Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Kostendragerskosten versus reiskosten als inhoudingen


Brengt uw bedrijf reis- of woon-werkkosten met zich mee? Als het zakenreizen zijn, is het aftrekbaar als zakelijke kosten. Als het pendelen is, is het niet aftrekbaar. Dit artikel legt het verschil uit.

Reiskosten versus uitgaven voor woon-werkverkeer

Met de IRS kunnen bedrijven uitgaven voor dienstreizen van eigenaren en werknemers aftrekken, maar er zijn geen aftrekposten toegestaan ​​voor de kosten van het woon-werkverkeer. De reden is dat iedereen pendelt (reist naar werk), dus woon-werkverkeer is geen bedrijf, maar een persoonlijke uitgave.

Aan de andere kant zijn uitgaven voor dienstreizen zakelijke kosten en daarom aftrekbaar. De IRS maakt een onderscheid tussen woon-werkverkeer en zakenreizen; kosten voor woon-werkverkeer zijn alleen toegestaan ​​in specifieke gevallen, terwijl zakelijke reiskosten meestal worden toegestaan, binnen bepaalde grenzen.

Wat zijn woon-werkonkosten?

De afstand tussen uw huis en uw werkplek is uw woon-werkverkeer, en de tijd die u besteedt aan het rijden tussen huis en werk, ongeacht hoe ver, is uw woon-werkafstand. De IRS staat over het algemeen geen aftrek toe voor kosten van woon-werkverkeer. Zie het op deze manier: iedereen moet naar het werk, werknemers en ondernemers gaan, dus deze kosten maken geen deel uit van uw bedrijf.

Reisuitgaven worden 'dagelijkse reiskosten' genoemd en zijn meestal niet aftrekbaar als zakelijke kosten. Een uitzondering is de dagelijkse reis van en naar een 'tijdelijk werkstation buiten het grootstedelijk gebied waar u woont'. Als u bijvoorbeeld in Davenport, Iowa woont en elke dag dagelijks naar Cedar Rapids, Iowa (80 mijl) rijdt, kunt u deze kosten misschien wel aftrekken. Maar houd er rekening mee dat de term 'grootstedelijk gebied' misschien twijfelachtig is. De term "tijdelijk" wordt algemeen aanvaard door de IRS als een jaar of korter.

Hier is een voorbeeld: in een geval van een belastingrechtbank, een zelfstandige die elke dag van huis naar tijdelijke werklocaties reisde tot een afstand van 96 mijl en elke avond terug naar huis. Dat is een lange reis, maar het is nog steeds woon-werkverkeer, niet reizen. De belastingrechter zei dat het huis van de arbeider en de tijdelijke werkplekken allemaal binnen het algemene grootstedelijk gebied van een grote stad in het Midwesten lagen, dus de verplaatsingen waren woon-werkverkeer.

De IRS beoordeelt deze omstandigheden van geval tot geval, dus u kunt het beste contact opnemen met uw belastingdeskundige als u reiskosten wilt aftrekken.

Wat moet ik weten om de rijkosten te verlagen?

Om in aanmerking te komen als een aftrekbare uitgave, zijn er drie hindernissen die je moet nemen:

1. Is het reizen naar woon-werkverkeer? Dat wil zeggen, is een normale heen-en-weer-naar-werklast? Als het pendelen is, is het niet aftrekbaar als bedrijfskosten.

Dan,

2. Is er een specifiek zakelijk doel? Kunt u een korte beschrijving van de bedrijfsactiviteit schrijven? Bijvoorbeeld: "naar het kantoor van de klant rijden om een ​​voorstel te bespreken" of "naar de bank gaan om zakelijke ontvangsten te storten." Als u een zakelijk doel schriftelijk kunt laten zien, kunt u uitgaven aftrekken.

Dan,

3. Kunnen de specifieke kosten volledig worden afgetrokken, of zijn er beperkingen? De meeste zakelijke uitgaven zijn volledig aftrekbaar, maar sommige zijn beperkt. Bijvoorbeeld, uitgaven voor entertainment tijdens het reizen kunnen alleen worden afgetrokken met 50%.

Wat komt in aanmerking als reiskosten?

Zakenreizen, aan de andere kant, is niet woon-werkverkeer, als het voldoet een van de volgende voorwaarden:

 • Als je er tenminste één hebt normale werklocatie weg van uw huis en uw reis naar een tijdelijke werklocatie in dezelfde branche of branche, ongeacht de afstand. Over het algemeen is de IRS van mening dat een tijdelijke werklocatie er is waar uw dienstverband naar verwachting 1 jaar of korter zal zijn.
 • De reis is naar een tijdelijke werklocatie buiten het grootstedelijk gebied waar u woont en normaal werkt.
 • Jouw thuis is uw hoofdvestiging en de reis naar een andere werklocatie in dezelfde branche of hetzelfde bedrijf, ongeacht of die locatie regelmatig of tijdelijk is en ongeacht de afstand. De IRS is van mening dat uw woning uw hoofdvestiging is als u uitgaven voor zakelijk gebruik van uw woning aftrekt (niet als werknemer).

Welke zakelijke reiskosten kan ik aftrekken?

Als uw reis niet pendelend is, maar zakenreizen is, kunt u reiskosten aftrekken, waaronder:

 • Vervoer per vliegtuig, trein, bus of auto tussen uw huis en uw zakelijke bestemming
 • Kosten voor taxi, limo of shuttle
 • Bagagekosten of verzending van werkgerelateerde materialen (bijvoorbeeld naar een beurs)
 • Autokosten, voor gebruik van uw eigen auto of een huurauto (u moet elk persoonlijk gebruik van een auto scheiden, wat niet aftrekbaar is)
 • Verblijf en maaltijden, als uw reis 's nachts of lang genoeg is dat u moet stoppen om te slapen of uit te rusten
 • Stomerij en wasserij kosten
 • Zakelijk telefoneren terwijl u afwezig bent

 • Tips voor zakelijke uitgaven tijdens uw reis
 • Andere zakelijke uitgaven tijdens uw reis.

Het is belangrijk om een ​​goede administratie bij te houden over deze uitgaven, zodat u bedrijfsdoeleinden kunt laten zien.

Een briefje: IRS-voorschriften voor onkostenvergoedingen voor reizen zijn complex; het doel van dit artikel is om u algemene informatie te geven, maar niet om alle details van de IRS-definities en -voorschriften te behandelen. Raadpleeg IRS-publicatie 463 - Reis-, entertainment-, geschenk- en autokosten voor meer informatie.

IRS Uitleg van kortingen voor reizen

De IRS heeft een eenvoudige verklaring van wanneer transportkosten aftrekbaar zijn (als uw huis niet uw primaire plaats van zaken is). Raadpleeg IRS-publicatie 587 - Zakelijk gebruik van uw huis voor meer informatie over hoe u kunt bepalen of uw woning uw hoofdvestiging is.

Lees meer over zakelijke uitgaven voor internationale reizen


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Zes essentiële zaken die u moet weten voor uw bedrijfsnaam

✔ - Marketingtips voor de kleine bedrijven

✔ - Hoe klanttevredenheid te bepalen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!