Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Bedrijfswaardeverklaring als onderdeel van het bedrijfsplan


Nu u het artikel hebt gelezen over waarom u een bedrijfsplan nodig hebt en het volgende artikel over uw interne planningsdocument, het bedrijfsactieplan, is het tijd om het formele bedrijfsplan voor uw bedrijf daadwerkelijk samen te stellen.

De eerste pagina of twee van het bedrijfsplan is de samenvatting en de inhoudsopgave. Die pagina's zijn geschreven laatste omdat u niet echt weet wat u in de samenvatting wilt zeggen, totdat u het volledige bedrijfsplan hebt geschreven en u de inhoudsopgave pas kunt schrijven nadat u het plan hebt voltooid.

Achtergrond voor verklaring van bedrijfswaarden

In plaats daarvan beginnen we met uw bedrijfsoverzicht en de waarderingsverklaring van uw bedrijf. Dit vereist, zoals elk onderdeel van het businessplan, enige aandacht van uw kant. Nadenken over de waarden waar uw bedrijf mee werkt, heeft veel te maken met uw eigen waarden. Misschien denk je vandaag aan de markt en lijkt het misschien een scenario waarin overleving van de sterkste regeert en ethiek en waarden er niet meer toe doen.

Het punt is, dat is gewoon niet waar. Als u ethisch niet met uw klanten omgaat, zullen zij uw klanten niet meer zijn. Als je investeerders hebt en ethisch niet met ze omgaat, zullen ze je laten vallen als een hete aardappel. Uw werknemers, terwijl ze misschien wanhopig op zoek zijn naar banen, zijn ze niet "dat" wanhopig. Behandel ze met respect en ze zullen hetzelfde doen voor jou.

In feite kunnen bedrijfsethiek en waarden belangrijker zijn dan ooit. Mensen zoeken bedrijven met waarden. Beleggers willen investeren in maatschappelijk verantwoorde bedrijven die er ook geld voor kunnen verdienen. Klanten willen graag kopen bij bedrijven die Amerikaanse werknemers in dienst hebben en van wie zij Amerikaanse producten kunnen kopen. Medewerkers zijn op zoek naar werkgevers die ze kunnen respecteren en hun respect verdienen in ruil.

Er is de achtergrond voor uw bedrijfswaarderingsstatement. Het gebrek aan ethiek op Wall Street leidde tot de financiële ineenstorting van 2008, van waaruit vele segmenten van onze markten nog steeds niet zijn hersteld. Als een kleine ondernemer ziet u dit bij het opstarten of laten groeien van uw bedrijf. Als uw kleine bedrijf wordt beschuldigd van een gebrek aan waarden en ethiek, kan het mogelijk nooit herstellen.

Scenario analyse

Hier is een scenario-analyse om uw waarden te testen. John Jones is een managementconsultant met een eigen bedrijfje. Hij heeft een klant die hem heeft ingehuurd om een ​​aanbeveling te doen voor een project dat ze overweegt in een ander land te introduceren. Dat land heeft vrijwel geen richtlijnen voor vervuiling zoals we in de VS hebben. Dit project omvat het boren naar olie en aardgas in het andere land.

Ingenieurs hebben al vastgesteld dat aanzienlijke vervuiling een gevolg zal zijn van het boren. John Jones en het bedrijf waarvoor hij werkt, hebben echter geen idee of het boren succesvol zal zijn. Het is een zeer risicovol project, maar met mogelijk hoge kortetermijnwinsten als het succesvol is. Moet John het project aanbevelen?

In de eerste plaats, als John dit project aanbeveelt, zou hij waarschijnlijk winst op lange termijn en maximalisatie van de rijkdom van aandeelhouders voor kortetermijnwinsten opofferen, als het project succesvol is. Is dat ethisch? Nee. Het doel van een bedrijf in een kapitalistische maatschappij is de maximalisatie van de rijkdom van aandeelhouders.

Ten tweede, zelfs als een vreemd land geen richtlijnen voor vervuiling heeft, zou een bedrijfseigenaar die weet dat het dumpen van verontreinigende stoffen in een land lucht en water verschrikkelijk is, het aanbevelen? Nee. Dat zou tegen hun waarden moeten zijn. De meeste mensen zouden zeggen dat John Jones dit project absoluut niet zou moeten aanbevelen om zowel financiële als ethische redenen.

Bouw uw eigen waardenverklaring

Wat is een waardenverklaring? Een waardenverklaring is een reeks overtuigingen en principes die uw bedrijf begeleiden terwijl u zaken doet. Vanuit praktisch oogpunt kan het uw bedrijf aan de goede kant van de wet houden en uit de problemen met de IRS en andere federale en overheidsinstellingen.

Als een crisis toeslaat en uw bedrijf een waarderingsstatement heeft, weet iedereen hoe te reageren en wordt chaos tot een minimum beperkt. Vergeet niet dat uw waardeverklaring van invloed is op alle belanghebbenden van uw bedrijf, van klanten tot investeerders.

Het opbouwen van uw waardeverklaring kost tijd. U kunt nu waarschijnlijk enkele van de gewenste waarden voor uw bedrijf noteren. Anderen waar je misschien aan moet denken. Sommigen zullen naar u toe komen terwijl u aanvullende secties van uw bedrijfsplan schrijft. Haast je niet.

De waardenverklaring zal zichzelf opbouwen terwijl u uw bedrijfsplan opstelt. Als u met een partner werkt of zelfs met een senior manager of twee, ga dan zitten en brainstorm met hen over de waarden die u wilt dat uw bedrijf hooghoudt. Bekijk voorbeelden van waardenverklaringen voor andere bedrijven en kijk wat u daarvan kunt leren.

Sybase, Inc. is een wereldwijd technologiebedrijf (SAP) dat oplossingen voor bedrijfsbeheer levert aan Fortune 500-bedrijven. De CEO van Sybase heeft een zeer duidelijke waarderingsregel op hun website die u mogelijk interesseert en u helpt uw ​​eigen te schrijven. Een kleiner bedrijf, Whole Foods, het natuurlijke en biologische voedingsbedrijf, heeft ook een interessant waardeverklaring op hun website.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Petty Cash - Waarom het belangrijk is voor kleine bedrijven

✔ - Bedrijfs voertuig maten en gewichten

✔ - 8 Beste handbagage voor zakenreizigers voor 2019


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!