Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Een complete gids voor de privacy-instellingen van Facebook


Facebook is veel dingen voor veel mensen. Voor bedrijven is het een manier om hun klanten op een directe en persoonlijke manier te bereiken. Voor individuen kan het een manier zijn om contact te maken met verre vrienden en familie of om gelijkgestemde mensen te vinden die je kunnen helpen door ouderschap of gezondheidscrises heen te komen. Sweepstakes-fans gebruiken Facebook om hen te helpen meer prijzen te winnen.

De flexibiliteit van het Facebook-platform betekent dat je jezelf in gevaar kunt brengen als je niet oplet voor wie je berichten kan zien. Mensen zijn ontslagen, hebben de toegang tot de universiteit geweigerd en zijn aangeklaagd voor dingen die ze onverstandig op Facebook hebben gepost.

Daarom is het zo belangrijk om aandacht te schenken aan wie je berichten kan zien. Gelukkig kun je met Facebook kiezen uit vijf vooraf ingestelde opties om snel privacyniveaus te selecteren voor elk bericht dat je plaatst. U kunt de privacyopties gebruiken om te beslissen welke updates bedoeld zijn voor de hele wereld en die u moet reserveren voor vertrouwde mensen.

Als u deze privacyopties wilt instellen, zoekt u naar een klein grijs wereldpictogram met een vervolgkeuzepijl ernaast. Als u op de pijl klikt, kunt u de privacyinstelling selecteren die u nodig hebt.

Hier is een uitsplitsing van wat elk van de privacyopties van Facebook bestelde van minst tot meest beperkend.

 • 01

  Privacy-instelling "Iedereen" op Facebook

  Collage van foto's

  "Iedereen" is het meest openbare niveau van de privacyniveaus van Facebook. Iedereen kan deze berichten zien, of het nu je vrienden, totale vreemden of mensen uit je verleden zijn.

  Dat is niet noodzakelijk een slechte zaak. Als je probeert om stemmen te krijgen voor een wedstrijd die je hebt ingevoerd of als je extra inzendingen wilt ontvangen wanneer mensen via je unieke link binnenkomen, zorgt het openstellen van je berichten voor iedereen voor een breder publiek.

  Sommige mensen houden er ook van om een ​​paar berichten open te stellen voor iedereen, zodat mensen die ze kennen en die nog geen vrienden van hen zijn geworden, deze kunnen identificeren.

  U moet er echter zeker van zijn dat u hier niets plaatst dat u in verlegenheid zou kunnen brengen of een potentiële werkgever of toelatingsfunctionaris zou kunnen uitschakelen. Als je niets tegen je ouders zou zeggen, plaats dan je voorganger en / of je werkgever het niet aan iedereen.

  Het allerbelangrijkste is dat u hier geen informatie plaatst die u in gevaar zou kunnen brengen, inclusief uw adres of telefoonnummer, check-ins die uw huidige locatie weggeven, of datums waarop u op vakantie gaat en uw huis zal leeg zijn. Persoonlijke foto's en (vooral) foto's van uw kinderen worden ook beter gepost met een andere privacy-instelling.

  Bekijk 10 dingen die je nooit op sociale media zou moeten posten voor andere belangrijke veiligheidstips over gevoelige informatie die je zou moeten beschermen.

 • 02

  Privacy-instelling "Vrienden van vrienden" op Facebook

  Het plaatsen van berichten bij 'vrienden van vrienden' is beperkter dan 'iedereen', maar het bereikt nog steeds veel mensen en je hebt niet veel controle over wie ziet wat je plaatst met deze instelling.

  De privacyinstelling "vrienden van vrienden" omvat alle mensen die u aan de lijst van uw vrienden hebt toegevoegd, plus alle mensen die DIE mensen hebben toegevoegd.

  Nogmaals, dit is niet noodzakelijk slecht. Plaatsing op de vrienden van je vrienden kan je helpen leuke mensen te ontmoeten die je nog niet kent.

  Maar je hebt geen invloed op wie je vrienden aan hun lijsten toevoegen. Sommige mensen zijn veel kieskeuriger dan anderen, en sommige van die minder kieskeurige vrienden hebben misschien mensen toegevoegd die je niet zou vertrouwen.

  U moet dus veel van dezelfde beperkingen volgen als wanneer u publiceert op 'iedereen'. Vermijd persoonlijke informatie die u en uw gezin in gevaar kan brengen, en probeer niet te controversieel te zijn, tenzij u het niet erg vindt het doelwit te zijn van oordeel en het centrum van verhitte gesprekken.

 • 03

  Privacy-instelling "Vrienden" op Facebook

  Nu kom je op de privacyniveaus waar je controle hebt over wie ziet wat je plaatst. Wanneer u de privacy-instelling "Vrienden" gebruikt, kunnen alleen de mensen die u hebt goedgekeurd als vrienden, zien wat u hebt geschreven.

  Sommige mensen zijn veel kieskeuriger over hun Facebook-vrienden dan anderen. Sommige mensen keuren alleen vrienden die ze persoonlijk kennen goed, anderen keuren een verzoek goed dat ze ontvangen en geen van beide is fout (hoewel je op de hoogte moet zijn van het oplichting van Facebook-vrienden om dit te voorkomen).

  Als je kieskeurig bent over je vrienden, kun je iets meer openen met de informatie die je hier plaatst. Als je meer bedoelt met "hoe meer, hoe meer," dan moet je nog steeds heel voorzichtig zijn bij het posten op vrienden.

 • 04

  De "Aangepaste" privacyinstelling op Facebook

  Met de 'aangepaste' privacy-instelling van Facebook kun je specifieke mensen of groepen mensen kiezen om je berichten te delen.

  U kunt bijvoorbeeld vriendenlijsten opstellen om mensen met specifieke interesses of standpunten op te nemen. Op die manier kun je berichten zichtbaar maken voor je beste vrienden, voor de mensen die in de buurt wonen, voor andere fans van sweepstakes, of hoe je je vrienden ook groepeert.

  Op die manier kun je ervoor zorgen dat je de foto's van je kinderen alleen deelt met je familieleden of post over nieuwe weggeefacties voor mensen die graag meedoen aan een prijsvraag. Je zou een groep mensen kunnen opzetten die graag stemmingen uitwisselen of die dezelfde politieke voorkeuren delen.

  Deze instelling geeft u veel meer vrijheid om uzelf veilig uit te drukken en zonder saaie mensen die niet geïnteresseerd zijn in specifieke onderwerpen.

 • 05

  De privacyinstelling "Alleen ik" op Facebook

  Als je het leuk vindt om met jezelf te praten, is de privacyinstelling "alleen ik" iets voor jou. Net zoals het klinkt, bent u de enige die deze berichten kan zien.

  Waarom zou je alleen voor jezelf willen posten? Nou, je kunt dit gebruiken voor apps die voor je posten, als je zeker wilt weten dat ze je vrienden niet verergeren met te veel automatisch gegenereerde berichten. U kunt herinneringen voor uzelf plaatsen of een koppeling maken naar artikelen die u later wilt lezen.

  Als je een link op Facebook moet plaatsen om een ​​weggeefactie in te voeren en de sponsor hoeft het bericht niet te verifiëren, dan kun je ook de "alleen ik" -instelling gebruiken.

 • 06

  Een paar uitzonderingen om in gedachten te houden

  Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden als het gaat om privacy op sociale media. Om te beginnen geeft Facebook enkele uitzonderingen op hun privacy-instellingen. Wanneer iemand bijvoorbeeld in een bericht wordt getagd, kunnen ze het zien, zelfs als ze normaal gesproken niet in aanmerking komen.

  Plus, je moet ook onthouden dat er manieren zijn om de meeste privacy-instellingen te omzeilen. Een vriend kan een screenshot van je bericht maken en deze bijvoorbeeld openbaar publiceren. Of je Facebook-account kan worden gehackt en de hacker kan alles zien wat je hebt gepost, zelfs alleen voor jezelf.

  Er zijn een aantal dingen die je nooit op sociale media zou moeten posten, ongeacht de beveiligingsinstellingen die je kiest. Als iets je leven zou verwoesten of je vreselijk in verlegenheid zou brengen als het eruit zou komen, zou je het beter offline kunnen houden.

  Facebook biedt privacyniveaus als een gemakkelijke manier om te bepalen wie toegang heeft tot uw informatie. Maar vergeet niet dat de beste manier om te voorkomen dat gevoelige informatie publiekelijk wordt gelekt, is om te voorkomen dat deze op Facebook wordt geplaatst.


 • Video Van De Auteur: Bescherm je privacy in Google - How to (Consumentenbond)

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Perfect Days Hawaii - Reis naar Maui Sweepstakes (Verlopen)

  ✔ - Vond veel te veel Facebook-pagina's? Hoe ze te verwijderen, snel en gemakkelijk

  ✔ - Princess Cruise Lines - Treasures of Exploring Together Sweepstakes (Verlopen)


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!