Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

De constructie van het standbeeld van Christus de Verlosser in Brazilië

De oorsprong en geschiedenis Beroemde icoon van Brazilië


Het standbeeld van Christus de Verlosser is een van de belangrijkste monumenten in Brazilië, gelegen op de top van de berg Corcovado in het Tijuca National Forest. Het 98-voet hoge Art Deco-standbeeld zweeft op een berg op 2.320 voet boven Rio de Janeiro en de oceaan beneden, en zegent de regio met uitgestrekte armen die 92 voet van vingertop tot vingertop meten.

Ontwerpgeschiedenis

De zaden van Christus de Verlosser werden gezaaid in de jaren 1850, toen een Vincentiaanse priester, Pedro Maria Boss, begon het idee van een christelijk monument op de berg Corcovado te verdedigen om prinses Isabel, dochter van de Braziliaanse keizer Pedro II, te eren. Hoewel het project in die tijd niet werd goedgekeurd, in 1921, stelde het rooms-katholieke aartsbisdom voor een standbeeld van Christus te bouwen op de top van de berg Corcovado, waar het overal in Rio de Janeiro zichtbaar zou zijn. Op verzoek van de burgers werd goedkeuring verleend voor het project en de basis voor het monument werd gelegd in 1922, ruim voordat het ontwerp van het standbeeld was voltooid.

Ook in dat jaar werd het ontwerp toegekend aan Heitor da Silva Costa, een Braziliaanse ingenieur die werkt met kunstenaar Carlos Oswald.

Het oorspronkelijke ontwerp van Da Silva Costa liet Christus zien met een kruis in de ene hand en een bol in de andere, maar dit concept ontmoette een aantal spotmensen-begon het voorgestelde standbeeld "Christus met een bal" te noemen. Da Silva Costa ging terug naar de tekentafel en creëerde Christus de Verlosser zoals we het standbeeld vandaag kennen, met zijn armen wijd open.

Bouwgeschiedenis

Onder toezicht van Silva Costa begon de actieve bouw van het beeld zelf in 1925 en duurde het vijf jaar, met fondsen die voornamelijk door de katholieke kerk werden opgehaald. Feitelijke constructie van het ontwerp van Silva Costa werd gedaan door een Fransman, Paul Landowski, die de Roemeense beeldhouwer Gheorghe Leonida de opdracht gaf hem te helpen.

Het monument is gemaakt van gewapend beton met een buitenschil van speksteentegels. De materialen werden door een tandradbaan naar de bouwplaats op de top van de berg getransporteerd, en de constructie hield het verhogen van het standbeeld in fasen in een steiger met metalen constructie in. Werknemers moesten het cement ter plaatse voorbereiden met water dat uit een fontein op 984 voet van de bouwplaats werd getrokken

Stukken van betonblokken gevormd in kleimallen verlengden geleidelijk de constructie naar boven, en toen de kern klaar was, werd het beeld bedekt met tegels van speksteen uit Zweden. De bouw werd voltooid in 1931, met een totale kostprijs van ongeveer $ 250.000 Amerikaanse dollars, wat overeenkomt met de huidige waarde van ongeveer $ 3,4 miljoen.

Restauratie- en onderhoudswerk is gaande met Christus de Verlosser. De locatie van het standbeeld maakt het vatbaar voor erosie, wind en blikseminslag, die allemaal schade veroorzaken die periodiek moet worden aangepakt. Grote restauratie vond plaats in 2003 en 2010. Het project van 2003 zag de installatie van roltrappen en liften op het binnenste van het standbeeld, terwijl de restauratie van 2010 voornamelijk gericht was op reparaties aan de binnen- en buitenoppervlakken. Omdat de originele lichtgekleurde speksteentegels niet meer beschikbaar zijn, wordt het beeld geleidelijk donkerder, omdat beschadigde tegels worden vervangen door donkere vormen van speksteen.

Verlichting is een blijvend gevaar, gezien de hoge locatie van het beeld. In 2008 beschadigde de bliksem het hoofd, de hand en de wenkbrauwen van het beeld en in 2014 vernietigde de bliksem een ​​van de vingers. Sommige van de restauratiewerkzaamheden omvatten het plaatsen van nieuwe bliksemafleiders in een poging om verdere schade te voorkomen.

Incidenteel vandalisme komt ook voor. In 2010, bijvoorbeeld, heeft een huisschilder Christus de Verlosser vernield, waarbij hij het hoofd en de rechterarm sproeide.

Snelle feiten

  • Cristo Redentor, zoals het standbeeld in het Portugees bekend is, meet 124 voet lang, met inbegrip van zowel het standbeeld als zijn voetstuk. Het is 92 voet breed.
  • Het monument weegt meer dan 1.400 ton.
  • Christus de Verlosser is het grootste art deco-beeld ter wereld.
  • Christus 'rechter arm wijst naar het zuiden van Rio de Janeiro en de linkerarm wijst naar het noorden van Rio de Janeiro.
  • Een kapel gebouwd in het voetstuk biedt plaats aan meer dan 150 mensen.
  • Christus de Verlosser wordt beschouwd als het op vier na grootste standbeeld van Jezus in de wereld - de grootste is de koning van Christus, de koning van Polen.

  • Christus de Verlosser werd in juli 2007 een van de zeven wereldwonderen genoemd.
  • Bezoekers moeten 220 treden beklimmen om het standbeeld te bereiken. Er bestaan ​​echter liften en roltrappen.


Video Van De Auteur: De Draak Onthuld. De Geheimen, Geesten en Machten, Achter de Krijgskunsten.

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Welke commerciële vastgoedorganisaties moeten meedoen

✔ - 10 Elementaire vragen over screening van huurders

✔ - Verschillen tussen onroerend goed in eigendom en niet-eigendom


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!