Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Wedstrijden, Sweepstakes en Loterijen: wat u moet weten


Sweepstakes, wedstrijden en loterijen geven iedereen de kans om prijzen te winnen. Maar hoewel deze termen gerelateerd zijn, hebben ze allemaal verschillende definities.

Wat zijn Sweepstakes?

Sweepstakes zijn prijs weggeefacties waarbij de winnaars willekeurig worden getrokken uit alle geldige inzendingen. Prijzen kunnen variëren van stickers en t-shirts tot huizen, auto's en enorme cashwinsten. Sweepstakes bieden soms extra ingangen voor verschillende activiteiten, zoals het verwijzen van vrienden, het delen van de sweepstakes op sociale media, of het bezoeken van een website of het bekijken van een video.

Wat zijn wedstrijden?

Wedstrijden zijn weggeefacties die winnaars selecteren op basis van hun verdiensten. De inzending met de grappigste ophaallijn, het meest ontroerende essay, de meest schilderachtige foto, het lekkerste recept of wat dan ook in het thema van de wedstrijd past, wordt als winnaar gekozen. Publieke stemming kan ook worden gebruikt om winnaars van een wedstrijd te selecteren.

Wat zijn loterijen?

Loterijen zijn prijzentekeningen waarbij deelnemers geld moeten betalen om een ​​kans om te winnen te kopen. Loterijen zijn zwaar gereguleerd en zijn meestal alleen legaal als ze worden gerund door de overheid. Powerball en Mega Millions zijn twee populaire loterijen in de Verenigde Staten. Een loterij is een soort loterij die meestal wordt uitgevoerd door liefdadigheidsinstellingen en kleine groepen in tegenstelling tot de overheid.

Het verschil tussen sweepstakes en loterijen:

De VS hebben strikte wetten die privéloterijen uitsluiten, dus om wettig te zijn, moeten sweepstakes zich onderscheiden van loterijen. Een loterij wordt bij wet gedefinieerd als een promotie die alle drie de volgende elementen bevat:

  1. De promotie biedt prijzen die waarde hebben
  2. De winnaars van de promotie worden willekeurig gekozen
  3. Er is een element van overweging

Om te voorkomen dat ze als illegale loterij worden geclassificeerd, moeten sweepstakes ervoor zorgen dat ten minste één van deze elementen ontbreekt. Omdat prijzen en geluk centraal staan ​​bij sweepstakes, elimineren legitieme sweepstakes meestal het element van afweging.

Overweging wordt losjes gedefinieerd als iets van financiële waarde voor het bedrijf dat de promotie aanbiedt. Dit kan direct geld zijn (zoals het kopen van een toegangsticket) of iets van indirecte waarde (zoals dineren in het restaurant van een sponsor om een ​​inschrijfformulier te krijgen).

Dat betekent dat u nooit hoeft te betalen om legitieme sweepstakes in te voeren en dat het kopen van een product uw kansen niet zal verbeteren. Elke sweepstake die je vraagt ​​te betalen om te spelen is een scam. Als een legitieme weggeefactie vereist dat je een product koopt om mee te doen, moet het ook een niet-koopinvoermethode bieden waarmee mensen kunnen binnenkomen zonder geld uit te geven.

Sommige staten hebben hun eigen wet- en regelgeving over sweepstakes naast federale wetten. Zo moeten sweepstakes-sponsors in New York prijzen koppelen die hoger zijn dan $ 5000.

Het verschil tussen Sweepstakes en wedstrijden

Veel mensen gebruiken de termen "wedstrijden" en "sweepstakes" onderling verwisselbaar, maar er is een verschil. Wedstrijden zijn weggeefacties die een bepaald vaardigheidsniveau voor hen hebben. Deelnemers moeten bijvoorbeeld een trivia-vraag beantwoorden, een essay schrijven of een recept maken om deel te nemen.

Dit sluit het tweede element van een illegale loterij uit: toevallig gekozen winnaars. Dit betekent dat het legaal is om kosten in rekening te brengen voor het deelnemen aan prijsvragen of om een ​​element van overweging te hebben dat voordelig is voor de sponsor (d.w.z. een recept dat zal worden gebruikt in advertenties voor een product).

In Canada moeten weggeefacties ook dezelfde drie aanduidingen van een loterij vermijden, maar meestal elimineren ze ook het toevalselement door een vaardigheidstestvraag te stellen. Om die reden noemen Canadezen meestal al hun weggeefwedstrijden, en de mensen die ze "contesters" binnenkomen.

Bezoek de Current Contests List voor creatieve wedstrijden die je vandaag kunt invoeren.

Waarom houden sponsoren prijzen weg?

Wedstrijden en sweepstakes komen voort uit het marketingbudget van bedrijven die op zoek zijn naar innovatieve manieren om hun producten te promoten, dus het is belangrijk om sponsors waar mogelijk te ondersteunen. Wanneer sweepstakes zeer succesvol zijn, zullen sponsors eerder prijzen blijven aanbieden. Lees 6 redenen waarom bedrijven Sweepstakes aanbieden voor meer informatie.

Vergeet niet om producten van sponsors te proberen waar mogelijk, om beleefd en hoffelijk te zijn bij het stellen van vragen over prijsvragen en om hen schriftelijk te bedanken voor je winst


Video Van De Auteur: CABVIEW HOLLAND [NARROW GAUGE] Eftelingtrein "Moortje" O&K 2697 2018 "Onride"

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Foto's Leg de schoonheid van het HGTV Dream Home 2010 vast

✔ - Gratis Hawaii Sweepstakes en wedstrijden

✔ - Hayneedle - Shopping Spree Giveaway (Verlopen)


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!