Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Het omzetten van eigendom in een S-Corporation


Wanneer een nieuw bedrijf wordt gestart, dragen zijn aandeelhouders geld, apparatuur, eigendom en diensten bij aan het bedrijf. Dit is het startkapitaal van het bedrijf. Alles wat in de corporatie wordt geschonken, wordt het kapitaalgoed van de onderneming.

In ruil voor het schenken van tijd, geld en bezittingen, krijgt de aandeelhouder een kapitaalrekening op zijn naam die zijn deel van het kapitaal in het nieuwe bedrijf toont. Een aandeelhouder kan zijn aandeel in een S-corp verkopen, zodat winst of verlies op kleine bedrijfsaandelen wordt berekend als meerwaarden op aandelen of beleggingsfondsen. De aandeelhouder moet zijn belastbare basis in de investering kennen om de winst of het verlies te berekenen.

Fiscale basis

De waarde van het onroerend goed wordt de basis van het bedrijf als het wordt gedoneerd of overgedragen aan een S-corp. De waarde van die eigenschap wordt ook toegevoegd aan de kapitaalrekening van de aandeelhouder die deze heeft gedoneerd. Laten we zeggen dat je mijn relatief nieuwe computer doneert aan mijn nieuw gevormde S-corporation. De "aangepaste basis" van de computer is $ 1500. Naast het doneren van mijn computer, stort u ook $ 10.000 in contanten. Hier is hoe mijn hoofdrekening eruit zou zien:

 • Eigen vermogen van de eigenaar (zoals het op de balans van de onderneming zal verschijnen)
 • William's Capital Account
 • Cash $ 10.000
 • Uitrusting $ 1.500
 • Totaal kapitaal $ 11.500

Je totale kapitaalinbreng in het S-corp is $ 11.500. U zou uw meerwaarde of verlies op basis van dit bedrag berekenen als u later uw belang in het bedrijf verkoopt.

Hoe u verantwoording aflegt voor de bijdragen

De vraag van mijn lezer was hoe de bijdragen van onroerend goed van zijn Schedule C eenmanszaak aan zijn S-corporatie correct te verklaren. Volgens IRS-publicatie 551 is de basis van het bedrijf in het gedoneerde eigendom het kleinere bedrag van hetzij de reële marktwaarde ervan, hetzij de aangepaste basis van de aandeelhouder. Aangepaste basis is de oorspronkelijke kostprijs van het onroerend goed plus eventuele verbeteringen, plus eventuele inkoopkosten, plus eventuele verkoopkosten, verminderd met eventuele afschrijvingen.

In het bovenstaande scenario hebt u mijn relatief nieuwe computer, slechts zes maanden oud, gedoneerd aan een nieuw gevormd S-corp. U moet twee getallen berekenen om de waarde van mijn kapitaalinbreng te achterhalen en de basis voor afschrijving van het bedrijf te berekenen: de reële marktwaarde van de computer en de gecorrigeerde basis van de computer.

Voorbeeld 1

De computer was mijn persoonlijk eigendom. Ik heb het niet als zakelijk eigendom gebruikt en heb er geen waardevermindering op geëist. Ik kocht de computer voor $ 2.000, inclusief verzendkosten en belasting. Mijn aangepaste basis in de computer zou als volgt zijn:

$ 2.000 oorspronkelijke kosten + $ 0 verbeteringen + $ 0 aankoopkosten omdat verzending en belasting al waren inbegrepen in de aankoopprijs + $ 0 verkoopkosten - $ 0 afschrijving = $ 2.000 gecorrigeerde basis.

Vervolgens moet ik de eerlijke marktwaarde van mijn computer achterhalen. Ik zou verschillende websites zoals eBay en craigslist controleren. Ik kom er misschien achter dat mijn computermodel voor ongeveer $ 1.500 in goede staat verkoopt. Als ik mijn computer op deze manier zou verkopen, zou ik kunnen verwachten ongeveer $ 1.500 hiervoor te krijgen. Dit is dus de FMV van mijn computer.

Wanneer ik mijn computer aan mijn S-corp doneer, wordt de computer gewaardeerd op de laagste van de aangepaste basis of de marktwaarde. De waarde van de computer is $ 1500, omdat dit de laagste van deze twee cijfers is. Mijn kapitaalaccount is verhoogd met $ 1.500 en het bedrijf kan $ 1.500 gebruiken als basis voor het depreciëren van de computer.

Voorbeeld # 2

De computer was mijn bedrijfseigendom. Ik gebruikte de computer als een onafhankelijke contractant en ik deprecieerde de kosten op mijn Schedule C. Ik kocht het voor $ 2.000, inclusief verzendkosten en belastingen. Ik kocht de computer in juni 2015 en nam afschrijvingen van artikel 179 op schema 2015 van C, waarbij ik ervoor koos de volledige kosten van mijn computer in het eerste jaar te dekken. Mijn aangepaste basis in de computer is als volgt:

$ 2.000 oorspronkelijke kosten + $ 0 verbeteringen + $ 0 aankoopkosten omdat verzending en belastingen waren inbegrepen + $ 0 verkoopkosten - $ 2.000 Sectie 179 afschrijvingen genomen in 2015 = $ 0 aangepaste basis.

Net als in Voorbeeld # 1 is de marktwaarde van de computer $ 1.500. De mindere van deze twee cijfers is $ 0, dus mijn computer is helaas gewaardeerd op $ 0. Mijn kapitaalaccount is verhoogd met $ 0 en het bedrijf kan de computer niet afschrijven omdat de basis van het bedrijf op de computer ook $ 0 is.

Als de S-Corp naar buiten zou gaan en een vergelijkbare computer zou kopen voor $ 1.500, zou het bedrijf het kunnen afschrijven. Het bedrijf zou er een verifieerbare basis in hebben, namelijk de koopprijs. Het bedrijf zou ervoor kunnen kiezen om de computer bij u te kopen, maar dat zou op twee manieren invloed hebben op uw persoonlijke belastingen:

 • Uw kapitaalrekening zou niet stijgen of dalen omdat u de woning niet aan het bedrijf hebt geschonken.
 • U zou gewone winst op de verkoop van bedrijfseigendom op formulier 4797 moeten melden. U zou winst hebben omdat u uw aangepaste basis in de woning al hebt verlaagd tot nul door Paragraaf 179 te gebruiken. Als het bedrijf u $ 1.500 voor uw computer betaalt, zou $ 1500 aan gewone winst hebben belast aan uw gewone belastingtarieven, niet aan vermogensbelastingtarieven.

Als u de volledige kosten van uw bedrijfseigendommen hebt betaald met behulp van Sectie 179, is uw aangepaste basis in de eigenschap nul. Wanneer u uw bedrijfseigenschap converteert naar een S-corp, neemt het S-corp uw aangepaste basis over, die nog steeds nul is.

ontkenning

Fiscale wetten veranderen periodiek en u moet een belastingadviseur raadplegen voor het meest actuele advies. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als belastingadvies en is geen vervanging voor belastingadvies.

Artikel Inhoudsopgave Ga naar sectie

Uitbreiden

 • Fiscale basis

 • Hoe u verantwoording aflegt voor de bijdragen

 • Voorbeeld 1

 • Voorbeeld # 2


Video Van De Auteur: How does money laundering work? - Delena D. Spann

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe uw gebouw en eigendom te beveiligen

✔ - Vijf marketingtechnieken gebruiken om de gewenste klus te klaren

✔ - Hoe u de contanten krijgt die u nodig hebt om uw bedrijf te laten groeien


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!