Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Kosteneffectieve marketingstrategieën voor kleine bedrijven

Tips voor betaalbare marketing


Te veel eigenaren van kleine bedrijven beschouwen hun marketingbudgetten als slechts conglomeraten van uitgaven. Maar marketing is niet alleen een uitgave voor een klein bedrijf. Het is echt een investering omdat uw bedrijf faalt, tenzij u uw klanten het woord geeft. U wilt dit echter op de meest kosteneffectieve manier doen. Hier is hoe:

Gebruik gratis publiciteit

Publiciteit zorgt voor meer bekendheid bij uw bedrijf. Als je publiciteit correct gebruikt, kan het je ook actief maken in je community. Sponsor een gemeenschapsactiviteit die op de een of andere manier aansluit bij uw bedrijf.

Wanneer er iets nieuws opduikt in uw bedrijf, zoals de release van een nieuw product of een nieuwe service of een ander gebruik voor een bestaand product, geef dan een persbericht. Uw lokale krant zal het waarschijnlijk graag uitvoeren. Opnemen op uw website. Sponsor een klantentevredenheidsdag. Doe een klantenonderzoek. Kranten zijn dol op enquêtes en zullen waarschijnlijk uw resultaten publiceren.

Gebruik sociale media

Of het nu gaat om foto's op Instagram, Snap-chat-specials of bloggen op uw Facebook-pagina, gebruik social media om uw bedrijf te markeren en een consumentengezoem rond uw producten te creëren. Zowel Facebook als Twitter zijn geweldig voor het aankondigen van specials en verkopen, terwijl Instagram een ​​goede plek is om foto's te plaatsen waarop uw winkel of bedrijf te zien is.

Maak partnerschappen met andere organisaties

Kleine bedrijven met lage of niet-bestaande marketingbudgetten kunnen een partnerschap organiseren en hun marketingbudgetten bundelen om goede dingen te laten gebeuren. Misschien wil een klein bedrijf een conferentie houden om de zichtbaarheid van hun bedrijf te vergroten en adverteerders te trekken. Maar een klein bedrijf zou waarschijnlijk niet het marketingbudget hebben dat nodig is om zo'n conferentie te financieren. Als verschillende complementaire kleine bedrijven bij elkaar komen, kunnen ze mogelijk de kosten van de conferentie beheren en adverteerders naar het evenement trekken.

Het zou een win-win situatie voor iedereen zijn.

Outsource It When You Can't-Do It Yourself

Als je een kleine staf hebt en je bent alleen ervaren in bepaalde dingen, besteed dan de dingen uit waarvoor je hulp nodig hebt. Zijn ze niet goed met cijfers? Huur een boekhouder in. Kan een computernetwerk niet worden opgezet? Huur een computerexpert in. Kan niet schrijven? Huur een schrijver in om je persstukken te schrijven en te bloggen. Het klinkt misschien duur, maar denk aan het alternatief. Als u vaste werknemers met deze vaardigheden inhuurt, betaalt u niet alleen professionele fulltime salarissen, u betaalt ook voordelen. Het is veel goedkoper om uit te besteden en te betalen op freelance basis.

Word lid van lokale clubs en organisaties

Als zakelijke persoon in een community is het belangrijk om zichtbaar te zijn, vooral als uw bedrijf een storefront heeft in de community en niet helemaal online is. Word lid van de lokale Kiwanis-club en de plaatselijke Rotary Club en eventuele andere serviceclubs die in uw gemeenschap bestaan. Een must-join is de lokale Kamer van Koophandel. Dergelijke serviceclubs zijn altijd op zoek naar sprekers voor hun vergaderingen en u wordt een expert in welk product of welke service u ook verkoopt. Dit is niet alleen een geweldige netwerkgelegenheid, maar u kunt ook een beroep doen op een gesprek dat de zichtbaarheid van uw bedrijf echt zal vergroten.

Bouw een website voor uw bedrijf

Elk bedrijf moet een website hebben. Een websitedomein kan goedkoop worden gekocht en, als u het niet zelf kunt bouwen en onderhouden, kunt u het uitbesteden. Een aanwezigheid op internet is een zeer kosteneffectieve manier om mensen over uw bedrijf te informeren, zelfs als uw bedrijf meestal een storefront-operatie is. U kunt vrijwel gratis een nieuwsbrief over uw bedrijf op het web publiceren en artikelen over uw bedrijf maken om daar te publiceren.

Neem deel aan frequente communicatie met uw klanten

Het belang van communicatie met uw klanten kan niet worden overschat. Uw klanten zitten in een malaise die de gordel verstevigt. Items die ooit als noodzakelijkheden werden beschouwd, kunnen nu als luxe worden beschouwd. U kunt uw product of service niet effectief op de markt brengen tenzij u weet hoe uw klanten denken over wat u te bieden heeft.

Wat dacht u bijvoorbeeld van de zaak van een kleine spa met bubbelbaden en massages? Meestal worden dergelijke services als luxe beschouwd. Maar denk er nog eens over na. Misschien hebben klanten die diensten meer dan ooit nodig voor stressvermindering. Artsen schrijven dergelijke services zelfs voor voor stressmanagement. U moet een vragenlijst invullen om te achterhalen wat uw klanten denken, zodat u financieel kunt plannen voor de toekomst. Misschien is het schrijven van een brief aan elke klant die vraagt ​​wat ze nodig hebben een goede strategie.

Netwerk en netwerk Nog wat meer

Het feit is dat mensen graag zaken doen met mensen die ze kennen. Dat geldt zelfs in de online wereld waar iedereen Facebook en Twitter gebruikt. Gebruik uw zakelijke contacten en partnerschappen om te netwerken. Zoek uit waar u uw tijdnetwerken kunt doorbrengen. Niet netwerken waar het niet loont.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Debt Management Ratio's Zelfstudie

✔ - 7 Moeilijke dingen om te doen voordat u een zakelijk partnerschap begint

✔ - Wie valt onder mijn aansprakelijkheidsbeleid?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!