Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Kosten en baten van waterbesparende sanitaire voorzieningen

Douchekoppen, toiletten en kranen met laag waterverbruik


Low-flow armaturen zijn opgelegd door de National Energy Policy Act. Low-flow armaturen kunnen de huiseigenaar aanzienlijke besparingen opleveren en een duurzame maatregel zijn in uw verbouwings- of bouwproject. Installaties met een lage stroomsnelheid, zoals toiletten, beluchters voor kranen en douchekoppen, kunnen hetzelfde gebruik bieden in vergelijking met niet-low-flow-armaturen.

Fabrikanten van low-flow-fixtures variëren afhankelijk van hun gebruikte technologie, maar ze kunnen dezelfde resultaten bieden en er worden nieuwe mechanismen ontwikkeld voor gebruik met low-flow-armaturen.

Low-Flow douchekoppen

Low-flow douchekoppen zijn degenen met een debiet van minder dan 2,5 GPM bij een waterdruk van 80 pond per vierkante inch (psi). Recente douchekoppen met lage stroomsnelheid kunnen echter zelfs een stroomsnelheid van minder dan 2.0 GPM bieden. De twee basistypen van douchekoppen met lage flow zijn:

  • Laminaire stroming: een douchekop met laminaire stroming vormt waterstromen en zorgt voor een meer nauwkeurige temperatuurregeling.
  • Beluchten: dit type laagstromende douchekop mengt water met lucht en vormt een mistige waterspray. Het zal een grote hoeveelheid stoom en vocht creëren, en in vochtige klimaten wordt dit niet aanbevolen.

Low-flow douchekoppen zouden oudere moeten vervangen die ontworpen waren met een debiet van 5.5 GPM.

Low-flow toiletten

Low-flow toiletten en ultra-low-flow toiletten zijn ontworpen om de helft van de hoeveelheid water van traditionele toiletten te gebruiken. Low flow-toiletten zijn gemiddeld 1.6 GPF, in plaats van 3.5 GPF. Het ontwerp van low-flow toiletten staat onder vuur vanwege de bewering dat sommige modellen het toilet niet op een efficiënte manier kunnen doorspoelen. Latere technieken en prestaties van toiletten zijn opgewaardeerd om deze problemen op te lossen, en ze zijn ontworpen, de meerderheid, met een half-flush optie voor vloeibaar afval en een volledige spoeling voor het verwijderen van vast afval.

Veel toiletten met een lage stroomsnelheid zijn ook ontworpen om problemen met verstoppingen te verminderen, omdat hun doorstroomdoorgang breder is.

  • Zwaartekracht gevoede low-flow toiletten: dit soort low-flow toilet maakt gebruik van het traditionele gewicht van water om het door de kom te duwen. Ze zijn goedkoper en minder lawaaierig dan door druk ondersteunde toiletten met laag debiet.
  • Door druk ondersteunde toiletten met laag debiet: dit type toilet met laag debiet is meestal luidruchtiger, maar kan het waterverbruik met 45% verminderen in vergelijking met zwaartekracht-gevoede toiletten. Dit systeem maakt gebruik van luchtdruk opgebouwd in de tank om het water naar beneden te duwen.

kranen

Oude gootsteentapkranen kunnen ook veel water en geld verspillen. U zou moeten overwegen om uw kranen te vervangen als deze meer dan 2,5 GPM gebruikt. Er zijn een paar ideeën waaruit je kunt kiezen om die verouderde kraan te vervangen. U kunt kiezen om deze te vervangen door een nieuwe kraan, normaal met minder dan 1,5 GPM of door een beluchter te installeren. De beluchter of stroombegrenzer kan aan bijna elke kraan worden toegevoegd, waardoor een eenvoudige en goedkope aanpassing mogelijk is die u in de loop van de jaren geld bespaart.

Kostenvoordelen van het gebruik van Low Flow Fixtures

Low-flow armaturen kunnen zeker wat extra kosten vooraf vereisen om te verkrijgen in vergelijking met traditionele armaturen. Aangezien veel bouwcodes vereisen dat er een lage flowfixatie is, hebben we echter geanalyseerd hoeveel kosten dit soort fixtures kunnen toevoegen aan uw constructievoorstel.

Afhankelijk van de fabrikant kan een basistoilet tussen de $ 75 en $ 450 kosten, alleen het armatuur. Een toilet met een laag debiet kan gemakkelijk ongeveer $ 100 meer kosten, afhankelijk van de fabrikant, maar de terugverdientijd voor die klant kan zo snel zijn als drie jaar vanwege besparingen op waterverbruik.

Low-Flow Fixtures-voordelen

  • Ideaal voor achteraf inbouwen
  • Low-flow toiletten kunnen meer dan 20.000 gallons water per jaar besparen voor een gezin met vier leden
  • Verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen.
  • Gereguleerd door de International Association of Plumbing and Mechanical Officials (IAPMO)
  • Moet voldoen aan het juiste American National Standards Institute (ANSI)
  • Waterbesparende toiletten besparen geld op uw maandelijkse waterrekening.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 5 Great Construction Accounting / Management Software

✔ - Beste en meest betaalbare software-opties

✔ - Top 8 fouten die retailers maken bij het bestellen van bewegwijzering


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!