Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Kosten en installatietips bij het bouwen van een Riprap


Riprap wordt vaak gebruikt om de bodem te beschermen tegen erosie in gebieden met een geconcentreerde afvloeiing. Het bestaat uit een laag van zeer grote stenen met elkaar verbonden en fungeert als een barrière op hellingen die onstabiel zijn vanwege kwelproblemen of in gebieden die een grote geconcentreerde stroom krijgen.

Riprap kan worden gebruikt om hellingen te stabiliseren om erosie te voorkomen en ondersteuning te bieden. Gebieden waar het soms wordt gebruikt om hellingen te stabiliseren en erosie te voorkomen, omvatten bruggen, drainagestructuren, degelijke stabilisatiestructuren, stormafvoeren, streambanks en de zijkanten en hellingen van kanalen en duikerinlaten en -uitlaten.

Je Riprap maken

Bij het bouwen van een riprap is het belangrijk om goed gegradueerde rots van verschillende grootte te gebruiken. Door de variatie in afmeting kunnen de rotsen een beter in elkaar grijpend systeem creëren dan rotsen van dezelfde grootte. Rotsen in grootte variërend van 2 tot 24 inch worden aanbevolen, en ze moeten duurzaam genoeg zijn om vorst- en dooicycli te weerstaan. Het gebruik van blokvormige en hoekig gevormde rotsen met vergelijkbare afmetingen aan alle kanten en scherpe, schone randen maakt het gemakkelijker om de steenslag te bouwen.

Breng voordat u de eerste laag rotsen installeert een synthetisch geotextielmembraan aan om te voorkomen dat de grond door de riprap kan bewegen. Om ervoor te zorgen dat de schulp verankerd is aan de grond, moet de riprap minstens twee keer zo dik zijn als de diameter van de grootste rotsen.

Breid je riprap helemaal uit naar de top van de bank, zodat het erosie efficiënter kan beheersen. Overweeg het gebruik van kettingschakelaars of draadgaas om de riprap-installaties te beveiligen, vooral op steile hellingen of in gebieden met grote stroming. U kunt gegalvaniseerd gaas gebruiken voor betere efficiëntie en duurzaamheid.

Dingen om te overwegen tijdens de installatie

Het is belangrijk om rekening te houden met de steilheid van de helling voordat u riprap installeert. Een verhouding van 2: 1 is over het algemeen de steilste die een helling zou moeten zijn bij gebruik van riprap. Dit betekent dat de helling zich ten minste 2 voet moet uitstrekken voor elke val van 1 voet. Met andere woorden, als de horizontale afstand van de bovenkant van de helling tot de onderkant van de helling 100 voet is, mag de hoogte vanaf de onderkant van de helling tot de bovenkant niet meer dan 50 voet zijn. Hellingen groter dan 2: 1 kunnen ervoor zorgen dat de riprap naar beneden valt, waardoor de erosie kan toenemen.

Kleinere stenen kunnen worden gebruikt als u ervoor kiest om te gaan met grouted riprap. Dit betekent dat de rotsen worden verstrengeld met grout en cement, maar het onderhouden van dit type riprap kan soms een grotere uitdaging zijn. Grouted riprap moet goed worden beschermd tegen teenschurft of ondermijning en het kan geen zelfreparatie zijn zoals bij de gewone installatie. Na elke storm of grote runoff-gebeurtenis moet het systeem worden geïnspecteerd en onderhouden. Als het draadgaas of de steen is beschadigd of gewijzigd, moet u het onmiddellijk repareren om een ​​cascade-effect met het hele systeem te voorkomen.

Erosiebestrijdingskosten

De kosten van riprap variëren afhankelijk van de locatie en het type materiaal dat is geselecteerd. Een kostenpost van $ 35 tot $ 50 per vierkante yard niet-gerangschikte riprap kan worden gebruikt als een basiscitaat, terwijl grouted riprap varieert van $ 45 tot $ 60 per vierkante yard. Deze kosten zullen afhangen van de beschikbaarheid van middelen, toegankelijkheid en totale oppervlakte die moet worden bestreken.


Video Van De Auteur: C – Het dual extruder blok

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Pop-upwinkels zijn een oplossing voor het leeghalen van winkelruimte

✔ - SROI gebruiken om de invloed van uw non-profitorganisatie te bewijzen

✔ - Kiezen en rapporteren over uw eBay-zakenpartners


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!