Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Countertrade: de voor- en nadelen van een betaling zonder contant geld

De voors en tegens van een geldlozenhandel


Countertrade is een alternatief middel om een ​​internationale verkoop te structureren wanneer conventionele betaalmiddelen onmogelijk, ingewikkeld of niet-bestaand zijn. Hier richten we ons op de meest voorkomende vorm van contra-trade, ruilhandel-waarom het wordt gebruikt, welk bedrijf het heeft gebruikt en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat is countertrade?

Volgens "Helpt countertrade Small Business Exports?", Is countertrade snel uitgegroeid tot een derde van alle wereldhandel.

Bij contrastransacties, die betrekking hebben op de handel in goederen en diensten in tegenstelling tot geld, verandert contant geld niet van eigenaar. Dit wordt vaak aangeduid als ruilhandel, wat de oudste contra-handelsregeling vormt. Veel regeringen verkleinen de onevenwichtigheden in de handel tussen landen door gebruik te maken van een tegenhandelingssysteem van internationale handel.

Waarom Countertrade?

Bedrijven die tegenhandel overwegen, willen doorgaans uitbreiden naar een buitenlandse markt, meer verkopen, klant- en leveranciersrelaties opbouwen en liquiditeitsproblemen overwinnen. Dat gezegd zijnde, countertrade wordt voornamelijk gebruikt om:

 • Handel mogelijk maken in landen die niet kunnen betalen voor import. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een tekort aan vreemde valuta of een gebrek aan commercieel krediet.
 • Hulp bij het vinden van nieuwe exportmarkten of het beschermen van de output van binnenlandse industrieën.
 • Saldo overzeese handel.
 • Krijg concurrentievoordeel ten opzichte van concurrerende leveranciers.
 • Ontwijk het gebrek aan krediet of andere alternatieve financieringsmaatregelen.
 • Ontwikkel een oplossing voor de regels en voorschriften van een ander land.
 • Pleeg klanten goodwill. Uw bereidheid als verkoper om een ​​tegentradeal te accepteren, bevordert de klantwillendheid op lange termijn. Zodra het land van de klant verbetert, kunt u profiteren van de goodwill van klanten die in de loop van de jaren is gecementeerd.

Voorbeeld van een countertrade ruilhandel

Een van de klassieke voorbeelden van een ruilhandel van de eeuw - dat ging mis - was toen Pepsico Inc. in 1990 met de Sovjet-Unie tekende om de verkoop van frisdrank daar te verdubbelen, nieuwe dozijn nieuwe bottelarijen te openen en zijn Pizza Hut te lanceren restaurants in de grootste steden van het land. Om de expansie te financieren, beloofde Pepsico de verkoop van Russische wodka in de Verenigde Staten te verhogen en een nieuwe onderneming te beginnen met de verkoop en verhuur van schepen die door de Sovjet-Unie zijn gebouwd in het buitenland. De titel van dit artikel onthult de uitkomst: "Zakendoen: Bloc-Buster Deal: Pepsico's uitbreiding van $ 3 miljard plus Sovjet-Unie was de 'deal van de eeuw'. Toen zakte de deal af samen met het land.

Voors tegenkwalificeren

Ongeacht de complexiteit gebruiken bedrijven countertrade nog steeds als groeistrategie omdat het:

 • Maakt toegang tot moeilijke markten mogelijk.
 • Verhoogt de bedrijfsomzet waar u anders geen zaken zou hebben.
 • Lost kredietproblemen op.
 • Zorgt voor verwijdering van afnemende of overtollige producten.
 • Krijgt een concurrentievoordeel ten opzichte van concurrentie (u wilt geen marktaandeel verliezen als gevolg van concurrenten).

Tegens tegen Countertrade

Een nadeel van countertrade is dat de waarde van een deal - de goederen die worden geruild - mogelijk onzeker is, waardoor de prijsvolatiliteit aanzienlijk is. Andere nadelen omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

 • Tijdrovend. Zoals bij elke onconventionele tactiek, zal er gediscussieerd worden over de goede handel, dus verwacht een lange, uitgesponnen onderhandeling totdat alle partijen tevreden zijn.
 • Complexiteit in de aard van de onderhandelingen. Wat moet je doen met de aangeboden goederen?
 • Hogere transactiekosten (inclusief makelaardij, bijvoorbeeld). De kosten kunnen snel oplopen, vooral bij het zoeken naar een koper voor de goederen, commissies aan tussenpersonen enzovoort.
 • Logistieke kwesties, vooral als het grondstoffen betreft.
 • Grotere onzekerheid over de waarde van de goederen die worden verhandeld en onzekerheid over de kwaliteit van de goederen.

Is countertrade de beste optie voor kleine bedrijven? Alleen als ze andere betaalmiddelen hebben uitgeput en de leveringsvertragingen, contractonderhandelingsuitdagingen en problemen met de productkwaliteit kunnen opvangen.

Countertrade is het aantrekkelijkst voor grote, diverse multinationale organisaties die de lay-out van het land kennen bij exporteren. Zelfs dan garandeert een dergelijke ervaring geen succes.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Gemakkelijke manieren voor restaurants om geld te besparen

✔ - Dienst als een dynamische exportoptie

✔ - Geschenken voor het matchen van werknemers met een positief inkomen voor non-profitorganisaties


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!