Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Familieleden dekken volgens een commercieel automatisch beleid


Als algemene regel geldt dat auto's die eigendom zijn van een bedrijf, moeten zijn verzekerd volgens een zakelijk autobeleid, en voertuigen die eigendom zijn van een persoon moeten zijn verzekerd volgens een persoonlijk autobeleid. Deze regel bevat echter een uitzondering. Wanneer het bedrijf een eenmanszaak is, kan de eigenaar zowel commerciële als persoonlijke voertuigen verzekeren volgens een commercieel autobeleid. De familieleden van de bedrijfseigenaar kunnen ook worden gedekt door het beleid via een goedkeuring.

Eén beleid om duplicatie te voorkomen

Als u een eenmanszaak bent, kunt u bedrijfswagens bezitten die u in uw bedrijf gebruikt. Commerciële auto's moeten zijn verzekerd volgens een zakelijk autobeleid. U kunt ook een of meer privé-passagiersautos bezitten die u tijdens niet-werkuren gebruikt. Moet u uw privépersonenauto's verzekeren volgens een afzonderlijk persoonlijk autobeleid? Het antwoord is nee.

Er kunnen problemen ontstaan ​​als een eenmanszaak twee aparte automatische polissen hanteert, een voor persoonlijke auto's en een andere voor commerciële auto's. Dit komt omdat beide polissen een automatische dekking bieden voor voertuigen die niet in de aangiften zijn vermeld. Beide bieden enige dekking voor voertuigen die u aanschaft na de ingangsdatum van het beleid. Beide bieden een aansprakelijkheidsverzekering voor een voertuig dat wordt gebruikt als tijdelijke vervanging voor een gedekte auto die buiten dienst is. Deze dekkingen kunnen elkaar overlappen.

Overlappende dekking kan ook optreden met betrekking tot gehuurde auto's en auto's die niet in eigendom zijn. De meeste persoonlijke polissen verlengen de aansprakelijkheidsverzekering om verzekerden te dekken tijdens het besturen van auto's die zij niet bezitten, inclusief huurvoertuigen. De soorten auto's die onder een commercieel beleid vallen, zijn afhankelijk van de gedekte auto-aanwijzingssymbolen die voorkomen in de verklaringen. Afhankelijk van de gebruikte symbolen, kan een commercieel autobeleid aansprakelijkheidsdekking bieden voor gehuurde auto's (huurauto's) en niet-eigen auto's.

Dubbele dekking is een verspilling van premium dollars. Het kan ook leiden tot dekkingsgeschillen als het zakelijke en persoonlijke beleid is uitgevaardigd door verschillende verzekeraars. Als zich een ongeval voordoet dat door beide polissen zou kunnen worden gedekt, zijn de verzekeraars het mogelijk oneens over de vraag wie voor de schade aansprakelijk is.

Individuele Named Insured Endorsement

Als u een eenmanszaak bent en ten minste één auto bezit die u niet in uw bedrijf gebruikt, kunt u alle auto's die u bezit volgens een commercieel autobeleid verzekeren. Een standaard ISO-goedkeuring, getiteld Individuele benoemde verzekerde, wordt gebruikt om persoonlijke automatische dekking toe te voegen aan uw commercieel beleid. De goedkeuring is alleen beschikbaar als uw bedrijf individueel door u wordt beheerd. Het kan niet worden gebruikt als uw bedrijf een bedrijf, partnerschap of een ander type juridische entiteit is die geen eenmanszaak is.

Wie heeft er dekking?

De goedkeuring omvat uw echtgenoot in de definitie van u en jouw. bijgevolg, uw echtgenoot is verzekerd verzekerd zolang hij of zij inwoner van uw huishouden is. De goedkeuring geldt ook voor uw gezinsleden als verzekerden, terwijl zij gebruikmaken van gedekte auto's die u (of uw echtgeno (o) t (e) bezit particulier type passagier autos. Deze term betekent auto's, bestelwagens en pick-ups die niet voor zakelijke doeleinden worden gebruikt (met uitzondering van landbouw of veeteelt).

Je gezinsleden zijn ook gedekt tijdens het rijden met auto's die je niet bezit. Uw tienerjongen bijvoorbeeld leent de auto van een buurman voor een boodschap en is betrokken bij een ongeluk waarbij een andere bestuurder gewond raakt. Als de gewonde chauffeur voor zijn zoon klaagt wegens lichamelijk letsel, zal uw polis de vordering dekken. Uw aansprakelijkheidsdekking is van toepassing op een overschotbasis voor dekking die beschikbaar is volgens het beleid van de buren.

Geen uitsluiting van collega's

De goedkeuring door de individuele benoemde verzekerde sluit de uitsluiting van collega's uit met betrekking tot letsels door uw collega's of door collega's van uw familieleden. De uitsluiting wordt geëlimineerd omdat de meeste persoonlijke beleidsregels niet geschikt zijn voor collega's van verzekerden.

Autos niet gedekt

De individuele goedkeuring door een Named Insured-verzekering dekt uw familieleden niet tijdens het rijden met een van de volgende:

  • Autos die eigendom zijn van familieleden (andere dan uw echtgenoot). Uw 20-jarige dochter bezit bijvoorbeeld een auto die op haar naam staat. Noch zij, noch een ander familielid is verzekerd tijdens uw commercieel autobeleid tijdens het besturen van dat voertuig.
  • Elke automatisch geleverde of beschikbaar voor uw gebruik of voor het gebruik van een familielid. De werkgever van je vrouw biedt haar bijvoorbeeld een bedrijfswagen aan. Noch zij, noch enig ander gezinslid is verzekerd onder uw commercieel autobeleid tijdens het gebruik van haar bedrijfswagen.

  • Elke auto die wordt gebruikt in een bedrijf van verkoop, onderhoud, reparatie of parkeren van auto's. Uw tiener in de leeftijd van een tiener werkt bijvoorbeeld parttime voor een bedrijf dat parkeerservice biedt. Uw zoon is niet verzekerd voor uw commerciële autobeleid bij het parkeren van auto's van klanten.
  • Elke auto, anders dan een auto van een particulier type passagier, die wordt gebruikt in een ander bedrijf of beroep. Uw dochter bezit bijvoorbeeld een vrachtwagen van twee ton die ze gebruikt in een landschapsontwerpbedrijf dat zij bezit. Uw dochter is niet verzekerd onder uw commercieel autobeleid tijdens het gebruik van de truck.

De voorwaarde familielid betekent iemand die met u is verwant door bloed, huwelijk of adoptie, die inwoner is van uw huishouden. Het omvat afdelingen en pleegkinderen.

Lichamelijke schade

De goedkeuring door de individuele benoemde verzekerde maakt een belangrijke verandering onder uw commercieel automatisch beleid met betrekking tot de dekking van fysieke schade. Als u een voertuig van een particulier type passagier bezit dat is gedekt voor dekking van fysieke schade, dan is dekking voor fysieke schade van toepassing op alle voertuigen auto die niet in eigendom is.

De betekenis van deze term in de goedkeuring verschilt van die in het commerciële autobeleid. In de endorsement, auto die niet in eigendom is betekent een privépersonenvoertuig, pick-up, busje of oplegger die wordt bestuurd door, maar geen eigendom is van u of een familielid. De definitie sluit elk voertuig uit dat is ingericht of beschikbaar is voor regelmatig gebruik voor u of een familielid. Het grootste bedrag dat uw verzekeraar betaalt voor fysieke schade aan een aanhangwagen die geen eigendom is, is $ 500.

Als u wilt zien hoe deze dekking van toepassing is, moet u ervan uitgaan dat u een particulier personenvoertuig bezit. De auto is verzekerd volgens uw commerciële autobeleid voor aansprakelijkheid, uitgebreide en botsingen. Je dochter van tien jaar leent een auto van een vriend om een ​​boodschap te doen. Ze rijdt de auto wanneer ze op een ijsvlak glijdt en tegen een boom slaat. Ze is niet gewond maar de voorkant van de auto is beschadigd.

Omdat een privévoertuig van een voertuig dat u bezit, gedekt is voor fysieke schade, geldt dekking voor fysieke schade ook voor auto's die u niet bezit. Deze dekking geldt buitensporig omdat de beschadigde auto niet van u is. Als het voertuig dat uw dochter reed niet is verzekerd voor fysieke schade, moet uw fysieke schadeverzekering de schade dekken (afhankelijk van het toepasselijke eigen risico)

Kennisgeving van annulering

Zoals eerder vermeld, kwalificeert uw echtgeno (o) t (e) zich als een verzekerde met naam onder de individuele naamsbekendheid. Niettemin heeft uw echtgenoot geen recht op opzegging. Als uw verzekeraar uw polis opzegt, stuurt hij u alleen een kennisgeving.


Video Van De Auteur: ZEITGEIST MOVING FORWARD (Nederlandse Ondertitels)

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe kleding recyclen werkt

✔ - Vieren van pallets voor doe-het-zelf-projecten

✔ - Hoe u uw persoonlijke merkverklaring schrijft


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!