Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

CRA-audit - Small Business Audit Risk Canada

Hoe te vermijden dat een CRA-audit wordt geactiveerd


Elk bedrijf of individu vreest een brief van het Canada Revenue Agency (CRA) waarin deze wordt geïnformeerd dat ze zullen worden onderworpen aan een CRA-audit. Ongeveer 30.000 van dergelijke brieven zijn in 2017 verzonden door belastingdeskundigen. Belastingaangiften van bedrijven worden met name onder de loep genomen en hoewel er geen goede manier is om een ​​CRA-audit te vermijden, kunt u de kansen verminderen door aandacht te schenken aan de top 10 van rode vlaggen die het risico van kleine bedrijfscontroles verhogen.

Welke soorten bedrijven worden het meest waarschijnlijk gecontroleerd?

De volgende gegevens (ontleend aan het jaarverslag van Canada Revenue Agency aan het Parlement 2013-2014) illustreren duidelijk dat het merendeel van de middelen die het CRA wijdt aan de naleving van bedrijfsbelastingen, gaat naar het midden- en kleinbedrijf (MKB):

CRA-programma% Van CRA-programma-uitgaven
Midden- en kleinbedrijf (MKB)54%
Internationaal / groot zakelijk28%
Wetenschappelijk onderzoek Credits7%
Criminal Investigations5%
Vrijwillige openbaarmaking1%

Top 10 rode vlaggen voor een CRA-audit

1) Verschillen in omzet.

Houd er rekening mee dat uw inkomsten worden vergeleken met alle belastingformulieren, zodat de inkomsten die u declareert op uw inkomstenbelastingformulier worden vergeleken met de inkomsten die zijn aangegeven op uw GST / HST belastingaangifte, de belastingaangifte van uw echtgenoot en 'informatie over belastingaangiften met informatie verstrekt door werkgevers, financiële instellingen en andere derden ". Als ze niet overeenkomen, is het CRA-auditietijd.

2) Een uitbijter zijn.

Het aangeven van bedrijfsinkomsten die aanzienlijk hoger of lager zijn dan de norm in uw branche, zal ook onmiddellijk rente trekken. Het CRA heeft uitgebreide informatie over de winstmarges en inkomens voor verschillende sectoren en zal uw inkomsten vergelijken met wat 'gebruikelijk' is voor een dergelijk bedrijf.

3) Aftrek van grote zakelijke uitgaven.

Hoewel u zakelijke uitgaven kunt aftrekken van uw inkomstenbelasting, is dit een van de grote belastingvoordelen van het besturen van een bedrijf, u moet er voorzichtig mee zijn. Reclame en promotie, maaltijden en entertainment, reizen, diverse en rentekosten zijn van bijzonder belang voor de CRA, aldus Presley en Partners. Het claimen van grote aftrekkingen op een van deze gebieden is als het uitzetten van een liksteen in termen van het verhogen van uw kleine bedrijfscontrolerisico.

Leer de ins en outs van het claimen van maaltijden en entertainmentuitgaven.

4) De aftrek van het thuiskantoor claimen.

De aftrek voor thuiskantoren is een geweldige deal, want als u ervoor in aanmerking komt, kunt u een percentage van uw huur, onroerendgoedbelasting, nutsvoorzieningen, telefoonrekeningen, verzekeringen en andere kosten aftrekken. Maar omdat u deze aftrek wilt claimen, moet u de werkruimte in uw huis gebruiken enkel en alleen om bedrijfsinkomsten te verdienen en het regelmatig te gebruiken om klanten, klanten of patiënten te ontmoeten, komen de meeste kleine bedrijven niet in aanmerking, en de Canada Revenue Agency weet dit. Als u uw kantoor aan huis niet uitsluitend voor zakelijke doeleinden gebruikt, geef deze aftrek dan een kans.

5) Claimen van 100% zakelijk gebruik van een voertuig.

MK & Associates noemen dit op uw inkomstenbelasting rood vlees voor CRA-agenten.

Agenten weten dat het uiterst zeldzaam is voor een persoon om een ​​voertuig 100% van de tijd daadwerkelijk voor het bedrijf te gebruiken, vooral als er geen ander voertuig beschikbaar is voor persoonlijk gebruik en zal dienovereenkomstig worden ingesloten. Het is ook een bijzonder gemakkelijke belastingaftrek voor auditors om te weigeren omdat zo weinig mensen de vereiste records op de juiste manier bewaren. Leer hoe u een logboek bijhoudt om uitgaven voor motorvoertuigen te claimen.

6) Wijzigingen in aandeelhoudersleningen en grote saldi.

Eigenaars van bedrijven moeten er ook rekening mee houden dat veranderingen in aandeelhoudersleningen of debetsaldi ook rode vlaggen zijn. De CRA zoekt naar persoonlijke uitgaven die worden geregistreerd als zakelijke uitgaven en leningen van een bedrijf.

7) Een cash-intensief bedrijf runnen.

Het CRA beseft dat bedrijven die veel mogelijkheden hebben om contant geld in te nemen, ook veel verleiding hebben om niet al hun belastbare inkomsten te rapporteren.

Dus als u een bedrijf als een restaurant, een kapsalon, een bar of een ander detailbedrijf exploiteert, een belastingdienst bedrijf of een aannemer bent voor renovatie of renovatie, verwacht u van meet af aan extra controle.

8) Terugkerende verliezen.

Verliezen gebeuren. En een enkel bedrijfsverlies is op zich geen reden voor een CRA-audit. Maar meerdere jaren van verliezen op rij zullen een trigger zijn, vooral wanneer die bedrijfsverliezen zijn gebruikt om andere inkomsten te compenseren. Vergeet niet dat om in aanmerking te komen als een bedrijf, er een redelijke winstverwachting moet zijn en dat het idee van het CRA van wat redelijk is aanzienlijk van het jouwe kan verschillen.

9) Het maken van grote charitatieve aftrekposten.

Nogmaals, dit valt buiten de norm waardoor het risico op een kleine bedrijfsaudit groter wordt. De Canada Revenue Agency weet precies hoeveel belastingbetalers op uw inkomensniveau meestal geven aan een goed doel, dus een rode vlag verschijnt als uw liefdadige donaties dat aantal overschrijden. Donaties met betrekking tot kapitaalgoederen zullen met name waarschijnlijk worden beoordeeld.

10) Het hebben van een gezin op de loonlijst.

Er is niets mis met het hebben van uw echtgenoot of kind als werknemer in uw bedrijf; dit soort inkomensverdeling is volkomen legitiem - zolang je de regels volgt. Het probleem is dat veel kleine bedrijven dat niet doen, waardoor kleine bedrijven die hun echtgenoot of kind op de loonlijst zetten een gemakkelijk doelwit voor auditors zijn.

Zelfstandig ondernemerschap

Personen die een status als zelfstandige claimen hebben de neiging om extra kritiek te krijgen van de CRA. De belastingvoordelen van zelfstandig ondernemerschap maken het een aantrekkelijke bedrijfsvorm; het onderscheid tussen werk en zelfstandige wordt echter niet altijd verkort en opgedroogd en er moet voor worden gezorgd dat de regels voor kwalificatie worden gevolgd. Zie Independent Contractor vs Employee: Which One Are You?

Zeker weten dat u de belastingregels voor het zelfstandig zijn volgt, is vooral belangrijk omdat afwijzing van de status als zelfstandige door de CRA kan leiden tot diskwalificatie van bedrijfskostenclaims (die met terugwerkende kracht kunnen worden toegepast voor belastingaangiften van voorgaande jaren).

Eerlijkheid en voorzichtigheid zijn de beste voorwaarden

Hoewel het waar is dat de CRA elk jaar een bepaald aantal audits uitvoert om te controleren of de naleving van de regels wordt gecontroleerd, is het grotendeels aan u om te bepalen of uw kleine bedrijf wordt gecontroleerd. Zorgvuldige archivering en scrupuleuze eerlijkheid zullen een lange weg afleggen naar het weg houden van de auditors bij uw deur. En als ze ooit verschijnen, hebt u niets te verbergen en beschikt u niet over de documentatie die u nodig hebt om uw belastingaanspraken te ondersteunen.

Verwant: Leer hoe u uw zakelijke ontvangsten kunt organiseren

Hoe lang duurt het om uw belastingteruggave in Canada te ontvangen?

Hoeveel van deze Canadese belastingaftrek voor kleine bedrijven heeft u gemist?


Video Van De Auteur: Small Business Audits, Part 4: What Happens During a CRA Audit

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Top sales blunders en verkoopfouten voorkomen

✔ - Hoe geld verdienen met Affiliate Information Marketing

✔ - Registratie voor bedrijven en eenmanszaak in Quebec


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!