Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Creëer hybride marktonderzoek voor bruikbare inzichten

Je kunt kwalitatieve en kwantitatieve methoden samenbrengen in een enkele studie


Al decennia bestaat er een diepe en brede kloof tussen voorstanders van kwantitatieve onderzoeksmethoden en voorstanders van kwantitatieve onderzoeksmethoden. Marktonderzoekers hebben de neiging gehad om de vooroordelen van de een of de andere van deze onderzoekskampen over te nemen. Maar de invloed van technologie op marktonderzoek en de brede acceptatie van sociale media als onderzoeksvorm hebben de traditionele scheidslijn tussen kwantitatief en kwalitatief marktonderzoek uitgehold.

The Hybrid Market Research Blend - Beste van het ras

Hoewel het nuttig is om de unieke sterke punten van zowel kwalitatieve onderzoeksmethoden als kwantitatieve onderzoeksmethoden te begrijpen, is een echte beoordeling van een hybride benadering van marktonderzoek alleen mogelijk door rekening te houden met de voordelen die het combineren van beide soorten onderzoek met zich meebrengt.

Het doel van een hybride aanpak van marktonderzoek is het verkrijgen van de meest bruikbare inzichten op basis van de diepste en rijkste beschikbare gegevens. Een geassocieerd voordeel van hybride marktonderzoek is de samenhang dat is het gevolg van het combineren van onderzoekstechnieken. Klanten ervaren een samenhangend onderzoeksrapport wanneer alle gegevens worden gepresenteerd op een enkele, geïntegreerde manier die overkomt op één gezaghebbende stem.

De waarde die aan klanten wordt geboden door een hybride aanpak is meer duidelijkheid en een grotere diepgang van begrip, aangezien de kwantitatieve gegevens worden "verklaard" door de kwalitatieve gegevens. De kwalitatieve methoden gebruiken een praktische, vertrouwde lens om de soms obscure kwantitatieve gegevens in duidelijke taal aan dankbare klanten te interpreteren.

Hybride marktonderzoeksvarianten

Quant Plus Qual - De eerste benadering van een hybride marktonderzoek dat naar voren komt, is een kwantitatief onderzoek dat wordt gevolgd door een onderzoek dat kwalitatief van aard is. Deze aanpak maakt een grondige herziening mogelijk van de numerieke gegevens die door de kwantitatieve methoden worden verschaft en een diepere blik op de perspectieven, motivaties en sentimenten die via kwalitatieve technieken worden onthuld. De rationele, logische structuur van de kwantitatieve gegevens wordt verrijkt door associatie met de emotionele, subjectieve accounts verkregen via kwalitatieve methoden.

Qual Then Quant Then More Qual - Een tweede typische benadering van hybride marktonderzoek wordt gezien wanneer een onderzoek begint met een kwalitatief onderzoek en vervolgens wordt gevolgd door een uitgebreid kwantitatief onderzoek om de inzichten te valideren die werden onthuld door middel van kwalitatieve methoden. Zodra deze stap voltooid is, gebruiken de onderzoekers opnieuw kwalitatieve methoden om de kwantitatieve en eerste ronde kwalitatieve resultaten verder te belichten. Deze diepere kwalitatieve verkenning kan dienen als een overkoepelende organisator van alle verzamelde bevindingen en zorgen voor de striktheid waarmee marktonderzoekers vol vertrouwen kunnen spreken over hun conclusies en aanbevelingen voor actie.

Gekoppelde Qual en Quant - Wanneer deelnemers aan het onderzoek worden gevraagd om antwoorden te geven die zowel kwalitatief als kwantitatief van aard zijn, nemen zij deel aan een gepaarde hybride methode voor methoden. Marktonderzoekers kunnen dit type hybride onderzoek uitvoeren met een focusgroep waarin de deelnemers reageren via technologie. Marktonderzoekers gebruiken deze aanpak meestal wanneer de tijd kort is. Dit is het soort marktonderzoek dat kan worden aangeduid als "snel en vriendelijk" omdat het kantelt naar snelle actie en minder werkelijke diepte.

De kwantitatieve component van een gepaarde methode, hybride marktonderzoek, zorgt in de hoofden van de klant voor een mate van geloofwaardigheid en betrouwbaarheid die bij een puur kwalitatief onderzoek zou ontbreken.

Aangekomen bij de actieplannen voor zelfvertrouwen

Marktonderzoekers hebben meerdere doelen wanneer zij een studie uitvoeren. Natuurlijk, wanneer onderzoekers een studie uitvoeren, zijn ze geïnteresseerd in het verkrijgen van de meest robuuste resultaten die mogelijk zijn. Maar er zijn andere doelstellingen die ook hun aandacht trekken. Het antwoord van klanten op het onderzoek dat zij sponsoren of kopen, is een belangrijke factor die niet door de onderzoekers kan worden genegeerd. Het is duidelijk dat wanneer marktonderzoekers een sterke inspanning leveren om ervoor te zorgen dat hun studies strikt en integer worden uitgevoerd, zij zullen het vertrouwen van hun klanten oogsten.

Reputatie is belangrijk in de kleine wereld van creatieve reclamebureaus en aanbieders van marktonderzoek. Elke investering die marktonderzoekers doen in de kwaliteit van hun technieken, of ze nu kwalitatief of kwantitatief zijn, duidt hun capaciteit en betrouwbaarheid aan.


Video Van De Auteur: Learn the Bible in 24 Hours - Hour 3 - Small Groups - Chuck Missler

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Waarom uw MRP u vertelt om iets te bestellen

✔ - Typen partners in een partnerschap

✔ - Schade aan eigendommen veroorzaakt door sinkholes


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!