Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Maak een tijdplanning voor de huwelijksplanning

Maak een realistische tijdlijn met uw klanten om stress te voorkomen


Een trouwdag zou de gelukkigste dag van het leven van een bruid moeten zijn. Natuurlijk wil ze dat de planning en de bruiloft soepel en zonder problemen verlopen.

Als weddingplanner weet je dat er veel bij het planningsproces betrokken is. Er zijn zoveel bewegende delen die je nodig hebt om het hele ding vanaf het begin onder controle te krijgen. In het bijzonder moet u vroegtijdig een realistische tijdlijn hebben - zoals zodra uw klant verloofd is!

Dit is iets dat veel wedding planners niet adviseren, dus het geeft je een kans om je te onderscheiden van de concurrentie.

Een onrealistische planning van de huwelijksplanning zal veel stress veroorzaken, en dat is natuurlijk het laatste dat u nodig hebt als weddingplanner die verantwoordelijk is voor het succes van het evenement.

6 tips om te krijgen georganiseerd voor de grote dag

Normaal gesproken ziet u tijdschema's voor de huwelijksplanning van 12 maanden en de meeste bevatten geen planning voor de daadwerkelijke betrokkenheid. Zodra uw klanten zijn geëngageerd, deelt u deze 8 tips met hen:

 1. Adviseer uw klanten om de verlovingsring te verzekeren. Dit niet doen zou tranen voor de bruid kunnen betekenen en bruidegom!
 2. Maak gebruik van een budget voor het plannen van het evenement en andere kosten. Zorg dat dit vroeg gedaan wordt, zodat het helpt om realistische verwachtingen te stellen voor u en uw klanten.
 3. Werk twee of drie mogelijke huwelijksdata uit. Dit zal u later helpen wanneer u de trouwdag met uw klanten moet boeken op basis van een aantal dingen.
 4. Beperk je en bekijk de beschikbaarheid van mogelijke trouwlocaties.
 5. Controleer de beschikbaarheid van een huwelijksfotograaf - houd er rekening mee dat veel van hen meer dan 12 maanden van tevoren zijn geboekt.

 1. Controleer de beschikbaarheid van een officiant.

Tijdens de verloving kiezen sommige paren ervoor om een ​​trouwwebsite op te zetten. Dit helpt hen om iedereen op de hoogte te houden van locatie- en hotelinformatie, kledingvoorschrift, een link naar hun cadeaulijst en meer.

Na de verloving is uw planningstijd voor de bruiloft hoogstwaarschijnlijk een plan van 12 maanden. Om het uit te werken, is het eerste dat u hoeft te doen, elk item dat u moet plannen voor de bruiloft, vermeldt u en plaatst u elk item op de juiste plaats in uw tijdlijn.

Typische mijlpalen in een huwelijksplanning-tijdlijn

Hier zijn 6 typische mijlpalen die u aan uw tijdlijn voor de huwelijksplanning kunt toevoegen:

 • 10-12 maanden - Bepaal het aantal gasten en verstuur de datumkaarten. Zodra u weet hoeveel gasten u uitnodigt, boekt u de locatie.
 • 6-8 maanden - Winkel voor de trouwjurk, schoenen en accessoires; boek hotelkamers voor gasten buiten de stad; en reserveer muziek voor de ceremonie.
 • 4-6 maanden - Bestel de bruiloft briefpapier, boek vervoer en boek de huwelijksreis.
 • 2-4 maanden - Mail de huwelijksuitnodigingen, bespreek menu-informatie met het hotel of de cateraar en plan een repetitietijd.
 • 1-2 maanden - Koop het gastenboek, bereid het zitplan voor en bevestig het laatste aantal gasten bij uw leveranciers.

 • 1 week - Voltooi en bevestig transportarrangementen, de ceremoniële repetitie vindt plaats en maak een planning voor het zitplan van de receptie.

U kunt zien hoe snel een jaar zal verlopen en waarom een ​​onrealistische planningstijd voor de huwelijksplanning veel stress kan veroorzaken voor u en uw klanten. Wees voorbereid en houd altijd een plan B bij voor last-minute problemen.

Het draait allemaal om het organiseren van dingen en het krijgen van dingen in vorm vanaf het begin. Door uw klanten te adviseren over wat ze moeten doen tijdens hun eerste engagement, heeft u een gelukkig koppel en een voordeel ten opzichte van uw concurrentie.


Video Van De Auteur: Leerlingen vertellen

Gerelateerde Artikelen:

✔ - The Gold Key Service: klanten vinden

✔ - De grondbeginselen van Oregon's borgstellingswet

✔ - Alternatieve bedrijfsmodellen in onroerend goed


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!