Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Een marketingplan en marketingstrategie maken

Het maken van een marketingplan is de sleutel tot het vergroten van de verkoop


Als u een marketingplan maakt, gaat het erom mensen te informeren over het product of de service die u aanbiedt en hen over te halen het te kopen of te gebruiken. En voor effectieve marketing moet u mensen op gecoördineerde wijze herhaaldelijk op de hoogte stellen van uw product of dienst.

Om dit te doen, moet je een marketingstrategie bedenken en een marketingplan opstellen.

Marketingstrategie versus marketingplan

De marketingstrategie wordt gevormd door uw algemene bedrijfsdoelen. Het bevat een definitie van uw bedrijf, een beschrijving van uw producten of diensten, een profiel van uw doelgebruikers of klanten en definieert de rol van uw bedrijf in relatie tot de concurrentie. De marketingstrategie is in essentie een document dat u gebruikt om de geschiktheid en effectiviteit van uw specifieke marketingplannen te beoordelen.

Om het anders te zeggen, uw marketingstrategie is een samenvatting van de producten en de positie van uw bedrijf in relatie tot de concurrentie; uw verkoop- en marketingplannen zijn de specifieke acties die u gaat ondernemen om de doelen van uw marketingstrategie te bereiken.

Het marketingplan kan dan worden gezien als de praktische toepassing van uw marketingstrategie. Als u naar mijn artikel Writing The Marketing Plan kijkt, ziet u dat het marketingplan details bevat over de unieke verkooppropositie van uw bedrijf, prijsstrategie, het verkoop- en distributieplan en uw plannen voor reclame en promoties.

In feite kunt u dus geen marketingplan hebben zonder een marketingstrategie. De marketingstrategie biedt de doelen voor uw marketingplannen. Het vertelt je waar je naartoe wilt vanaf hier. Het marketingplan is de specifieke routekaart die u daarheen gaat brengen.

Een marketingplan maken

Als je vanuit Vancouver naar Halifax zou rijden, zou je dan echt even naar een globe kijken en dan naar buiten gaan? Verwachten om een ​​marketingstrategie te implementeren zonder een marketingplan te maken, is precies zoals deze analogie. De meer gedetailleerde informatie die vooraf is verzameld en de meer planning die vooraf is gedaan, hoe sneller en aangenamer de reis - en hoe effectiever uw marketingplan zal zijn.

Volg deze stappen:

1) De eerste stap is om maak specifieke marketingdoelen en schrijf ze op. Wat wilt u dat uw promotie-inspanningen voor u doen?

Als u bijvoorbeeld kruiden verkoopt, wilt u misschien uw maandelijkse omzet met 25 procent verhogen. Als u een makelaar bent, kan het een goed marketingdoel zijn om elke maand 10 nieuwe vermeldingen te ontvangen. Mijn eigen marketingdoel is elke maand een nieuwe klant te werven. Welk marketingdoel u ook opzet, zorg dat het realistisch is; je moet in staat zijn om het marketingdoel te bereiken als het je gaat motiveren of dienen als een goede benchmark om je succes te evalueren.

2) Nu het moeilijke deel. Schrijf onder elk marketingdoel zoveel mogelijk specifieke dingen op die je kunt doen om het doel te bereiken. Als ik mijn maandelijkse omzet met 25 procent wil verhogen, kan ik een aantal advertenties plaatsen. Maar als ik aan mijn lijst met marketingdoelstellingen werk, moet ik de tijd nemen om erover na te denken, zodat ik het effectief kan volgen.

Het plaatsen van bepaalde advertenties is niet specifiek genoeg om als marketingdoel te dienen. Ik moet nadenken over welk type advertenties en waar ik ze kan plaatsen om mijn maandelijkse verkopen te verhogen. Ik zou bijvoorbeeld kunnen schrijven: "plaats een advertentie die specials in de lokale krant beschrijft" als marketingdoel, of "advertentie plaatsen op lokale tv-zender".

Dan moet ik specifieke acties volgen die me helpen mijn marketingdoel te bereiken in plaats van alleen maar een vaag idee. Als u problemen ondervindt bij het bedenken van deze specifieke activiteiten of als u ziet hoe elke marketingdoelstelling in uw marketingplan past, kunt u met het advertentie- en promotieplan alle stukjes bij elkaar passen.

3) Ga over de lijst met specifieke activiteiten die u hebt brainstormd en controleer deze met uw marketingplan. Kies degene die het beste bij uw marketingdoelen passen en doe uw best mogelijke doelgroepen voor uw potentiële klanten of klanten.

4) Gebruik vervolgens je kalender, kies welke promotionele activiteiten je gaat doen wanneer. U kunt uw marketingplan per maand of per kwartaal verlagen, maar zorg ervoor dat u niet alleen een beschrijving van de activiteit of evenement opneemt, maar ook een verwijzing naar welk marketingdoel de promotie-activiteit of gebeurtenis gerelateerd is en een kostenraming.

Update uw plan regelmatig

Vergeet niet dat het een organisch, levend document moet zijn als je een marketingplan maakt, en niet iets dat je ergens in een leuke map en bestand stopt en er nooit meer naar kijkt. Neem elke dag vijftien minuten om uw doelen en specifieke activiteiten te bekijken; wat heb je die dag gedaan om je te helpen de marketingdoelen te bereiken die je hebt gesteld?

Wat moet je morgen doen? Te vaak maken we plannen of geven we een lijst van doelstellingen en raken we zo verstrikt in alles wat we moeten doen om onze bedrijven te runnen dat we ze opzij drijven. Een kwartier per dag nemen om je marketingdoelen, marketingplan en marketingactiviteiten te evalueren, helpt je om gefocust en op schema te blijven en je producten of services effectief te promoten.

Zie ook:

Een businessplan opstellen - sectie Marketingplan

Hoe te vinden en verkopen aan uw doelmarkt

Hoe een succesvolle marketingcampagne uit te voeren


Video Van De Auteur: Strategisch marketingplan maken | marketingplan in 7 stappen

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat u moet doen als uw ideale bedrijfsdomeinnaam al is ingenomen

✔ - Beste heren-aktetassen van 2019

✔ - Een persbericht maken (met voorbeeld)


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!