Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Een maandelijks geschenkprogramma voor uw non-profitorganisatie maken

Maandelijks bieden biedt pad naar fondsenwerving Succes


Wilt u uw fondsenwervingskosten verlagen, de levenslange waarde van uw donateurs verhogen en het uw donateurs zo eenvoudig mogelijk maken om op regelmatige basis te geven? Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn, maar door een succesvol vooraf goedgekeurd geschenkprogramma te maken, kunt u echt al deze voordelen voor uw organisatie behalen.

Wat zijn vooraf geautoriseerde geschenken?

Vooraf geautoriseerde geschenken (ook terugkerend, maandelijks, duurzaam of regelmatig geven genoemd) zijn slechts beloften waarvoor de donor uw organisatie heeft geautoriseerd om automatisch elke maand (of andere cycli) een specifiek bedrag te verzamelen. De autorisatie zou in een bepaalde tijdsperiode kunnen zijn, of zou bij voorkeur kunnen zijn voor onbepaalde tijd (bijvoorbeeld, onafgebroken totdat de donor ervoor kiest om het te stoppen). Dit betekent natuurlijk dat uw donoren nooit een beslissing hoeven te nemen om wel of niet te geven.

Preauthorized geschenken kunnen worden verzameld door verschillende vormen van elektronische overboeking (EFT), inclusief betalingen per creditcard of door automatische incasso van de cheque of spaarrekening van de donor.

Hoewel creditcardbetalingen over het algemeen populairder zijn bij donoren, bieden bankcheques (vaak ACH-transacties genoemd omdat ze worden verwerkt via het geautomatiseerde uitwisselingssysteem (ACH) van de Federal Reserve) hun eigen reeks unieke voordelen, zoals lagere kosten en geen houdbaarheids datums.

Waarom een ​​Preauthorized Giving Program instellen?

Het ontwikkelen van een pre-autorised giving-programma heeft veel voordelen, aldus Harvey McKinnon, auteur van Verborgen goud en een leidende autoriteit voor het geven van maandelijkse programma's. Zijn boek geeft de volgende lijst met enkele overtuigende voordelen.

 • Verhoog uw jaarinkomen dramatisch
 • Bouw een betere relatie met uw donoren
 • Donoren blijven langer geven
 • Maandelijkse inkomsten geven is voorspelbaar
 • Verlaag uw fondsenwervingskosten
 • Het inkomen zal in de loop van de tijd toenemen
 • Maandelijks geven is handig

Volgens onderzoek gesponsord door MasterCard International, is 7,5 procent van de donaties nu gedaan (2017) met creditcards. Dat aantal is in de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. Het onbenutte potentieel bij het aanbieden van een terugkerende gokoptie lijkt voor de hand te liggen.

Hoe een terugkerend donatieprogramma uit te voeren

Voor het tot stand brengen van een succesvol programma zijn verschillende stappen nodig:

 • Uw personeel en donoren informeren over terugkerende donaties via EFT.
 • Het ontwikkelen van wervingsmethoden om terugkerende donaties te werven.
 • Zorg ervoor dat u de technologie hebt om terugkerende geschenken efficiënt te beheren en verwerken.
 • Testen van processen en procedures.

De rol van technologie

Misschien wel de meest cruciale tool bij het creëren en onderhouden van een succesvol terugkerend geschenkprogramma, is wat Harvey McKinnon een 'efficiënt en responsief back-endsysteem' noemt. Dit bestaat uit een donorbeheersysteem en EFT- en creditcardtransactieverwerking.

Donor Management Systeem

Een goed donormanagementsysteem is veel meer dan alleen een database van donoren en prospects. Het moet u de tools bieden waarmee u snel en eenvoudig de vele taken kunt uitvoeren die horen bij uw vooraf goedgekeurde geschenkprogramma (evenals uw andere fondsenwervende inspanningen), zoals:

 • Handhaven van volledige donor / samenstellende informatie
 • Volg de volledige betalingsgeschiedenis met automatische berekening van de samenvatting per jaar
 • Aanvraag Generatie / Tracking
 • Gift / Pledge Management
 • Rapportage

EFT-transactieverwerking

Hoewel veel non-profitorganisaties zijn begonnen met het accepteren van creditcards voor online of eenmalige donaties, is het essentieel om te erkennen dat vooraf geautoriseerde terugkerende transacties doorgaans als een batch worden verwerkt en daarom hebben ze enkele unieke kenmerken.

U wilt zeker geen tijd verspillen en de kans op fouten vergroten door elke maand creditcardnummers en bedragen in te voeren in een creditcardterminal. U wilt waarschijnlijk de optie van betalingen via automatische afschrijving (ACH) aanbieden, waarvoor een ander type verwerkingsrekening en terugkerende betalingen per creditcard nodig zijn.

Pas op voor elektronische verwerkingsoplossingen die niet integreren met uw donormanagementsysteem. Hoewel u hierdoor het proces van het genereren en verzamelen van de transacties kunt automatiseren, geeft u waarschijnlijk verschillende essentiële voordelen op.

Conclusie

Een terugkerend donatieprogramma is een geweldige manier om de levenslange waarde van uw donoren te verhogen en tegelijkertijd de kosten en inspanningen voor fondsenwerving te verminderen. Het ontwikkelen van een effectief terugkerend donatieprogramma vereist dat u personeel en donoren op de juiste manier opleidt, zorgvuldig richt op verzoeken om deelnemers aan te trekken en ervoor zorgt dat u efficiënte en responsieve back-endsystemen (donorbeheer en transactieverwerking) hebt om administratieve inspanningen te minimaliseren. Hoewel succes soms tijd en moeite kost, is het resultaat de moeite waard.

Dit artikel is verstrekt door DonorPerfect.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Gieten van beton bij koud weer

✔ - Vastgoedpanden Due Diligence Voorkomt later problemen

✔ - 9 Basisprincipes van Indiana's borgstellingswet


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!