Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Credit Card-verkoperskosten in Canada

Transactiekosten op premium creditcards het slechtste


Alle creditcards zijn duurdere betaalmethoden voor verkopers dan andere betaalmethoden, zoals betaalpassen en contant geld. Maar de hogere tarieven voor premium creditcards hebben vooral nadelige gevolgen voor Canadese kleine bedrijven - creditcardmaatschappijen vragen handelaren nog hogere kosten als klanten premium creditcards gebruiken dan wanneer ze 'gewone' kaarten gebruiken.

De Canadian Federation of Independent Business (CFIB) heeft een kaart op basis van een creditcardkaart samengesteld met een lijst van veel van de specifieke soorten creditcards die beschikbaar zijn in Canada. Als u naar de lijst kijkt, ziet u bijvoorbeeld dat de transactiekosten die een handelaar in rekening brengt wanneer een klant een normale MasterCard gebruikt 1,75 procent is, maar als een klant een MasterCard Premium High Spende-kaart gebruikt, zijn de transactiekosten 2,71 procent. Sommige MasterCards in de World / World Elite-categorie dragen nog hogere transactiekosten.

Voor een klein bedrijf dat $ 100.000 aan creditcardtransacties per maand verwerkte, zou het verschil van 96% voor premium kaarttransacties een extra $ 960 per maand kosten, een extra $ 11.520 per jaar. Ik heb MasterCard-tarieven gebruikt als voorbeeld, maar ik had net zo gemakkelijk Visa kunnen kiezen; Visa-transactietarieven volgen hetzelfde model premium-kaarten dat wordt gebruikt om hogere transactiekosten van verkopers op te nemen.

En kredietbedrijven hebben premium creditcards leeggepompt. "Er zijn tegenwoordig een verbluffend aantal kaarten op de markt in Canada, met meer dan 200 MasterCard- en Visa-kaarten alleen op onze koersgrafiek", zegt Dan Kelly, president en CEO van CFIB.

De CFIB lobbyt voor verandering

De Canadian Federation of Independent Business (CFIB) startte haar campagne tegen de hoge kosten van Canadese creditcardtransactiekosten in november 2008 en speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de gedragscode voor de creditcard- en debetkaartindustrie in Canada, die op 17 augustus van kracht werd. 2010.

Hoewel het een goede zaak was om een ​​code te hebben die zowel MasterCard als Visa vrijwillig had willen volgen, bleef het probleem van de enorme vergoedingen voor premium creditcardtransacties bestaan, en bleef het CFIB lobbyen en drong het aan op wijzigingen in de code die:

  • handelaren toestaan ​​om goedkopere kaarten van hetzelfde merk te accepteren zonder dat ze hogere premium premium-kaarten hoeven aan te nemen of om hogere kaarten te accepteren.
  • alle creditcards met een hogere kosten moeten apart worden gebrandmerkt als 'premium', aangezien de meeste consumenten nog steeds niet weten dat sommige creditcards extra kosten in rekening brengen voor verkopers.
  • regels toevoegen over mobiele betalingen en problemen met betrekking tot processors.

In 2012 nam het Competition Bureau van Canada Visa en MasterCard voor de rechter wegens de toeslagen en de regels voor het honoreren van alle kaarten.

De zaak voor het wedstrijdgerecht

Het Competition Tribunal "is een strikt scheidsrechterlijke instantie die onafhankelijk opereert van elke overheidsafdeling" die zaken behandelt die economische en zakelijke aangelegenheden behandelen, zoals fusies, misleidende reclame en restrictieve handelspraktijken (of, met andere woorden, zaken die te maken hebben met zaken die voortvloeien uit de Mededingingswet).

(Merk op dat het Competition Tribunal losstaat van het Competition Bureau, het onafhankelijke bureau dat de Mededingingswet handhaaft.) Het Competition Bureau is het bureau dat klachten onderzoekt en stuurt indien nodig door het Competition Tribunal.)

Het argument voor het Competition Tribunal was dat Visa en MasterCard zich bezighielden met concurrentiebeperkend gedrag en hun restrictieve contracten stonden de twee creditcardbedrijven toe om in principe de voorwaarden aan verkopers te dicteren (een argument dat zeker niet vergezocht is voor mij als je bedenkt dat Visa en MasterCard vormden 92 procent van de Canadese creditcardmarkt en behandelden in 2011 ongeveer 322 miljard dollar aan creditcardtransacties).

Deze voorwaarden stelden Visa en MasterCard in staat om in sommige gevallen transactiekosten van meer dan drie procent in rekening te brengen, vergoedingen die volgens het Competition Bureau tot de hoogste ter wereld behoorden en elk jaar $ 5 miljard voor de creditcardindustrie binnenhalen.

Hoewel het Competition Tribunal niet de bevoegdheid heeft om een ​​monetair oordeel in te stellen tegen de twee creditcardreuzen, zou het hen kunnen dwingen hun werkwijzen te veranderen. Het Competition Bureau wilde dat retailers twee dingen konden doen die ze niet mochten doen:

  • Weigeren om creditcards met hoge kosten te accepteren, maar accepteren nog steeds anderen van dezelfde merknaam.
  • toeslagen toevoegen om de hogere transactiekosten die worden aangerekend voor premiumcreditcards tegen te gaan.

In juli 2012 hebben Visa en MasterCard (samen met een aantal grote banken) een langlopende rechtszaak afgesloten waarin werd beweerd dat de kaartuitgevers samenzaten om retailtransactiekosten vast te stellen. Visa, MasterCard en de bovengenoemde banken kwamen overeen om Amerikaanse retailers ten minste $ 6 miljard USD te betalen - en de voorwaarden van de schikking gaven Amerikaanse retailers het recht om hun klanten meer in rekening te brengen als ze met creditcards betalen.

Het besluit van het Competition Tribunal

Op 23 juli 2013 besloot het Competition Tribunal echter dat de zaak tegen de hogere merchant-tarieven van premium-creditcards ongegrond was.

Hoewel de zaak feitelijk werd afgewezen vanwege een technisch karakter, heeft het tribunaal de zaak bekeken en gezegd dat het heeft geweigerd een bevel uit te vaardigen en merkte op dat de juiste oplossing voor de door de commissaris opgeworpen zorgen een regelgevingskader is.

Commissaris van het mededingingsbureau Jon Pecman zei in een verklaring dat het bureau zeer teleurgesteld is over het besluit van het tribunaal en dat "we het besluit van dichtbij gaan bekijken om onze volgende stappen te bepalen."

Andere reactie op de beschikking

De Consumentenbond van Canada was "extatisch" over het besluit en beweerde dat het een enorme overwinning voor de consument opleverde. MasterCard en Visa vallen, zoals je zou verwachten, in het extatische kamp; beide bedrijven hebben onmiddellijk verklaringen uitgegeven waarin het besluit wordt geprezen. Aan de andere kant noemde Dan Kelly, president van de Canadese federatie van onafhankelijke bedrijven, de beslissing een groot verlies voor Canadese kooplieden en beloofde hij om verder te vechten.

De Retail Council van Canada was ook teleurgesteld. "Canadezen betalen meer dan ze zouden moeten betalen in verband met deze hoge kosten", zei David Wilkes, woordvoerder van de detailhandelsraad. "Met een totaal van meer dan $ 6 miljard per jaar, hebben deze kosten een negatief effect op zowel verkopers als consumenten" (CBC News).

Het voortdurende gevecht

Gedurende 2013 en 2014 bleef het CFIB werken aan het probleem van hoge verwerkingskosten voor creditcards door mee te doen Interac om hulpmiddelen te lanceren om klanten aan te moedigen om debet te gebruiken in plaats van krediet en door alle spelers in de sector en de overheid te lobbyen voor kortingen op verwerkingskosten en verbeteringen in openbaarmaking en geschillenbeslechting.

In november 2014 kondigden Visa en MasterCard de allereerste verlaging van interbancaire vergoedingen aan (10% gemiddeld) plus een bevriezing van vijf jaar. (Merk op dat American Express geen deel uitmaakt van de overeenkomst.) In april 2015 werd de gedragscode voor de credit- en debetkaartindustrie in Canada geactualiseerd om mobiele betalingen te omvatten, kostenverlagingen te beperken en een limiet van zes maanden toe te voegen aan auto- verlengingen. In 2015 geïntroduceerde wijzigingen omvatten:

  • Handelaren kunnen zich afmelden voor hun contracten als hun betalingsverwerker tarieven verhoogt of spaargelden van Visa / MasterCard niet doorberekent;
  • De volledige code is nu van toepassing op mobiele betalingen;
  • Betalingsverwerkers kunnen een contract maximaal zes maanden automatisch verlengen, zodat minder verkopers worden opgesloten in slechte contracten.

Creditcard transactiekosten voor verkopers in Canada zijn nog steeds hoog en de code beschermt verkopers niet tegen het ondertekenen van 'slechte' verwerkingscontracten.

Wat kunt u doen als een kleine ondernemer?

Maak uzelf vertrouwd met de Gedragscode voor de creditcard- en betaalkaartindustrie in Canada. Zowel Visa Canada als MasterCard Canada hebben ermee ingestemd om te voldoen aan deze vrijwillige gedragscode die op 17 mei 2010 door de minister van Financiën is geïntroduceerd. Als u een klacht heeft over een mogelijke overtreding, kunt u contact opnemen met het Financial Consumer Agency of Canada, dat zal bepalen of de creditcardmaatschappij al dan niet in overeenstemming is. Je moet ook hun document lezen Wat betekent de code voor handelaars?

U kunt uw klanten ook informeren over het probleem. De meeste consumenten houden geen rekening met creditcardtransactiekosten en zijn zich er niet van bewust dat sommige creditcards per transactie veel meer kosten dan andere. Vraag uw klanten om te overwegen om in plaats daarvan te betalen met contant geld of met een betaalpas en hen op de hoogte te stellen van het probleem met premium-creditcards en hogere transactiekosten. De CFIB heeft een aantal klantverzoeksborden samengesteld die u kunt downloaden en posten via uw kassa ('s).

The Upshot

Als je Canadese kleine bedrijf creditcards accepteert, moet je voorlopig accepteren welke Visa of MasterCard je klant aanbiedt als betaling, of het nu gaat om een ​​premium-kaart met hogere transactiekosten of niet, en het is niet toegestaan ​​om een ​​toeslag toe te voegen de kosten.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 5 Stappen voor het starten van een online bedrijf

✔ - 8 Bronnen voor kleine bedrijven die groen willen gaan

✔ - Beste Canadese belastingsoftware en -apps


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!