Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Creditcardverwerking - Opties voor non-profitorganisaties

3 Categorieën van creditcard-processoren


Er zijn een aantal opties voor non-profitorganisaties bij het selecteren van een creditcard-processor. Hoewel er weinig twijfel over bestaat, zou een non-profitorganisatie die meer dan alleen maar een paar donaties per jaar verwacht, donoren de mogelijkheid moeten bieden om een ​​creditcard te gebruiken. Hoe een non-profitorganisatie dat doet, is niet altijd een gemakkelijke vraag om te beantwoorden. De opties kunnen over het algemeen in drie categorieën worden gegroepeerd:

Merchant Accounts

Een non-profitorganisatie kan zich aanmelden voor een verkopersaccount bij een bank of creditcardmaatschappij. De vraag is hoeveel de processor / bank in setupkosten en transactiekosten in rekening brengt. Deze kosten kunnen sterk variëren en u moet de kleine lettertjes van een overeenkomst lezen om na te gaan wat ze zijn. Zoek naar programma's die enige ervaring hebben met non-profitorganisaties, omdat de verschillen tussen zakelijke en zakelijke behoeften en die van een non-profitorganisatie aanzienlijk kunnen zijn.

Een bedrijf dat zich specifiek richt op non-profitorganisaties biedt ook een optie voor verkopersaccounts aan. Dat is Blackbaud Merchant Services. Het kan worden gebruikt als een op zichzelf staand programma of worden gecombineerd met een van Blackbaud's geïntegreerde oplossingen voor donorbeheer, waaronder The Raiser's Edge, NetCommunity, Altru, The Patron Edge en eTapestry. De tarieven zijn concurrerend zonder upfront fees, opstartkosten of maandelijkse minima. Blackbaud legt de nadruk op gebruiksgemak en een relatief eenvoudige installatie.

Het voordeel van het hebben van uw eigen verkopersaccount is dat uw non-profitorganisatie de partij is die wordt vermeld op de creditcardafschriften van de donor en dat geld rechtstreeks naar de bankrekening van uw non-profitorganisatie wordt overgemaakt. De nadelen zijn dat uw organisatie dezelfde kredietcontroles en papierwerk moet doorlopen als elk ander bedrijf, wat enige tijd en geduld kan vergen.

voordelen:

 • De naam van non-profitorganisatie wordt weergegeven op de creditcardafschriften van de donor
 • Uitstekende merkmogelijkheden
 • Fondsen stromen snel naar het account van non-profitorganisatie

nadelen:

 • Gecompliceerde vergoedingenstructuren
 • Groot verschil in kosten tussen processors
 • Langere tijd om op te zetten en meer legale hoepels om doorheen te springen

Externe processors

Als uw organisatie een verkopersaccount niet wil aanvragen, kan het kiezen van een externe processor een oplossing zijn. Een externe processor gebruikt een eigen verkopersaccount om donaties voor andere organisaties te accepteren. De externe partij geeft de donaties door aan de non-profitorganisatie, minus verwerkingskosten. Er kan enige vertraging zijn bij het ophalen van het geld op uw eigen account.

Een van de nadelen van het gebruik van een externe processor is dat de naam op de creditcardverklaring van de donor vaak niet de naam is van de beoogde non-profitorganisatie. Wanneer dit gebeurt, is het mogelijk dat de donor in de war raakt en zelfs protesteert tegen de beschuldiging, soms resulterend in een terugvordering. De vraag voor uw non-profitorganisatie is of de mogelijkheid van verwarring wordt gecompenseerd door het gemak van het instellen en beheren van het account.

Sommige externe partijen zijn gespecialiseerd in creditcardverwerking via non-profitorganisaties, hebben een gecentraliseerde website waarop u donoren kunt doorverwijzen, bieden andere services, zoals het verzenden van bevestigingsberichten en webpagina's die kunnen worden gebrandmerkt door uw non-profitorganisatie. Een merksite betekent echter niet dat de creditcardverklaring van de donor de naam van de ontvangende non-profitorganisatie bevat. Non-profitorganisaties die externe processors gebruiken, nemen gewoonlijk informatie op over het bevestigingsbericht aan de donor over wat zij op hun verklaringen te zien zullen krijgen.

Populaire externe processors in deze categorie zijn Network for Good, dat verwerkingskosten in rekening brengt die variëren van 3% voor de aangepaste service tot 4,75% voor de basisdienst. Democracy in Action werkt met non-profit voor sociale verandering om creditcardverwerking en klantrelatiebeheer te bieden. De kosten zijn gebaseerd op het aantal supporters van non-profitorganisaties.

Er zijn ook commerciële externe partijen, zoals PayPal, een veel gebruikte processor die wordt gebruikt door kleine bedrijven en veel non-profitorganisaties. PayPal-transactiekosten variëren van 1,9% + $ 0,30 per transactie voor non-profitorganisaties met een maandelijks volume van meer dan $ 100.000 en 2,2% + $ 0,30 per transactie voor organisaties met minder dan $ 100.000 per maand. PayPal biedt verschillende opties voor non-profitorganisaties, waaronder een widget die de non-profitorganisatie op zijn eigen website kan gebruiken.

voordelen:

 • Snel en eenvoudig in te stellen en te beheren
 • Relatief goedkoop
 • Vertrouwen van klanten in enkele bekende en veel gebruikte externe processors

nadelen:

 • Naam van non-profitorganisatie verschijnt mogelijk niet op de creditcardafschrift van de donor.
 • Mogelijke vertraging bij het verkrijgen van fondsen op de eigen bankrekening van non-profitorganisatie
 • Mogelijke noodzaak om donorinformatie opnieuw op te nemen in de financiële administratie van non-profitorganisatie

Creditcard-verwerkingsprogramma's speciaal ontworpen voor non-profitorganisaties

Deze programma's werken als een verkopersaccount, maar komen met aanzienlijk meer toeters en bellen. Die aanvullende diensten omvatten klantrelatiebeheer en integratie met de website van de non-profitorganisatie en financiële systemen. Ze zijn speciaal ontworpen voor fondsenwerving.

De leiders in het veld zijn DonorPerfect en The Raiser's Edge van Blackbaud. De kosten zijn afhankelijk van het serviceniveau waarvoor uw organisatie contracten afsluit. Het voordeel is dat uw non-profitorganisatie de controle heeft over de donortransactie, de donor is nooit op de hoogte van de processor en deze systemen zijn relatief klantgerichte en kant-en-klare operaties. Veel grote non-profitorganisaties die duizenden donaties verwerken die miljoenen dollars per jaar bedragen, gebruiken dergelijke systemen en beschouwen ze als een integraal onderdeel van hun financiële systemen.

voordelen:

 • Processen aangepast aan de behoeften van non-profitorganisaties
 • Processor onzichtbaar voor donor
 • Klantrelatiebeheer
 • Integratie van financiële systemen

nadelen:

 • Relatief duur
 • Niet geschaald naar behoeften voor kleine non-profitorganisaties
 • Beperkt aantal bedrijven om uit te kiezen

Er is geen goede, betere en beste manier voor non-profitorganisaties om creditcardbetalingen te verwerken. Uw keuze hangt af van uw doelen, het aantal transacties dat u verwacht te hebben, hoe snel u wilt worden opgezet, uw eigen personeelsbronnen, of de meeste van uw donaties online zijn, in persoon, op evenementen, of u moet verwerken maandelijkse beloften of contributies. Het punt is echt dat non-profitorganisaties hun donateurs een creditcardoptie moeten kunnen aanbieden en dat er een aantal legitieme manieren zijn om dat te bereiken.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe een succesvolle samenvatting te schrijven

✔ - Fotogids: winkelinrichtingen

✔ - Meer informatie over de kosten voor het verbouwen van restaurants


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!