Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Crowdfunding en belastingen: hoe gaat u bestanden aan?


Kleine bedrijven hebben in 2014 $ 16 miljard opgehaald via crowdfunding en in 2015 is dat aantal bijna verdubbeld. Wanneer dat soort geld van eigenaar verandert, neemt de IRS dit in de gaten. Moet u belasting betalen op crowdfunding of worden de bijdragen die u ontvangt beschouwd als geschenken?

Wat is formulier 1099-K?

De meeste kleine bedrijven denken zelfs nooit na over belastingen op crowdfunding totdat ze formulier 1099-K krijgen per post. Een 1099-K is geen bepaling dat je inkomsten hebt verdiend. Het meldt eenvoudig dat u 200 of meer transacties had die een totaal van $ 20.000 of meer opleverden via de elektronische betalingsverwerker die het formulier heeft uitgegeven.

Het doel van formulier 1099-K is ervoor te zorgen dat verkopers en andere kleine bedrijven online veilingen onttrekken aan belastingontduiking op transacties die voorheen onder de radar gingen. Als uw crowdfunding-inkomen niet belastbaar is, hoeft u geen belasting te betalen over het bedrag dat is gemeld op formulier 1099-K. De IRS zal waarschijnlijk aanvullende informatie vragen over waarom het inkomen niet belastbaar was, dus bereid u voor om ondersteunende documentatie te leveren.

Wat voor soort inkomen is crowdfunding? Er zijn drie algemene denkrichtingen als het gaat om het crowdfunding-inkomen: liefdadigheidsdonatie, giften en belastbaar inkomen.

Donatie aan het goede doel

Alleen crowdfunding-campagnes die echt liefdadig zijn, tellen mee als donaties, zoals campagnes om iemands medische rekeningen te betalen of verzoeken om donaties door een geregistreerde non-profitorganisatie. Het is onwaarschijnlijk dat een bijdrage aan een bedrijf wettelijk altijd een 'gift' is.

Geschenken

De meeste kleine bedrijven beschouwen hun crowdfunding-inkomsten als geschenken. De redenering is dat donoren geen aandelen ontvangen of een terugbetaling verwachten, dus ze maken gewoon een geschenk uit goodwill. Wanneer dat het geval is, zijn de regels voor schenkingsrechten van toepassing en bedragen de bedragen die zijn bijgedragen aan crowdfundingcampagnes over het algemeen lager dan de drempelwaarde waarbij giften belastbaar worden.

Het probleem is dat de bijdragers vaak iets van waarde ontvangen in ruil voor hun bijdrage, dus het kan niet legaal in de geschenkcategorie vallen.

Belastbaar inkomen

Wanneer een bijdrager iets van waarde ontvangt, wordt de bijdrage belastbaar inkomen. Doorgaans stelt een campagne minimale donaties in om een ​​eerste product of een cadeaubon te ontvangen die geldig is wanneer het product wordt gestart. In die gevallen is de crowdfundingbijdrage technisch niet anders dan een verkoop in een online winkel of aan de kassa.

Er kan een argument zijn voor het verdelen van de bijdrage in een gedeeltelijk geschenk en gedeeltelijk een verkoop, zoals wanneer een goed doel artikelen verkoopt die hoger zijn dan de marktwaarde. De marktwaarde van het artikel geldt als een verkoop en het resterende bedrag wordt een donatie aan het goede doel.

Het probleem in de crowdfunding-context is dat de IRS het waarschijnlijk als een puur zakelijke transactie beschouwt. Elk waardeverschil kan een korting of een premie voor een early adopter zijn en geen geschenk. Een veilige keuze kan zijn om bijdragen te overwegen waarbij de bijdrager iets heeft ontvangen als verkoop en bijdragen waarbij de bijdrager niets heeft gekregen om geschenken te zijn.

Hoe zit het met de omzetbelasting?

Wanneer bijdragers iets van waarde ontvangen, kunnen ook verkoopbelastingen van toepassing zijn. Overweeg de volgende vragen:

  • Ontvangt het product of de dienst de bijdrager iets dat in uw land is onderworpen aan omzetbelasting?
  • Bent u verplicht omzetbelasting te innen voor online aankopen door niet-ingezetenen?
  • Heeft u connecties met een andere staat waarvoor u mogelijk omzetbelasting moet heffen op aankopen die naar die staat zijn verzonden?
  • Vermeldt dat het product of de service aan omzetbelasting?

Bedenk dat omdat de staats- en federale wetten verschillen, de vaststelling of u omzetbelasting, federale inkomstenbelasting en / of inkomstenbelasting van de staat betaalt, drie afzonderlijke vragen zijn. U moet voor elk van deze vragen een beroep doen op professionele begeleiding door officiële boekhouddiensten.

Om veilig te zijn, ontvang hulp bij het bijhouden van uw crowdfunding-inkomsten met gekwalificeerde online boekhouddiensten. Dit kan betekenen ondersteuning bij het beheer van ontvangsten en facturen, het volgen van verkoop op commissiebasis of anderszins het indienen van de juiste formulieren en rapporten om ervoor te zorgen dat u aan de rechterkant van de belastingregels en boekhoudprocedures blijft.


Video Van De Auteur: Bob Wright, Nonprofit Marketing & Fundraising: #AskGaryVee Episode 195

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Definieer en meet de merkbeleving van klanten

✔ - De oorsprong en de principes van Lean Manufacturing

✔ - Analyse van liquiditeitspositie met behulp van financiële ratio's


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!