Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

De datum wanneer een bedrijf daadwerkelijk begint


Bepalen wanneer een bedrijf daadwerkelijk start, kan een belangrijk concept zijn, zowel in belastingen als in bedrijfswaardering. Het is misschien het beste om te zeggen dat een bedrijf "start" wanneer het voor het eerst begint met adverteren en klaar is om klanten te bedienen, omdat een bedrijf kan beginnen wanneer het begint met adverteren, zelfs als er geen verkoop is gemaakt. Dus het live op internet zetten van een bedrijfswebsite kan de datum zijn waarop dat bedrijf start. Voor een bedrijf is de datum van oprichting wellicht de datum waarop het bedrijf start, maar wat als klanten vóór deze datum in gesprek zijn geweest met het management van het bedrijf?

Opstarten van bedrijven en fiscaal jaar

Het jaar waarin het bedrijf start, is het eerste belastingjaar van het bedrijf. Dat kan in de toekomst belangrijk zijn om bedrijfsverliezen naar voorgaande jaren te verplaatsen. In dit geval is de werkelijke datum niet zo belangrijk als het jaar.

Als ik vorig jaar een zakelijke activiteit had gehad (grote uitgaven of een klant), had ik dat jaar een belastingaangifte moeten indienen om de begindatum voor het belastingverlies voor dat jaar vast te stellen.

Begindatum voor bedrijven en opstartkosten

De datum waarop een bedrijf start, kan van belang zijn als wordt overwogen of de opstartkosten aftrekbaar zijn. De IRS zegt dat je opstartkosten kunt aftrekken voor

... bedragen betaald of aangegaan voor:(een) het creëren van een actieve handel of bedrijf; of(B) onderzoek doen naar de oprichting of verwerving van een actieve handel of bedrijf.

Wat de IRS zegt over wanneer een bedrijf begint

De IRS heeft een soort van definitieve antwoord over wanneer een bedrijf begint, maar het wafels een beetje ook. In dit artikel bespreekt het de onderneming als een specifieke bedrijfsentiteit:

Gewoonlijk begint een bedrijf zaken te doen wanneer het de bedrijfsactiviteiten start waarvoor het is georganiseerd;... op de datum van oprichting. Alleen organisatorische activiteiten, zoals het verkrijgen van het bedrijfshandvest, zijn niet de enige die voldoende zijn om het begin van een bedrijfsactiviteit te laten zien.

Maar de IRS zegt ook dat 'activiteiten van het bedrijf', bijvoorbeeld het kopen van noodzakelijke bedrijfsmiddelen, een teken kan zijn dat het bedrijf is begonnen. ik

Het concept van zorg

Het concept van going concern komt in het spel om te bepalen wanneer een bedrijf start. Een going concern heeft een actief klantenbestand, werkt aan reclame, marketing en andere manieren om meer klanten te werven en haalt geld uit de verkoop. Een going concern hoeft geen winst te maken, maar alleen om de intentie te tonen om te werken om winst te maken.

Je zou kunnen zeggen dat een bedrijf start wanneer het een going concern wordt; dat is het moment waarop het zelfstandig begint te werken met het doel winst te maken, zakelijke records te bewaren en klanten te vragen.

Tot slot

Zeker, het jaar waarin u uw bedrijf start is belangrijk. Als u overweegt om een ​​bedrijf te starten en u heeft binnen een jaar een zakelijke activiteit naar een volgend jaar, moet u uw belastingprofessional raadplegen over welk jaar u moet gebruiken om het bedrijf te starten. Als al je opstartactiviteiten binnen een jaar vallen, is de datum niet echt een probleem.

Disclaimer: Denk eraan, ik ben geen CPA of advocaat en deze informatie is gewoon algemeen en is niet bedoeld als fiscaal of juridisch advies. Raadpleeg uw fiscale en juridische adviseurs voordat u zakelijke beslissingen neemt.


Video Van De Auteur: Dakota Doornroosje 1988

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Small Business Guide to Manufacturing

✔ - De relatie tussen drie financiële overzichten

✔ - 9 Criteria voor het selecteren van de beste zakenpartner


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!