Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Dead Stock in Retail Vertegenwoordigt verloren kansen


Uitzoeken wat ertoe leidt dat merchandise stof verzamelt in de winkelschappen, kan een retailer maken of breken. Het probleem kan een slechte inventariskeuze zijn, een slechte planning van het product verkopen, of een koppige weigering om te accepteren dat de dode voorraad op uw handen uw inkomstenstroom vernietigt.

Merchandise die niet is of niet kan worden verkocht, wordt deadstock genoemd, wat voor retailbedrijven aanzienlijke financiële lasten kan veroorzaken. Dergelijke items vertegenwoordigen niet-gerealiseerde verkoopkansen en kosten die de winst van de retailer verlagen.

Dode voorraad bezet schap- of rekruimte die kan worden gebruikt voor andere producten die omzet kunnen genereren. Bovendien zijn detailhandelaren mogelijk al gecontracteerd om de dode voorraad te betalen. Hoe langer deze artikelen onverkocht blijven, des te langer ze worden geboekt als een verlies voor het bedrijf.

Dode dieren zijn nog nooit gedragen, gebruikt of verkocht en zijn al geruime tijd in voorraad. Het product heeft vaak nog de originele verpakking en labels.

Dus wat veroorzaakt dode voorraad in uw winkel? Dit zijn de vijf meest voorkomende oorzaken:

Kapot product

In dit geval is er iets mis met het product, zoals slechte techniek of ontwerp. Schoenenwinkels ontvangen bijvoorbeeld soms producten die simpelweg niet goed bij de voet van de klant passen. Het product is mogelijk gemarkeerd als een maat 9 maar valt net als in maat 11.

Defecte producten zijn het minst verontrustende type dode voorraad, omdat het retourneren van de producten die moeten worden gerepareerd of vervangen, een mogelijkheid is. U kunt bijvoorbeeld contact opnemen met de fabrikant en een retourautorisatie (RA) voor de goederen aanvragen. De verkoper geeft u een krediet voor de voorraad en betaalt in veel gevallen zelfs de vracht terug naar het magazijn.

Klanten haten het

Een van de moeilijkste soorten dode dieren om mee om te gaan is een product waar klanten een hekel aan hebben. Je hebt het gekocht in de verwachting dat het zal verkopen, maar je klanten hebben andere ideeën. Misschien is het product niet langer populair, nieuwere producten hebben het verouderd gemaakt, of de werkelijke aantrekkingskracht van het product was nooit sterk om mee te beginnen.

Het beste wat u in deze situatie kunt doen, is uw verliezen te minimaliseren door de prijs te verlagen en de goederen zo snel mogelijk te verplaatsen. De aanwezigheid van goederen in uw winkel die klanten niet willen, kan de andere goederen die u verkoopt overschaduwen en beschadigen.

Aangezien contant geld de koning is in de detailhandel, moet u het contante geld pakken dat u kunt en verdergaan; het product verliest alleen maar meer geld naarmate het langer in uw schappen ligt. Het verlagen van de prijzen om dit soort dode aandelen kwijt te raken, zou kunnen leiden tot prijsverlagingen van maar liefst 50 procent of meer.

Realiteit verwerpen

Te vaak worden verkopers door het ego vastgehouden in de voorraad. Conventionele wijsheid moet leiden tot grote kortingen om dode voorraad te verplaatsen, maar als een retailer zich niet aanpast, blijven items stof verzamelen. Misschien is de winkelier van mening dat de koopwaar meer waard is dan wat consumenten bereid zijn te betalen.

Als u de prijzen hoog houdt in de veronderstelling dat klanten van gedachten zullen veranderen, zullen de producten mogelijk nooit worden verplaatst. Detailhandelaren kunnen hun acties baseren op de kosten die worden betaald om de goederen en de winstvoorspellingen te verkrijgen die ertoe hebben geleid dat ze de producten in de eerste plaats hebben opgeslagen.

Een high-end televisie die al een tijdje op de markt is, zal uiteindelijk worden geconfronteerd met concurrerende apparaten en dan verouderd raken. Een verkoper kan proberen de oorspronkelijke prijs voor het product te handhaven op basis van de veronderstelling dat klanten dat bedrag blijven betalen, zelfs als andere, duurdere opties beschikbaar komen.

Deze dode voorraad neemt ruimte in op schappen die kunnen worden gebruikt voor het opvullen van producten waar meer vraag naar is. De oplossing is om alle beschikbare contanten vrij te maken door de dode voorraad te dumpen om u te richten op winstgevendere producten.

Slechte communicatie

Slechte communicatie tussen een koper - vaak een winkeleigenaar - en het verkooppersoneel kan ertoe leiden dat voorraad als dode voorraad wordt beschouwd, simpelweg omdat niemand weet hoe het moet worden verkocht of begrijpt waarom een ​​klant het zou willen hebben. Producten komen soms op de markt, maar het verkooppersoneel is onbekend met hun gebruik.

Als het personeel van een winkel klanten niet kan uitleggen waarom een ​​product relevant is of hoe het te gebruiken, is de kans groot dat de goederen niet worden verkocht. Om een ​​dergelijk scenario te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u een plan hebt om mensen op de verkoopvloer te informeren over elk product in uw schappen.

verdubbeling

U kunt verschillende producten hebben die te veel op elkaar lijken en de verkoopmedewerkers kunnen een bepaald merk pushen terwijl andere items in de schappen liggen. Onder de redenen: misschien heeft uw personeel persoonlijke voorkeuren, of heeft de winkel een commissiestructuur die het personeel ertoe dwingt zich te concentreren op de verkoop van duurdere artikelen en het negeren van concurrerende producten.

Voordat u nieuwe artikelen in uw winkel introduceert, moet u uw personeel uitnodigen om voorbeelden van die artikelen te bekijken, samen met wat u al verkoopt. Deze oefening kan helpen kenmerken te identificeren die schijnbaar overlappende items onderscheiden.


Video Van De Auteur: Peter Joseph - Where are we now? [FULL] [multi subtitles]

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Agile Construction Management

✔ - Alles over groen gaan voor restaurants

✔ - Ontvang tips voor het kopen van een auto op eBay


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!