Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Aftrek rentekosten op uw bedrijfsbelastingen


In de meeste gevallen is rente een aftrekbare uitgave voor uw bedrijf als het gaat om uw belastingen. Maar er zijn enkele beperkingen en beperkingen. Hoe rentekosten worden behandeld, hangt af van de vraag of de kosten betrekking hebben op zakelijke artikelen of eigendommen, op zakelijke schulden (zoals creditcardschulden) of op investeringsrente.

* Opmerking: de kortingen voor rentekosten zijn gewijzigd door de Tax Cuts and Jobs Act van 2017. Deze wijzigingen worden weerspiegeld in dit artikel.

Rente op zakelijke schulden

Bedrijven mogen rente aftrekken op leningen die worden afgesloten voor zakelijke doeleinden, zoals hypotheken op zakelijke eigendommen, leningen op termijn en kredietlijnen.

Met ingang van het belastingjaar 2018 en daarna zijn de aftrekken van rentekosten beperkt voor bedrijven met hogere inkomens. Kleinere bedrijven kunnen nog steeds de volledige renteaftrek nemen. Maar de renteaftrek voor bedrijven met jaarlijkse gemiddelde bruto-inkomsten van $ 25 miljoen of meer is beperkt tot 30 procent van de EBITDA van het bedrijf (winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie).

De IRS zegt dat u rente op zakelijke leningen mag aftrekken als:

  • U bent wettelijk aansprakelijk voor die schuld. Als u bent geauditeerd, moet u het papierwerk verstrekken om de voorwaarden van de schuld en de handtekeningen te tonen. Een verklaring van een UCC-1 is bijvoorbeeld vaak vereist voor leningen.
  • Zowel u als de geldschieter van plan zijn dat de schuld zal worden terugbetaald. U moet aantonen dat u betalingen verricht en dat de kredietgever deze betalingen stort. Een persoon-tot-persoonlening zonder activiteit kan verdacht zijn.
  • Jij en de geldschieter hebben een echte schuldenaar-crediteurenrelatie.Er is hier een transactie op transactie-afstand. Het is niet alleen jij en je broer die je geld leenden en niet terugbetaald willen worden.

Soorten zakelijke rentekosten aftrekken

Als uw bedrijf iets leent om iets te kopen, wordt er rente over het saldo in rekening gebracht:

Vooruitbetaalde rente: Voor hypotheken op bedrijfseigendommen, kunt u vooruitbetaalde rente van de afrekeningsdatum tot de sluitingsdatum als onderdeel van uw afsluitingskosten beëindigen. De IRS zegt dat wanneer u rente vooraf betaalt, u de rente moet verdelen over de belastingjaren waarop de rente van toepassing is. U mag in elk jaar alleen de rente aftrekken die van toepassing is op dat jaar.

Rentelasten als onderdeel van de kosten van verkochte goederen: Rente op aankopen op krediet voor voorraadaankopen moet worden opgenomen in uw kosten van berekende verkopen.

Investeringsrentekosten: Over het algemeen is uw aftrek voor investeringsrentekosten beperkt tot uw netto-inkomsten uit beleggingen, dat wil zeggen dat de rentekosten niet hoger kunnen zijn dan de inkomsten uit de investering. Maar misschien kunt u overtollige rentekosten overdragen naar de belastingen van een toekomstig jaar.

U kunt geen geactiveerde rente afleiden

U mag geen rente aftrekken die moet worden gekapitaliseerd, dat wil zeggen rente die is toegevoegd aan de hoofdsom van een lening of hypotheek. Deze rentekosten moeten worden afgeschreven samen met de andere kosten van het bedrijfsmiddel.

Bedrijf versus persoonlijke rentekosten

Rentelasten voor persoonlijke leningen zijn niet aftrekbaar, behalve voor hypotheekrente. Maar als u een lening hebt voor gemengde zakelijke en persoonlijke uitgaven, mag u het gedeelte dat voor zakelijke doeleinden is, aftrekken.

Een specifiek voorbeeld van gecombineerde zakelijke en persoonlijke rentekosten heeft betrekking op uitgaven voor een thuisbedrijf. Het zakelijke deel van de hypotheekrente voor particulieren, evenals onroerendgoedbelasting, is aftrekbaar als bedrijfskosten.

Waar deze uitgaven worden weergegeven

Voor eenmanszaken en LLC-bedrijven met een enkel lid, geeft u deze uitgaven op in het gedeelte 'Kosten' van schema C op regel 16:

  • Merk op dat de rentekosten zijn verdeeld over de hypotheekrente en alle andere rentekosten.
  • Voor partnerships en gelieerde bedrijven met meerdere leden, geeft u deze uitgaven weer in het gedeelte 'Overige inhoudingen' van formulier 1065.
  • Voor bedrijven, laat deze uitgaven zien in het gedeelte "Overige aftrekposten" van formulier 1120.

Voor meer informatie over rentebaten en -uitgaven

IRS renteaftrekregels zijn gecompliceerd. Zie IRS-publicatie 535 voor meer gedetailleerde informatie over zakelijke uitgaven en IRS-publicatie 550 over investeringsrentekosten en rentebaten.

ontkenning
Dit artikel bevat algemene informatie en is niet bedoeld als fiscaal of juridisch advies. Raadpleeg de IRS-publicaties en bespreek belastingaftrek met uw professionele belastingadviseur.


Video Van De Auteur: Winstaangifte - Video Uitleg Aanleveren Gegevens

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Introductie tot strategisch supply chain management

✔ - Prijsgerichte concurrentie

✔ - Marketingdoelen instellen voor uw bedrijf


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!