Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Aftrek van juridische en professionele tarieven voor bedrijven


U mag betaalde vergoedingen aftrekken van accountants, advocaten of andere professionals die onafhankelijke contractanten zijn, voor 'gewone en noodzakelijke' kosten van uw bedrijf. Dit omvat taxateurs, systeemanalisten, consultants en boekhouders. De IRS vermeldt specifiek accountants en advocaten onder de categorie wettelijke en professionele kosten, maar andere professionals kunnen worden opgenomen.

Wat je mag Niet Trek af als juridische en professionele kosten

Sommige van deze professionele kosten en vergoedingen zijn specifiek niet aftrekbaar als bedrijfskosten, terwijl andere mogelijk op andere plaatsen aftrekbaar zijn van uw belastingaangifte.

Persoonlijke uitgaven: Honoraria betaald aan professionals voor persoonlijk advies, persoonlijke belastingen of persoonlijke juridische diensten zijn niet aftrekbare bedrijfskosten. Dit zou van toepassing zijn op maandelijkse kosten (bijvoorbeeld voor boekhouding) en voor jaarlijkse of eenmalige betalingen. Als u bijvoorbeeld belastingvorderingskosten heeft voor zowel uw zakelijke als persoonlijke belastingen, moet u de kosten tussen de twee delen van uw aangifte scheiden.

Als u bijvoorbeeld uw zakelijke nettoloon moet opnemen in schema C samen met uw persoonlijke belastingaangifte, moet u uw belastingoprichter vragen om u afzonderlijk te factureren voor schema C en de rest van uw belastingaangifte. (En vergeet niet dat Schedule SE voor zelfstandigenbelasting is gebaseerd op uw bedrijfsinkomen en is een zakelijke uitgave.)

Gebruik uw zakelijke betaalrekening of zakelijke creditcard voor het zakelijke gedeelte en uw persoonlijke tegoeden voor het persoonlijke deel.

Als het zakelijke en persoonlijke werk niet zo gemakkelijk van elkaar worden gescheiden, moet u schatten welk percentage van het werk bedrijfsgerelateerd is en alleen dat percentage van uw zakelijke account betalen.

Professionele lobbyisten: U mag betaalde honoraria niet aftrekken van professionele lobbyisten om de belangen van uw bedrijf in een lokale, staats- of federale wetgevende macht te vertegenwoordigen.

Aankoop van bedrijfsmiddelen afnemen

Als u juridische kosten of andere vergoedingen aan professionals betaalt om u te helpen bij de aankoop van een bedrijfsmiddel (zoals een gebouw of ander onroerend goed), kunt u deze kosten niet aftrekken in de categorie "wettelijke en professionele kosten". U moet deze kosten opnemen in de kosten van het bedrijfsmiddel, dat vervolgens wordt geactiveerd.

Afkoopkosten voor opstartkosten aftrekken

Kosten die aan een advocaat of accountant worden betaald als onderdeel van de start van uw bedrijf, kunnen niet worden beschouwd als een onderdeel van de juridische en professionele kosten. Deze kosten maken deel uit van de kosten van het opstarten van bedrijven en moeten bij deze kosten worden inbegrepen. Een deel van de opstartkosten kan in het eerste jaar van uw bedrijf als een uitgave worden beschouwd, maar de rest van deze opstartkosten is over meerdere jaren gespreid. Sommige van deze juridische en professionele kosten voor het opstarten van een onderneming kunnen zijn:

  • Kosten van het inhuren van een accountant of consultant voor het opzetten van uw bedrijfsadministratie- en archiveringssysteem
  • Kosten voor een advocaat om u te helpen uw zakelijke rechtspersoon bij uw staat te registreren
  • Kosten voor een advocaat om uw bedrijfsdocumenten in te stellen en uw huishoudelijk reglement voor te bereiden, als u begint als een bedrijf
  • Kosten voor een advocaat om uw partnerschapsovereenkomst te schrijven voor een partnerschap of een operationele overeenkomst voor een LLC.

Waar deze uitgaven worden weergegeven

  • Voor eenmanszaken en LLC's met één lid, geeft u deze uitgaven weer in het gedeelte "Kosten" van Schema C
  • Voor partnerschappen en LLC's met meerdere leden geeft u deze uitgaven weer in de sectie 'Inhoudingen' van formulier 1065
  • Voor bedrijven geeft u deze uitgaven weer in het gedeelte 'Inhoudingen' van formulier 1120.

Als u niet zeker weet op welke regel uw teruggave moet worden gebruikt, neemt u contact op met uw belastingophaler of gebruikt u een online belastingsoftware.

Betalingen melden aan juridische en professionele adviseurs

Mogelijk moet u een 1099-MISC indienen met het bedrag dat u aan juridische en professionele adviseurs hebt betaald als u een van deze personen meer dan $ 600 in een kalenderjaar betaalt. Er zijn enkele uitzonderingen op deze vereiste. Weten wie een 1099-MISC-formulier moet ontvangen en aan wie een 1099-MISC-formulier moet geven, is ingewikkeld, vooral als het gaat om advocaten.


Video Van De Auteur: Hoe bouw je in België een schaalbaar B2C bedrijf uit - Ruth Janssens en Magali De Reu | Techmag ep2

Gerelateerde Artikelen:

✔ - FIFO (First-In, First-Out) Voorraadkosten toegelicht

✔ - Documenten die u kunt gebruiken om de I-9-geschiktheid te controleren

✔ - Hoe persoonlijk en bedrijfsinkomen gescheiden te houden


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!