Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Aftrek hypotheekrente op een huurwoning

Laat de IRS u helpen met uw huurinvesteringen


Het bezitten van een huurwoning kan op verschillende manieren contante en belastingvoordelen opleveren. U moet huurinkomsten hebben na directe uitgaven, verzekeringen en onroerendgoedbelasting, en u kunt een afschrijving aftrekken om de belasting op dat inkomen te compenseren. Dan is er die zeer belangrijke hypotheekrenteaftrek.

De meeste bedrijfseigenaars delen deze belastingvoordelen, maar de fijnere details kunnen een beetje verschillen in belastingtijd. Verhuureigenaren maken bestand E in hun belastingaangifte, terwijl de meeste zelfstandige ondernemers Plan C inzenden. Dit betekent dat er iets andere regels van toepassing zijn.

Wat telt als huurinkomen?

De eerste stap bij het verlagen van uw huurinkomsten voor belastingdoeleinden is precies begrijpen wat huurinkomsten zijn. De Internal Revenue Service definieert deze als betalingen die u ontvangt in ruil voor de bezetting van een eigendom waarvan u eigenaar bent.

Dit omvat maandelijkse leasebetalingen en zekerheidsstortingen die u niet aan de huurder retourneert. Misschien kunt u met uw huurovereenkomst van de borg aftrekken om bepaalde reparaties te laten afdwingen door schade aan de woning door de huurder. Deze bedragen worden huurinkomsten in het jaar dat u de inhoudingen aftrekt.

Hetzelfde geldt als de borg een huur van de eerste of laatste maand vertegenwoordigt. Dit is een te rapporteren inkomen voor u. Evenzo, als u een borg accepteert en deze gedurende de volledige huurperiode niet wordt bewaard op een trustrekening, is dit geen inkomen en is er ook geen rente die de aanbetaling genereert. De rente is van de huurder.

De hypotheekrenteaftrek

Met behulp van een voorbeeld van een eigendom gekocht voor $ 325.000 met een lening van $ 260.000, nemen we aan dat de hypotheekrente in het eerste jaar van de lening ongeveer $ 16.000 zou bedragen. Als die eigenaar een huurinkomen heeft van $ 36.000, verlaagt een aftrek van $ 16.000 voor de hypotheekrente zijn belastbare huurinkomsten tot $ 20.000, een aanzienlijk verschil.

De Internal Revenue Service helpt hem effectief om dit vastgoed te behouden terwijl het in waarde waardeert, terwijl het tegelijkertijd profiteert van een positieve cashflow met minder belastingaanslag.

Aftrekbare rente geldt niet alleen voor hypotheken. Eventuele leningen die u moet opnemen, kunnen in aanmerking komen, zelfs creditcards als de gerelateerde kosten worden gedragen door uw huurwoning.

Andere aftrekbare kosten

U kunt ook een aftrek voor andere bedrijfskosten eisen, vrijwel alles wat u maakt bij de exploitatie van uw verhuurbedrijf. Als u advertenties voor huurders uitvoert, kunt u deze kosten aftrekken. Als u betaalt voor hosting of voor een website voor uw eigendommen, kunt u deze kosten ook aftrekken.

Onderhoud en regelmatige reparaties - maar niet belangrijk werk dat moet worden afgeschreven - zijn fiscaal aftrekbaar, net als kosten als u tussen huurders bent, zoals schilderen. U kunt de kosten van daadwerkelijke verbeteringen aan uw woning die de reële marktwaarde verhogen, gewoon niet aftrekken.

Als u professionele beheerbedrijven inhuurt of een advocaat en accountant betaalt voor diensten met betrekking tot uw eigendommen, is dit aftrekbaar. U kunt zelfs kilometerstandkosten aftrekken om uw eigendommen te controleren als u ze bijhoudt.

De IRS-regel is dat uw uitgaven "gewoon" en "noodzakelijk" moeten zijn om aftrekbaar te zijn. Dit betekent dat ze door de meeste verhuurders zijn gemaakt en dat je echt niet in huurwoningen kon investeren zonder ze te betalen.

De afschrijving aftrek

U kunt ook een uitgave aftrekken waarop u nog geen geld hebt uitgegeven. In veel gevallen laat de IRS u de waarde van een structuur afschrijven, hoewel niet het land, meer dan 27,5 jaar als het een huurobject is.

Stel dat u een huurwoning bezit die u voor $ 187.000 heeft gekocht. Het land heeft een waarde van $ 37.000, dus uw structuur is $ 150.000 waard. Verdeel dat met 27,5 en u krijgt een jaarlijkse afschrijving van $ 5.455. U kunt daarom $ 5.455 aftrekken als afschrijvingskosten per jaar van eigendom.

Natuurlijk, geen geschenk van Uncle Sam komt zonder een glitch. Een deel of al uw afschrijving kan mogelijk opnieuw worden opgenomen als u de woning uiteindelijk met winst verkoopt.

De 1031 belasting uitgestelde uitwisseling

U bent het huidige tarief van vermogenswinstbelastingen verschuldigd voor het jaar van de verkoop wanneer u aandelen met winst verkoopt. Het is ook hetzelfde voor de meeste andere beleggingsactiva... maar niet voor investeringen in onroerend goed.

De regels zijn ingewikkeld, dus je hebt waarschijnlijk een accountant of een 1031-uitwisselingsbedrijf nodig om de exacte details toe te passen op je persoonlijke situatie. Maar als u alle winst van de verkoop van een huurwoning in een ander pand binnen een bepaald tijdsbestek en volgens bepaalde richtlijnen gooit, hoeft u meestal geen meerwaarden op die winst te betalen. U kunt uw winst doorsturen tot het moment van een definitieve verkoop.


Video Van De Auteur: De hypotheekrente-aftrek verdwijnt sneller dan u denkt - RTL Z NIEUWS

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Waarom om driedubbel glas Windows voor uw huis te overwegen

✔ - Waarom elke non-profitorganisatie belanghebbenden tot klanten zou maken

✔ - Hoe u drywall-take-offs kunt schatten en voorbereiden


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!