Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Definitie van Sales Prospect vs Lead


Zoals veel bedrijfstakken, heeft het bedrijfsleven zijn eigen taal en voorwaarden. Verschillende worden door elkaar gebruikt, hoewel ze niet hetzelfde betekenen. Dit is het geval met de termen 'prospect' en 'lead'.

Een prospect is een potentiële klant die is gekwalificeerd als passend bij bepaalde criteria. In de meeste gevallen een prospect:

  • Past op uw doelmarkt.
  • Heeft de middelen (geld) om te kopen.
  • Is bevoegd om aankoopbeslissingen te nemen.

Vooruitzichten hoeven geen interesse in kopen te hebben aangetoond. Ze moeten alleen voldoen aan de bovenstaande criteria.

Als u bijvoorbeeld virtuele ondersteuningsservices aan kleine bedrijven verkoopt, is een prospect een kleine bedrijfsmanager (doelmarkt) die uw diensten kan betalen en die de beslissing kan nemen om u in dienst te nemen. Als uw contactpersoon geen toestemming heeft om een ​​koopbeslissing te nemen, dan is hij niet uw prospect.

Bepalen of een contactpersoon een verkoopvooruitzicht is, is de eerste stap in het verkoopproces. Zodra u hebt vastgesteld dat de persoon aan de criteria voldoet, is hij een prospect en kunt u doorgaan naar de volgende fase van het verkoopproces.

Het verschil tussen een prospect en een lead

Een prospect wordt vaak verward als een lead. Een lead is een ongekwalificeerd contact. Elke potentiële klant of klant die u ontmoet en die niet als een prospect is gekwalificeerd, is een hoofdrolspeler. In het verkoopproces verzamelt u eerst leads, kwalificeert u deze in prospects en verplaatst u ze vervolgens door uw verkooptrechter of -proces.

prospectie

Prospectie is de daad van het vinden van leads en het veranderen in prospects. Leads komen van verschillende plaatsen. U kunt lijsten kopen, het telefoonboek doorbladeren of op internet zoeken, of met mensen praten terwijl u in de rij in de supermarkt staat te wachten. In de meeste gevallen, ongeacht de vorm die u gebruikt, is het uw doel om te bepalen of de persoon een prospect kan worden door ze te kwalificeren op één criterium, meestal op de doelmarkt. U kunt bijvoorbeeld lijsten kopen op basis van demografische gegevens en interesses (doelmarkt). U kunt een telefoonboek verfijnen of op internet zoeken op de interesses van uw doelmarkt.

En terwijl u in de rij staat, kunt u een gesprek aangaan dat u informatie zou geven over het al dan niet aanwezig zijn van de lead in uw doelmarkt.

Als je eenmaal hebt vastgesteld dat de lead een prospect kan zijn (voldoet aan ten minste één criterium), werk je om ze te kwalificeren onder de andere criteria. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, zoals een telefoongesprek, een persoonlijk gesprek, een online formulier, e-mail, etc. Uw doel is om te bepalen of de lead een goede kandidaat is voor wat u aanbiedt (doelmarkt), en heeft de geld en mogelijkheid om te kopen.

Veel eigenaren van een thuisbedrijf verspillen uiteindelijk tijd aan het verkoopproces omdat ze geen leads kwalificeren voordat ze proberen te verkopen, of ze besteden te veel tijd aan ongekwalificeerde leads.

Het verkoopproces

Prospectie van leads en kwalificerende prospects zijn slechts twee stappen in de verkoopcyclus. Een overzicht van het verkoopproces omvat:

  1. prospectie: Leads verzamelen.
  2. In aanmerking komende leidt naar vooruitzichten.Dit zou niet lang moeten duren en omvat gewoonlijk een paar korte vragen om ervoor te zorgen dat uw lead voldoet aan de criteria van prospect.
  3. Verkoopfase: De verkoopfase van de typische verkoopcyclus begint zodra er een gekwalificeerd prospect is. De verkoopfase kan kort of lang zijn, afhankelijk van uw product, of uw prospect het nu wil of nodig heeft en hoe goed u de voordelen van wat u aanbiedt, promoot. Als een directe vertegenwoordiger, kunt u uw goederen mogelijk verkopen tijdens de eerste presentatie. Wanneer u anderen probeert te werven voor uw bedrijf, kan dat proces echter meerdere gesprekken vereisen. Met dat gezegd, moet elke presentatie van uw product of dienst een call-to-action en een afsluiting bevatten. Als de prospect zegt dat hij er niet klaar voor is, voeg hem dan toe aan je lijst om later op te volgen. Als hij nee zegt, vraag dan of je ze op je lijst kunt houden en neem in de toekomst contact met hen op.

Uw vooruitzichten organiseren

Verkoopvooruitzichten zijn de grootste troef van een bedrijf. Dit zijn contacten waarmee je hebt gesproken en die voldoen aan de criteria van je beste potentiële klanten. Vooruitzichten zijn een toekomstige inkomstenstroom. De beste manier om uw prospects en communicatie met hen bij te houden, is met een goedkope Customer Relationship Management (CRM) -database. Er zijn veel geweldige goedkope en gratis CRM-tools beschikbaar.

Met prospect tracking kunt u niet alleen informatie over uw prospecten bijhouden, maar ook kunt u notities invoeren voor al uw gesprekken, zoals hun vragen en zorgen die u later kunt beantwoorden. U kunt hun verjaardagen en een alarm toevoegen zodat u een kaart kunt verzenden. U kunt ook bijhouden waar ze zich in uw verkoopproces bevinden. Een lead kan bijvoorbeeld een prospect worden en een prospect kan een verkoop worden, en hopelijk een terugkerende koper.


Video Van De Auteur: Leadgeneratie - Een belangrijke nieuwe manier om leads te genereren 020-6825224

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Breng ik niet-inwoners de GST / HST in rekening?

✔ - 3 Redenen waarom uw kleine onderneming niet zal slagen

✔ - 18 Game-Changing Productivity Tools Smart Entrepreneurs gebruiken


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!