Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Detecteren en voorkomen van werknemersdiefstal en verduistering

Mededinging van medewerkers, fraude en diefstal


Bedrijfseigenaren moeten voortdurend waakzaam zijn tegen diefstal en het meest voorkomende type diefstal is door werknemers en vertrouwde financiële adviseurs. Lees in dit artikel enkele signalen dat een medewerker verduistert en enkele tips voor het beschermen van uw bedrijf tegen diefstal van werknemers en verduistering.

Wat is verduistering?

Verduistering is diefstal of misdrijf (slechte acties) door werknemers of vertrouwde anderen in een bedrijf. De meeste verduistering houdt diefstal of misbruik van bedrijfsmiddelen in voor de werknemer. Verduistering kan in elk deel van het bedrijf gebeuren, maar komt het meest voor op afdelingen waar geld, contant geld, cheques of creditcards worden verwerkt (zoals loonadministratie of boekhouding). Het kan ook gebeuren waar producten of benodigdheden worden verwerkt, zoals in verzending, inventaris en de kantoorverzorgingskast.

Medewerker bedriegt een aanzienlijk zakgeld

Fraude is een algemene categorie die zowel verduistering als diefstal omvat. Volgens een rapport uit 2012 van de Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) "verliest de typische Amerikaanse onderneming 7% van haar jaarlijkse inkomsten aan werknemersfraude" en hebben kleine bedrijven de meeste gevallen en de grootste verliezen. "

Detecteren van fraude en verduistering van medewerkers

ACFE zegt dat de meeste werknemers die fraude of verduistering plegen, signalen vertonen alsof ze hun middelen te boven gaan, financiële problemen hebben, ongewoon hechte relaties hebben met leveranciers en overmatige beheersproblemen hebben. Als u alert en waakzaam bent, kunt u deze bedrijfsverliezen misschien opmerken en voorkomen.

Wees waakzaam: let op deze waarschuwingssignalen

Houd je ogen open voor deze waarschuwingssignalen van personeelsfraude of verduistering:

 • Een werknemer die weigert vakantie te nemen (bang dat diefstal door vervanging zal worden ontdekt)
 • Een werknemer die voortdurend overwerkt, ook wanneer dat niet is vereist
 • Een medewerker die werk mee naar huis wil nemen
 • Overmatige persoonlijke uitgaven (nieuwe auto's, reizen) door een werknemer wiens inkomen deze extravaganties niet kan ondersteunen. De werknemer kan items opnieuw verkopen of gewoon genieten van "het goede leven" op uw kosten
 • Klein geld verdwijnt te snel
 • Extravagante uitgaven voor werknemersreizen
 • Medewerkers die nauwe relaties hebben met leveranciers.

 • Snel verdwijnende kantoorbenodigdheden. Als je meer en meer aan kantoorartikelen besteedt, gaan ze mogelijk met werknemers naar huis.
 • Persoonlijke relaties tussen werknemers en andere werknemers, verkopers of klanten.

Als u zich bewust bent van de signalen, weet u waar u uw onderzoeken moet richten.

Medewerkers beheren om verduistering en diefstal te voorkomen

Een van de beste manieren om diefstal en verduistering te voorkomen, is het gedrag van werknemers te beheren. In de bovenstaande lijst zijn er verschillende gedragingen die u kunt beteugelen. Stel specifiek beleid op in uw personeelsbeleid en procedureshandleiding om deze situaties te dekken.

 • Vereis werknemers om een ​​vakantie te nemen. Laat ze niet te veel vakantie verzamelen.
 • Beperk overwerk voor werknemers die in gevoelige gebieden zoals de loonlijst werken. Als de werknemers in loondienst zijn, moet u ze op een bepaald uur laten stoppen met werken.
 • Sta nooit toe dat werknemers werk mee naar huis nemen.
 • Hoewel goede werkrelaties met leveranciers nuttig zijn voor uw bedrijf, houdt u die relaties in de gaten. Houd werknemers in de gaten die vaak lunchen met leveranciers of die relaties hebben met externe contractanten die voor uw bedrijf werken.

 • Beleid instellen om werknemers te scheiden die persoonlijke relaties hebben met andere werknemers (het zogenaamde verbroederingsbeleid).

Andere manieren om personeelsdiefstal en verduistering te voorkomen

Het kennen van de tekenen van verlies van werknemers is niet voldoende. Je moet specifiek kunnen achterhalen of werknemers het doen. Hier zijn enkele interne controles (accounting managementtechnieken) die u kunt instellen om uit te zoeken wat er aan de hand is:

 • Stort dagelijks en verzoen je maandelijks. Het achterlaten van contant geld is te verleidelijk voor sommige werknemers, en het maandelijks afstemmen van het bankafschrift helpt je om eerder dan later onregelmatigheden op te vangen.
 • Afzonderlijke financiële taken van werknemers. De werknemer die de cheques schrijft, mag bijvoorbeeld niet de werknemer zijn die het bankafschrift reconcilieert.
 • Blijf op de hoogte van kleine bedragen. Het geld in een kassalade kan voor sommige werknemers te verleidelijk zijn. Vereisen dat alle transacties in kleine bedragen een contant geldstrookje of logboek hebben om hen te ondersteunen, en vereisen twee handtekeningen bij kleine geldnavulcontroles.

 • MBWA (beheren door rond te lopen). Laat werknemers weten dat u dingen in het bedrijf in de gaten houdt. Kom niet in kluisjes van medewerkers of bureaus of persoonlijke items, wees alleen waakzaam voor veranderingen of ongewone activiteiten. Het is verrassend hoe mensen de lijn gaan volgen als ze weten dat iemand genoeg om geeft om te kijken.
 • Controleer om ervoor te zorgen dat reiskosten worden ondersteund door gepast papierwerk en dat ze in lijn zijn. Controleer bijvoorbeeld de hotelrekeningen om ervoor te zorgen dat u niet betaalt voor films of massages.

Communiceer uw bericht over Employee Honesty

Vanaf de eerste werkdag moeten werknemers weten dat u ze nodig hebt, om eerlijk te zijn. Een nieuwe werknemer zal gemakkelijk vergeten wat u hem vertelt, maar als ze een medewerkershandboek of beleidsregels en procedurehandleiding moeten lezen en ondertekenen, hebben ze niet het excuus dat ze niet weten wat er nodig is.

Houd het handboek van uw werknemers up-to-date en vermeld informatie over uw verwachtingen en wat er zal gebeuren als ze niet eerlijk zijn.

Onmiddellijk aflossen

Wetshandhavingsvormen zullen u vertellen dat de grootste afschrikkende factor voor criminaliteit de waarschijnlijkheid is om betrapt te worden en vervolgd te worden. Het stelen van medewerkers of stelen is niet genoeg; je moet voorbereid zijn om te vervolgen. Lenend zijn omdat een werknemer "het alleen deed omdat ze het geld nodig had" niet zal voorkomen dat zij of anderen stelen van jouw bedrijf.

Raadpleeg een arbeidsrechtadvocaat

Voordat er iets gebeurt, enige tijd praten met een arbeidsaannemer, iemand die bekend is met arbeidswetgeving en hoe om te gaan met werknemerskwesties. Ontdek uw rechten als werkgever, hoe om te gaan met verdachte diefstal of verduistering, hoe u hierover kunt communiceren met de pers en andere werknemers en hoe u een medewerker kunt vervolgen.

Als u vermoedt dat een medewerker u steelt of verduistert, moet uw eerste telefoontje naar een advocaat gaan, maar het is veel beter als u een relatie met iemand hebt en u de algemene hoofdlijnen kent van het omgaan met diefstal van werknemers en verduistering.

Disclaimer De informatie in dit artikel en op deze gidssite is voor algemene informatiedoeleinden en is niet bedoeld als juridisch of fiscaal advies. Elke situatie is anders; Neem contact op met een advocaat voordat u actie onderneemt tegen een werknemer.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Onderwijs uitgeven per staat

✔ - Wat zijn genetisch gemodificeerde organismen?

✔ - De kunst van het kweken - Heb je het echt nodig?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!