Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Verschil tussen loonheffingen en belastingen op arbeid

Deze belastingen overlappen elkaar, maar zijn technisch verschillend


Belastingwebsites en -boeken gebruiken de termen 'loonbelasting' en 'belasting op arbeid' alsof ze uitwisselbaar zijn en overlappen elkaar enigszins. Het zijn echter marginaal verschillende soorten belastingen.

Wat zijn werkbelasting?

De Internal Revenue Service gebruikt de term 'belasting op arbeid' om te verwijzen naar een volledige waslijst met belastingen die betrekking hebben op werknemers. De lijst bevat de federale inkomstenbelastingen van de IRS die zijn ingehouden op werknemersbeloningen en die namens de werknemer aan de IRS zijn betaald, evenals socialezekerheids- en Medicare-belastingen - 'VAIS-belastingen' genoemd. Deze belastingen worden ook ingehouden van werknemersbeloningen en betaald aan de IRS.

De extra Medicare-belasting die wordt opgelegd aan werknemers met hogere inkomsten is ook een belasting op arbeid, evenals federale werkloosheidsbelastingen (FUTA). Werkloosheidsbelastingen worden betaald door werkgevers op basis van het aantal werknemers dat zij hebben en de werkloosheidspercentages.

Zelfstandige belastingen zijn de socialezekerheids- en Medicare-belastingen die worden betaald door zelfstandige ondernemers, en deze worden ook beschouwd als belasting op arbeid.

De vergoedingen voor werknemers zijn ook een werkbelasting. Deze programma's worden beheerd door de staten.

Afgezien van de belasting op zelfstandigen, moeten al deze belastingen door werkgevers worden betaald, hetzij door inhouding op de beloning van werknemers, hetzij door rechtstreekse betaling, hetzij door beide. Dezelfde regels zijn van toepassing op alle werknemers, of ze nu fulltime, parttime of tijdelijk zijn.

Wat zijn loonheffingen?

Dit is waar het probleem duister wordt. Technisch gezien zijn loonheffingen de socialezekerheids- en Medicare-belastingen die worden ingehouden op de salarissen van werknemers en die worden vergeleken door werkgevers... maar deze belastingen worden ook beschouwd als werkbelasting.

Maar de IRS gebruikt zelden de term 'loonheffingen' behalve wanneer deze van toepassing is op formulier 941, de belastingaangifte van de werkgever per kwartaal.

Waarom de voorwaarden belangrijk zijn

Zie de term "belasting op arbeid" als alle belastingen die werkgevers moeten betalen als ze werknemers hebben en loonheffingen, omdat alleen die belastingen betrekking hebben op formulier 941. De IRS houdt zowel bronbelasting in voor zowel VAIS-belastingen als federale inkomstenbelasting op formulier 941. Dit formulier vereist informatie over federale bronbelasting, VAIC-bronbelasting en het bedrag dat de werkgever verschuldigd is voor zijn deel van de VAIS-belastingen.

Als eigenaar van een bedrijf moet u weten welke belastingen u moet betalen en welke vorm u moet indienen. Bekijk deze lijst met belastingen die u moet betalen als u werknemers heeft. Sommige hiervan worden ingehouden op loon voor werknemers, terwijl andere uitsluitend door u als werkgever worden betaald.

Jij moet:

  • Verberg federale inkomstenbelastingen van werknemersbeloning.
  • Verlies FICA-belastingen van werknemersbeloningen en betaal die belastingen plus een gelijk bedrag van uw bedrijf.
  • Verhouding van inkomstenbelasting op inkomsten uit werknemersbeloning.
  • De extra Medicare-belasting van 9 procent van de inkomsten van een werknemer boven bepaalde drempels inhouden. Vanaf 2018 zijn deze drempels $ 200.000 voor alleenstaande werknemers en $ 250.000 voor gehuwde belastingbetalers die gezamenlijke rendementen indienen bij hun echtgenoten.
  • Betaal federale en staat werkloosheidsbelastingen, gebaseerd op het aantal werknemers dat je hebt. Je moet FUTA betalen. Uw werknemers dragen niet bij aan deze belasting.

  • Loonwerkers vergoedingen betalen aan staats- of federale instanties.
  • Formulier 941 per kwartaal.

Naleving van stortingen

Je bent nog niet helemaal klaar. U bent ook wettelijk verplicht om uw inhouding te deponeren en de regels hiervoor kunnen variëren, afhankelijk van de exacte aard van uw bedrijf en hoeveel u achterhoudt.

De regelmatigheid van stortingen kan afhankelijk zijn van nationale, federale of zelfs lokale wetgeving. Neem contact op met uw belastingadviseur om ervoor te zorgen dat u het goed doet. Ze moeten misschien elk kwartaal of zelfs dagelijks worden gemaakt. De IRS moet formeel advies geven over federale deadlines voor het komende jaar ergens in december.


Video Van De Auteur: Ontslagvergoeding en belasting 2018

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe het perfecte supply chain-team te bouwen

✔ - Marktwaarde-verhoudingen en hoe ze worden gebruikt

✔ - Bepaal de marge ratio's in de operationele winst


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!