Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Verschillen tussen huurovereenkomsten en huurovereenkomsten

Lengte, bepalingen en wijzigingen aanbrengen


De voorwaarden huurovereenkomst en lease-overeenkomst worden vaak door elkaar gebruikt, maar ze zijn eigenlijk heel anders. Huurovereenkomsten bieden meer flexibiliteit voor verhuurders en huurders, terwijl huurovereenkomsten meer stabiliteit bieden. Leer de belangrijkste verschillen tussen deze twee soorten woonvormen.

Basisprincipes van een huurovereenkomst

Een huurovereenkomst is een type contract dat een verhuurder kan ondertekenen met een huurder. Het is duidelijk verschillend van een huurovereenkomst op een aantal manieren.

 • Lengte - Huurovereenkomsten zijn meestal van korte duur. Het is gebruikelijk dat deze overeenkomsten geldig zijn voor een periode van 30 dagen. In bepaalde gevallen kunnen ze zelfs korter zijn en slechts een week duren.
 • Automatische verlenging - Over het algemeen worden huurovereenkomsten automatisch verlengd zodra de oorspronkelijke termijn is verstreken. Alle voorwaarden van de oorspronkelijke overeenkomst zijn nog steeds geldig, inclusief de duur van de overeenkomst. Dus als de oorspronkelijke termijn 30 dagen was, wordt de overeenkomst automatisch verlengd met nog eens 30 dagen.

 • Voorwaarden gewijzigd - De verhuurder heeft de mogelijkheid om de voorwaarden van de huurovereenkomst te wijzigen. Dit omvat het wijzigen van de duur van de overeenkomst of de huurprijs. Om eventuele wijzigingen aan te brengen, moet de verhuurder echter de huurder hiervan op de hoogte stellen.
  • Deze schriftelijke kennisgeving varieert op basis van de staatswet, maar is normaal gesproken 30 dagen. In sommige staten is een kennisgeving van 60 dagen vereist om wijzigingen aan te brengen. Als er wijzigingen zijn aangebracht, moet de huurder tekenen en akkoord gaan met de nieuwe huurovereenkomst.

Basisprincipes van een lease

Een huurovereenkomst is de regeling die de meeste mensen associëren met het huren van een woning. Het is meestal een meer gedetailleerd en langdurig contract.

 • Lengte- Huurovereenkomsten zijn voor een veel langere termijn dan huurovereenkomsten. De meest gebruikelijke leaseperiode is voor een jaar, maar huurcontracten kunnen voor onbepaalde tijd zijn zolang de verhuurder en huurder akkoord gaan met de lengte. Ze kunnen zo kort zijn als 6 maanden of zo lang als 30 jaar, wat vaker voorkomt bij commerciële lease.
 • Geen automatische verlenging- Leaseovereenkomsten worden niet automatisch verlengd. Zodra de oorspronkelijke leaseperiode voorbij is, zou de huurder een nieuwe huurovereenkomst met de verhuurder moeten ondertekenen als de verhuurder of huurder een langetermijncontract wilde. In de meeste gevallen wordt een lease die automatisch is verlopen, van maand tot maand een kortere termijn.

 • Lease voorwaarden Binding - De clausules van de lease-overeenkomst kunnen niet gemakkelijk worden gewijzigd tijdens de looptijd van de lease. Als de huurder bijvoorbeeld een huurcontract van een jaar had getekend en de verhuurder de huur van de huurder wilde verhogen, zou de verhuurder moeten wachten tot ongeveer een maand voordat de oorspronkelijke huurperiode was verstreken. De verhuurder zou dan huurderverhoging ten minste 30 dagen voorafgaand aan de huurhernieuwing aan de huurder moeten doen voordat een huurverhoging in werking zou kunnen treden.
 • Gezondheids- en veiligheidsproblemen - Lease-overeenkomsten bevatten vaak informatie over loodhoudende verf en informatie over andere bekende gezondheids- of veiligheidsproblemen bij de accommodatie.

Overeenkomsten tussen huurovereenkomsten en huurovereenkomsten

Leaseovereenkomsten en huurovereenkomsten zijn beide juridisch bindende contracten. Elke overeenkomst kan de volgende informatie bevatten:

 • Wie het contract is tussen
 • Termijn- en einddatum
 • Huurbedrag
 • Waarborgbedrag
 • Namen van huurders die in de woning zullen wonen
 • Regels voor verhuurder Entry
 • Huisdierbeleid
 • Uitgangsprocedures
 • Regels voor het retourneren van borg

Voordelen van een huurovereenkomst

Hoewel een huurovereenkomst gebruikelijker is, kan een korte termijn huurovereenkomst tussen verhuurder en huurder om een ​​aantal redenen de voorkeur hebben.

 • Korte termijn - In bepaalde situaties kan een verhuurder er de voorkeur aan geven dat een huurder de eenheid voor een kortere periode bezet. De huisbaas kan in de nabije toekomst naar de unit willen verhuizen of misschien proberen extra geld te genereren op de unit voordat ze met de renovatie beginnen. De verhuurder zou de huurder meestal 30 dagen voorafgaand aan de gewenste verhuisdatum een ​​kennisgeving moeten sturen om de eenheid te vacateren. Het exacte bedrag van de opzegging zou afhangen van de staatswet.
 • Kan Huurprijzen aanpassen - Huurovereenkomsten geven verhuurders meer flexibiliteit in de huurprijs. De verhuurder heeft de mogelijkheid om de huur om de 30 dagen te verhogen en het is aan de huidige huurder om in te stemmen met de hogere huurprijs of elders te verhuizen. De verhuurder zou ook kunnen proberen hogere huurprijzen in rekening te brengen tijdens huurperiodes wanneer er veel vraag is en vervolgens lagere huurprijzen in rekening te brengen als ze een leegstand hebben tijdens perioden met een lagere vraag. De uitzondering hierop zou zijn als het apparaat onder enige vorm van huurbesturing of andere huurvoorschriften valt.

 • Hogere prijzen in rekening brengen - Soms hebben mensen slechts een tijdje een huurwoning nodig. Voorbeelden zijn situaties zoals een huisvernieuwing, een stage of een tijdelijke taakopdracht. Omdat veel verhuurders slechts een jaar of langer een huurovereenkomst ondertekenen, zijn er mogelijk minder opties beschikbaar voor dit type huurders. Vanwege de beperkte opties, kunt u misschien een aanzienlijk hogere huurprijs verzamelen als u bereid bent om uw unit op korte termijn te huren.

Minpunten van een huurovereenkomst

Huurovereenkomsten hebben ook hun nadelen.

 • Minder stabiliteit - Aangezien de meeste huurovereenkomsten slechts één maand duren, moet je jezelf voorbereiden op een vacature wanneer er geen huurwoning binnenkomt. Een huurder hoeft meestal slechts 30 dagen op te merken voordat hij weggaat.
 • Meer omzet - Huurders die huurovereenkomsten ondertekenen, willen de flexibiliteit om snel te kunnen verhuizen. Daarom moet u voorbereid zijn op een eindeloze cyclus van het vinden van nieuwe huurders voor uw eigendom.

Zet het op schrift

Leg een overeenkomst tussen uzelf en uw huurder schriftelijk vast. De overeenkomst moet ook door beide partijen worden ondertekend en gedateerd. Hoewel bepaalde mondelinge overeenkomsten bindend kunnen zijn, zijn de werkelijk overeengekomen voorwaarden veel moeilijker te bewijzen.

Volg de staatswet

Of u nu een huurovereenkomst of een huurovereenkomst aan het sluiten bent, u moet de wetgeving van uw verhuurder volgen. Als u een clausule in uw overeenkomst oplegt die illegaal is op basis van de wetgeving van uw eigenaar van de staat, is deze niet bindend, zelfs niet als de huurder de overeenkomst heeft ondertekend. Als uw staat bijvoorbeeld een maximumborgbedrag als een maandhuur heeft ingesteld en u twee maanden huur van uw huurder heeft opgehaald, moet u het teveel betaalde bedrag terugstorten naar de huurder.


Video Van De Auteur: Huurovereenkomst bedrijfsruimte | Wat en waarom?

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Verpakte goederen voorbereiden voor overzeese levering

✔ - De effectieve database van kopers van onroerend goed voor beleggers

✔ - Wat is er nodig om te slagen in Event Management?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!