Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Onderscheid uw e-commerce bedrijf op een creatieve manier

Val op in de wereld van e-commerce met cookies


E-commerce websites hebben de neiging om te worden gestandaardiseerd. Het is alsof iemand een paar standaardsjablonen heeft gemaakt en iedereen heeft gekozen voor degene die ze leuk vonden. Natuurlijk zijn er aangepaste afbeeldingen en kleuren, maar de algemene ervaring op de meeste e-commerce websites is identiek. Maar dat gaat over de voorkant van e-commerce websites. Als oprichter, zou u niet denken over hoe u uw e-commerce bedrijf kunt onderscheiden?

Laten we het een beetje over de achterkant hebben. Een angel-investeerder woont bij e-commerce startups vele pitches bij. Het is fascinerend om op te merken dat de meeste van hen geen redelijk antwoord kunnen geven op de vraag: "Hoe verschilt u van andere e-commercebedrijven?" Laten we niet te hard zijn voor deze startups. Het is moeilijk om een ​​e-commerce bedrijf te onderscheiden. Dat is de aard van het beest.

Maar winnaars vinden altijd een manier, toch? Dus laten we brainstormen en proberen methoden te bedenken die onze e-commerce-activiteiten in staat stellen om op te vallen.

Heb je eigen unieke producten

Het volstaat om te zeggen dat als u een uniek product heeft dat consumenten willen, u een van de sterkste onderscheidende factoren hebt die e-commerce kan bieden. Natuurlijk zullen er altijd problemen zijn met betrekking tot substituten en aanvullende producten die uw marktaandeel kannibaliseren.

Technologie inzetten

Aan de ene kant lijkt het alsof e-commerce-technologie is gecommoditiseerd. Aan de andere kant zijn er kansen om op het scherpst van de snede te zijn. Als voorbeeld, de vroegste e-commercewebsites waarmee gebruikers productafbeeldingen konden "roteren" zodat het product vanuit elke hoek bekeken kon worden, zorgden ervoor dat de klant tevreden was. Natuurlijk werd rotatie, vergroting, alternatieve beelden en dergelijke uiteindelijk gemeengoed. Maar als u innovatief bent, kunt u altijd gebruikmaken van de nieuwste technologie om op te vallen. Hier zijn enkele science-fiction-achtige ideeën, die binnenkort realiteit zouden kunnen zijn:

  • Wat als je online parfums van parfum zou kunnen ruiken?
  • In dezelfde geest, wat als u de stof zou kunnen voelen van de kleding die u van plan bent te kopen?
  • Wat als een e-commerce website de perfecte schoenmaten zou kunnen voorstellen als u afbeeldingen van uw voet uploadt?
  • Evenzo zou het niet geweldig zijn als een brillenwebsite frames kan suggereren die een goede pasvorm bieden voor uw hoofdvorm?

Als je denkt dat dergelijke ideeën vergezocht zijn, denk dan nog eens goed na. Veel van de technologie die we tegenwoordig als vanzelfsprekend beschouwen, zou een paar decennia geleden vreemd zijn geweest.

Sociale media inzetten

Gezien het feit dat sociale media een vloedgolf blijkt te zijn, is het belangrijk om het een speciale plaats te geven in uw e-commerce strategie. Enkele interessante voorbeelden van e-commercesuccessen die ik op sociale media heb gezien, zijn:

  • Een e-commerce website waarmee u bestellingen kunt plaatsen en voltooien op Twitter. Naast de nieuwheid van het aankoopproces, kan het netwerk van kopers van de koper de aankoop zien. Zou er een betere vorm van mond-tot-mondreclame kunnen zijn?
  • E-commerce bedrijven die erin slagen om hysterische anticipatie en de vraag naar een binnenkort te verschijnen product te creëren. Met dat soort voorverkoop wordt het product meteen een hit bij de lancering.
  • E-commerce websites die echt zijn geslaagd om het concept van "zero cost marketing" te omarmen door volledig sociaal te zijn in hun marketinginspanningen.

Unieke services aanbieden

Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar vriendelijke klantenservice kan een onderscheidende factor zijn, vooral als het niet te veel kost. Als een e-commerce professional, moet u beslissen wat uw klantenbestand zou aanspreken. Het kan dezelfde dag worden geleverd; misschien zelfs levering op hetzelfde uur als dat een mogelijkheid is. Dit kunnen verpakkings-, personalisatie- en verzendopties zijn. Je wordt alleen beperkt door je creativiteit als het gaat om het bedenken van unieke manieren om je klanten beter van dienst te zijn.

Prijs

Ik vraag me af of de 4 P's van marketing die zaken majors bestuderen er iets mee te maken hebben, maar ik vind dat wanneer er een discussie is rond het differentiëren van zaken, er altijd iemand is die suggereert de laagste prijsverkoper te zijn. Ik ben het ermee eens dat een lage prijs een formidabel concurrentievoordeel kan zijn. Maar ik weet niet of het een duurzaam concurrentievoordeel kan zijn. Aan de andere kant hebben we Wal-Mart als een voorbeeld van de strategie "elke dag lage prijzen", en het lijkt te werken.

Die andere kleine dingen

Soms is de beste manier om uw bedrijf te differentiëren eenvoudigweg dingen goed te doen. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Reageren op e-mails van klanten en tijdig reageren.
  • Het bieden van een livechatfunctie die altijd werkt.
  • Het juiste product leveren, in de juiste staat, zonder oponthoud.

Geen van deze zijn uitstekende ideeën, maar als je deze basisprincipes goed hebt, voorkom je dat je de klant frustreert.

Elke e-commerce bedrijfseigenaar wil de ultieme differentiator vinden, de El Dorado van e-commerce als je wilt. Weinigen zullen erin slagen om zichzelf te differentiëren. Nog minder zullen het lukken om die differentiatie te ondersteunen. Maar groot succes moet nu niet gemakkelijk zijn, toch?


Video Van De Auteur: Webinar: Slim en succesvol importeren

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Profiel van Ronald McDonald House Charities

✔ - Welke soorten leningen worden niet gedekt door RESPA?

✔ - Hoe een non-profitorganisatie verschilt van een baan met winstoogmerk


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!