Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Onderscheiden van marketing van reclame


Als je in de war bent over marketing versus reclame, ben je niet de enige. Hoewel beide platforms een gericht publiek bereiken om producten of services te promoten, zijn ze heel verschillend. Als u het verschil tussen de twee weet en uw marktonderzoek doet, kunt u uw bedrijf op weg naar succes zetten.

Laten we beginnen met te kijken naar de basisdefinities van elk en dan een duik nemen dieper in hoe marketing en reclame van elkaar verschillen omdat het verschil significant is.

Adverteren is slechts een deel van de marketingtaart

Elke advertentie (ongeacht het formaat) is een betaalde, openbare (en niet-persoonlijke) aankondiging die een overtuigende boodschap is van een herkenbare sponsor van een bedrijf, organisatie of persoon aan bestaande (of potentiële) klanten of een niet-persoonlijke persoon. -profit member base.

Reclame is slechts een onderdeel van het totale marketingproces. Adverteren is dat deel van marketing dat inhoudt dat u uw bedrijf, product of service direct duidelijk maakt aan degenen die u het meest wilt bereiken. Bijna alle advertenties hebben de naam van de sponsor (en vaak een herkenbaar logo).

Adverteren omvat de plaatsing van een advertentie in media zoals kranten, tijdschriften, direct mail, billboards, tv, radio en online. Naarmate de wereld van gedrukte advertenties krimpt, vinden steeds meer creatievere manieren om te adverteren, zoals het tonen van bordjes bovenop taxi's. Reclame, omdat het zoveel lagen omvat, inclusief kunst en design, plaatsing van advertenties en frequentie, is het duurste onderdeel van alle marketingplannen. Public relations (omdat het erg arbeidsintensief is) is de op een na duurste marketingcomponent en marktonderzoek is de op twee na duurste.

Marketing heeft veel bewegende delen

Marketing is de systematische planning, implementatie en controle van een mix van activiteiten bedoeld om kopers en verkopers bij elkaar te brengen voor de wederzijds voordelige uitwisseling of overdracht van producten of diensten. Laten we voor onze doeleinden de termen kopers en verkopers losjes gebruiken. Zelfs als je een milieuorganisatie zonder winstoogmerk hebt, moet je nog steeds mensen verkopen op het idee dat wind een goede energiebron is voor schone energie.

Zie marketing als een stapsgewijs proces dat begint met een uniek verkoopvoorstel - een korte dwingende zin die uw bedrijf beschrijft. Deze propositie (of bericht) fungeert dan als een leidend thema waarmee u doelcliënten kunt identificeren die geïnteresseerd zijn in wat u verkoopt.

Als u marketing als een taart ziet, kan de hele marketingtaart worden onderverdeeld in advertenties, marktonderzoek, mediaplanning, public relations, relaties met de gemeenschap, klantenondersteuning en verkoopstrategie. Reclame, terwijl het meest in-het-je-op-een-stuk van de taart, is nog steeds slechts een deel van de marketing taart.

Alle marketingelementen moeten onafhankelijk werken, maar ze moeten ook samenwerken aan het grotere doel van één uniforme marketingcampagne met een gemeenschappelijke boodschap. Marketing is een proces dat tijd kost en uren aan onderzoek kan kosten om een ​​marketingplan effectief te laten zijn. Zie marketing als alles wat een organisatie doet om een ​​uitwisseling (of een gesprek) tussen het bedrijf en de consument mogelijk te maken.

Voordat u in eender welk formaat advertentieruimte koopt (of een PR-pitchpersoon inhuurt), moet u natuurlijk uw marktonderzoek uitvoeren om te bepalen wie uw doelgroep is en wat de beste manier is om ze te bereiken. Het kan zijn dat een social media platform zoals Instagram de beste manier is om je klantenbestand te bereiken. Of het kan ertoe leiden dat uw klant beter wordt bediend door een reeks traditionele gedrukte media voor het afdrukken van media op te slaan. Zodra je onderzoek echter is voltooid, kun je beginnen met het ontwikkelen van je marketingstrategieën en dan vallen alle andere dominostenemers op hun plaats.


Video Van De Auteur: 9 Geld verspillende marketing acties door Imed Baatout

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 10 Meest geschonden OSHA-normen

✔ - Geweldige Crowdfunding-beloningen

✔ - Hoe een marketingstage te landen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!