Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

KPI's voor digitale marketing voor eigenaren van kleine bedrijven


Key Performance Indicators (KPI's) zijn meetbare gegevens die bedrijven gebruiken om strategische activiteiten en bedrijfsdoelstellingen bij te houden en te evalueren. KPI's zijn belangrijk voor bedrijven omdat ze context bieden voor organisatiedoelstellingen en verantwoording afleggen over degenen die belast zijn met het bereiken van die doelen.

Hoewel eigenaren van kleine bedrijven meestal geen probleem hebben om KPI's voor verkoop en productie te maken, kan het moeilijker zijn om te bepalen hoe digitale marketinginitiatieven kunnen worden gevolgd en gemeten.

Naarmate technologie meer geïntegreerd raakt in ons leven, is het ook belangrijk om KPI's te hebben voor de digitale marketing van uw kleine onderneming.

Hier zijn zeven van de belangrijkste KPI's voor digitale marketing:

1. E-mail open tarief

Maatregelen: Het aantal e-mailontvangers dat een e-mail heeft geopend.

Open Rate berekenen: De meeste e-mailmarketingplatforms bieden open tariefstatistieken voor elke e-mailcampagne. Als u open tarieven voor individuele e-mailcorrespondenten wilt volgen, kunt u een hulpprogramma als Yesware proberen.

Waarom het belangrijk is: Het begrijpen en gebruiken van open rates voor e-mail kan u helpen uw e-mailmarketingactiviteiten te verbeteren en trends te ontdekken die leiden tot meer e-mailbetrokkenheid.

2. Kosten per klik (CPC)

Maatregelen: De kosten die u betaalt voor elke unieke bezoeker van een online betaalde media-advertentie.

CPC berekenen: De meeste betaalde mediaplatforms (Google AdWords, Facebook Ads Manager, Outbrain, enzovoort) hebben een analyserapport waarin uw CPC wordt weergegeven. U kunt ook Google Tag Manager en uw rapport voor het budget voor digitale marketing gebruiken om de CPC te beoordelen op basis van andere betaalde strategieën.

Waarom het belangrijk is: Als u uw CPC kent en doelen op basis van deze marketingstatistiek maakt, kunt u uw betaalde media-activiteiten optimaliseren.

3. Kosten per acquisitie (CPA)

Maatregelen: De kosten die u betaalt voor elke conversie of acquisitie. Een conversie of acquisitie kan activiteiten omvatten zoals: uw bedrijf bellen, een leadformulier invullen, een eBoek downloaden, een product kopen of een ander aantal gebruikersacties.

CPA berekenen: Waar CPC verkeer berekent, meet CPA de activiteit. Als u de CPA wilt berekenen, moet u conversies bijhouden via het betaalde mediaplatform, webanalysesoftware of handmatig. Vervolgens neemt u het totale bedrag dat is besteed aan het adverteren van die campagne en verdeelt u deze door de totale geconverteerde gebruikers.

Waarom het belangrijk is: Als u uw kosten per acquisitie begrijpt en een gerichte gemiddelde CPA maakt, kunt u het rendement op de investering van uw advertentieactiviteiten beoordelen.

4. Click-through rate (CTR)

Maatregelen: Het percentage mensen dat uw advertentie, inkomende link, post of zoekresultaatfragment ziet en vervolgens klikt om naar uw website te gaan.

Berekening van CTR: De meeste communicatiekanalen bieden een CTR voor elke marketingactiviteit die u uitvoert. Als een platform dit niet doet, kunt u naar het totale aantal ontvangen vertoningen zoeken en Google Tag Manager gebruiken om het verkeer van die link te berekenen.

Waarom het belangrijk is: Een lage CTR geeft aan dat mensen je bericht of advertentie te zien krijgen, maar niet gedwongen zijn om te handelen. Door uw CTR te meten, kunt u advertentie- en marketingberichten aanpassen om meer mensen te verleiden om op uw links te klikken.

Maatregelen: Het aantal interne links dat naar uw website verwijst vanaf een andere site.

Inkomende links berekenen: Gebruik een SEO-tool zoals Ahrefs of SEMrush om het web te crawlen voor koppelingen die naar uw domein verwijzen.

Waarom het belangrijk is: Inkomende links zijn een van de krachtigste manieren om uw online aanwezigheid te vergroten. U zou moeten werken om het aantal links naar uw site te laten groeien door het creëren van linkwaardige content en het uitvoeren van het genereren van links / het vergroten van de bereikbaarheid. Door doelen voor totale inkomende links bij te houden en te maken, kunt u uw organische ranglijsten helpen verbeteren en meer verkeer naar uw website leiden.

6. Maandelijks websiteverkeer (kanalen)

Maatregelen: Het aantal gebruikers dat uw website bezoekt via organisch zoeken, verwijzingskoppelingen, directe URL's of betaalde kanalen.

Maandelijks websiteverkeer berekenen: Gebruik Google Analytics om de totale maandelijkse bezoekers van uw website te berekenen. U kunt ook inzoomen op specifieke acquisitiemethoden om te bepalen welke kanalen het meeste verkeer genereren.

Waarom het belangrijk is: Als u weet hoeveel verkeer u elke maand ontvangt en welke kanalen ze hebben gebruikt om uw website te vinden, beschikt u over het benodigde inzicht om de effectiviteit van uw verschillende marketingcampagnes te meten. Het helpt u ook bij het vinden van mogelijkheden om de hoeveelheid en kwaliteit van uw bezoekers te verhogen.

7. Bouncepercentage

Maatregelen: Het percentage gebruikers dat uw website verlaat nadat ze alleen de pagina hebben bezocht waarop ze zijn terechtgekomen.

Bouncepercentage berekenen: Gebruik Google Analytics om het bouncepercentage bij te houden op uw volledige site en op de specifieke pagina's waarvoor u gerichte marketingcampagnes uitvoert.

Waarom het belangrijk is: Bouncepercentage geeft de gebruikerservaring op uw verschillende pagina's aan. Als bezoekers uw site verlaten nadat ze slechts één pagina hebben bezocht, moet u beoordelen of die pagina te weinig is geoptimaliseerd, of u de verkeerde doelgroep naar uw site brengt, of waarom bezoekers geen interactie hebben met uw andere pagina's.

Werken met KPI's voor digitale marketing

Elk klein bedrijf zou digitale marketing-KPI's moeten gebruiken. Hoewel elk bedrijf zijn eigen KPI's voor digitale marketing zal hebben, kan het begrijpen van enkele van de meest populaire bedrijven u helpen aan de slag te gaan met het bijhouden en meten van uw digitale marketinginitiatieven tegen uw bedrijfsdoelstellingen.


Video Van De Auteur: #AskGaryVee Episode 185: Seth Godin on Thought Leaders, Psychics & The Future of the Internet

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Overwin weerstand en uitstel om dingen gedaan te krijgen

✔ - Bedrijven die u kunt starten met minder dan $ 100

✔ - 8 Vragen over Home Based Business Opportunities


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!