Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Directe partners versus gelieerde netwerken


U wilt dat filialen voor u verkopen. Meer specifiek wil je dat topfilialen enthousiast worden door je e-commerce affiliate marketingprogramma en influencers om een ​​goed woordje voor je te doen. Dat is prima, maar hoe gaat u uiteindelijk filialen aanmelden? Gaat u via populaire partnernetwerken of registreert u rechtstreeks filialen?

Wat is een Affiliate Marketing Netwerk?

Affiliate marketingnetwerken zijn intermediairs die een brug slaan tussen u (de e-commerce onderneming) en aangesloten marketeers. Gezien het grote aantal spelers aan beide zijden van de tafel, is de industrie geëvolueerd rond deze netwerken die fungeren als matchmakingswebsites voor leveranciers en gelieerde ondernemingen.

Voordelen van deelname aan een Affiliate Marketing Network

Simpel gezegd, als u voor de eerste keer affiliate marketing uitprobeert, raden wij u aan om met een netwerk te gaan. Dit komt omdat er te veel problemen zijn die u als leverancier voor gelieerde ondernemingen moet aanpakken. Tegelijkertijd kunt u profiteren van de grote pool van partners die al zijn aangemeld bij het affiliate marketingnetwerk.

Als u geen ervaring hebt met het beheer van een affiliate marketingprogramma, zult u waarschijnlijk niet de complexiteit en de beste werkwijzen waarderen die zullen slagen bij affiliate marketing.

Het hebben van een toegewijde relatiebeheerder geeft je iemand om naar toe te rennen elke keer dat je een probleem hebt. Het alternatief zou zijn geweest om een ​​of meer personeelsleden in dienst te nemen om de marketingfunctie van het filiaal te beheren. Natuurlijk, als u een groot genoeg e-commerce bedrijf, moet u een toegewijde affiliate manager hebben voor het uitvoeren van de affiliate marketing campagnes.

Nadelen van deelname aan een Affiliate Marketing Network

De bovenstaande discussie kan het lijken alsof er geen reden is om een ​​aangesloten netwerk te vermijden. Dat zou een onjuiste conclusie zijn. Hier zijn enkele problemen bij het lid worden van een netwerk:

  • Affiliate-netwerken hebben een groot aantal leveranciers. Je zult één zijn in een menigte. Klinkt dat aantrekkelijk?
  • Uw communicatie naar prospecten zal in een gestandaardiseerde sjabloon zijn. Dit voorkomt dat u informatie overbrengt in een stijl die het meest geschikt is voor uw unieke aanbod.
  • In een netwerk zoeken mensen vaak naar e-commerce leveranciers op basis van numerieke criteria, bijvoorbeeld commissiepercentage, gemiddelde verkoopprijs, conversie en dergelijke. Hoewel dat een rationele benadering is, kunt u er zeker van zijn dat er altijd meerdere verkopers zijn wiens scores u verslaan. Het resultaat is dat u mogelijk geen kans krijgt om op de shortlist te worden geplaatst.

  • Misschien wilt u een gelieerde campagne uitvoeren in een unieke stijl. Het netwerkproces staat dat misschien niet toe.
  • In een affiliate marketing netwerksysteem is er een extra mate van scheiding tussen u en uw gelieerde onderneming. Om te beginnen zijn puur online zakelijke relaties moeilijk te onderhouden. De aanwezigheid van een tussenpersoon maakt het des te moeilijker. Als we een e-commercebedrijf waren dat serieus bezig was met affiliate marketing, dan zouden we er alles aan doen om een ​​sterke relatie met onze partners op te bouwen. Het doorlopen van een netwerk maakt dat moeilijk.

  • De meeste aangesloten netwerken beïnvloeden uw partnervoorwaarden.
  • Laten we niet vergeten dat netwerkcommissies, niet alleen affiliate commissies, een geheel nieuw kostenplaatje toevoegen aan uw inkomstenoverzicht. Met de steeds kleiner wordende marges in e-commerce, maakt elke extra kost het overleven moeilijk.

Een midden pad

Dus wat doe je? In het bijzijn van alle nadelen van affiliate netwerken, ga je nog steeds met een? Absoluut! We raden u aan om uzelf voor te bereiden om twee tot drie jaar lang uw affiliate-programma via een netwerk te implementeren. Alleen als je voldoende vertrouwen ontwikkelt om het proces te kunnen managen, moet je overwegen om alleen te gaan.


Video Van De Auteur: The Things Dr Bright is Not Allowed to Do at the SCP Foundation

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe Nail Pops Fix in Drywalls

✔ - Een klein bedrijf starten: zie hoe Zero Water Garnered Target

✔ - 10 Ideeën voor trainingsbijeenkomsten voor uw winkel


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!