Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Directe verkoop gedefinieerd en uitgelegd

Directe verkoop gedefinieerd en uitgelegd


Er zijn veel termen in de thuiswereld gegooid, waarvan er een aantal vaak verward of door elkaar gebruikt worden. Een zo'n term is Direct Selling.

Definitie van directe verkoop

Directe verkoop verwijst naar de verkoop van producten rechtstreeks aan de consument in een niet-winkelomgeving. In plaats daarvan vindt de verkoop thuis, op het werk of op een andere locatie dan de winkel plaats. Dit systeem elimineert vaak verschillende tussenpersonen die betrokken zijn bij productdistributie, zoals het regionale distributiecentrum en de groothandel. In plaats daarvan gaan producten van fabrikant naar directe verkoop, naar distributeur of verkoper en naar consument.

De producten die via directe verkoop worden verkocht, zijn meestal niet te vinden op typische winkellocaties, wat betekent dat het vinden van een distributeur of vertegenwoordiger de enige methode is om de producten of diensten te kopen.

Directe verkoop wordt meestal geassocieerd met partyplan- en / of netwerkmarketingbedrijven; dit zijn echter niet de enige soorten bedrijven die directe verkoop gebruiken. Veel bedrijven die business-2-business (B2B) verkopen, gebruiken directe verkoop om zich te richten en verkopen aan hun eindklant. Veel bedrijven die reclame of kantoorbenodigdheden verkopen, sturen bijvoorbeeld hun vertegenwoordigers rechtstreeks naar de winkels die hun diensten kunnen gebruiken.

Verwar directe verkoop niet met direct marketing. Directe verkoop is wanneer individuele verkopers rechtstreeks contact opnemen met consumenten, terwijl direct marketing een bedrijf is markten rechtstreeks naar de consument.

Typen Direct Selling

Er zijn verschillende manieren waarop bedrijfseigenaars rechtstreeks via directe verkoop aan consumenten kunnen verkopen.

Directe verkoop op één niveau: Dit type verkoop gebeurt één op één, bijvoorbeeld door deur-tot-deur of door persoonlijke presentaties. Verkoop kan ook online of via catalogi worden gedaan. Over het algemeen worden inkomsten verdiend op verkoopcommissies, met mogelijke bonussen.

Gastvrouw of partijplan: Dit soort verkopen gebeurt in groepsverband, waarbij meestal de distributeur of vertegenwoordiger een presentatie in haar of in de woning van een ander persoon of op een andere locatie uitvoert. In sommige gevallen kan een bedrijf verkopen aan personen in een bedrijf. Een verkoper van onroerendgoedsoftware kan bijvoorbeeld een groepsverkooppresentatie doen bij een groep van Realtors (R). Inkomsten kunnen afkomstig zijn van commissies uit de verkoop en soms door werving van andere herhalingen (zie Multilevel marketing hieronder).

Multilevel Marketing (MLM): Verkoop in multi-level marketing kan op verschillende manieren worden gedaan, waaronder enkele of feestelijke presentaties, maar ook via online winkels en catalogi. Inkomsten verdiend via MLM zijn commissie op verkopen en de verkopen door andere zakelijke partners die de distributeur in het bedrijf werft.

Soms wordt directe verkoop MLM of netwerkmarketing genoemd, maar deze voorwaarden zijn niet uitwisselbaar. Hoewel MLM en netwerkmarketing een vorm van directe verkoop zijn, omvatten niet alle rechtstreekse verkoopsystemen MLM. Bijvoorbeeld, in single-level marketing krijgt de vertegenwoordiger alleen commissie over de verkopen die hij of zij persoonlijk maakt. In dit geval is er geen werving van andere leden van het verkoopteam of commissies verdiend met hun verkoop.

Directe verkoop in uw thuisbedrijf gebruiken

Terwijl u een thuisbedrijf kunt starten met een bedrijf dat gebruikmaakt van het model voor directe verkoop, kunt u deze methode ook gebruiken in uw thuisgemaakte thuisbedrijf. Als u bijvoorbeeld sociale media-beheerservices aanbiedt, kunt u rechtstreeks contact opnemen met bedrijven om uw service aan hen te verkopen. U kunt deze methode gebruiken voor bijna elke B2B-service of -product.

U kunt het ook gebruiken in de verkoop van bedrijfs-2-consumenten. Als u bijvoorbeeld een nieuw apparaat heeft uitgevonden, kunt u rechtstreeks contact opnemen met consumenten die het apparaat misschien leuk vinden met een een-op-een of een groepspresentatie.

Zijn directe verkoopmaatschappijen legaal en levensvatbaar?

Directe verkoop, en met name MLM en netwerkmarketing, hebben een slechte rap doorgemaakt. De eerste negatieve aspecten kwamen toen Amway werd onderzocht om te bepalen of zijn marketingmethoden een piramidespel waren. Amway was gerechtvaardigd, maar de schade was al aangericht, en vandaag worden het bedrijf en anderen die hetzelfde model gebruiken vaak met scepticisme bekeken.

De tweede uitdaging voor directe verkoop betreft meer dan ijverige vertegenwoordigers die grote beloften doen voor gemakkelijk geld. De meeste bedrijven met directe verkoop streven ernaar hun vertegenwoordigers eerlijk te houden. Sommige bedrijven maken zich zelfs zo druk over overijverige vertegenwoordigers die het bedrijf verkeerd voorstellen, dat het bedrijf niet toestaat dat vertegenwoordigers de bedrijfsnaam in advertenties gebruiken.

Ten slotte zijn er veel mythes in overvloed over directe verkoop en MLM, zoals het idee van verzadiging of dat alleen de beste man aan de top zijn brood verdient. Een bedrijf met een directe kwaliteitsverkoop zal echter werken voor iedereen die het beheert, net als het bedrijf dat het is, ongeacht wanneer u zich aanmeldt. Dat is waarschijnlijk waar de meeste directe verkoopmedewerkers worstelen. Om de een of andere reden beschouwen velen directe verkoop niet als een bedrijf. Maar directe verkoop heeft betrekking op een product of dienst die net als elk ander bedrijf aan een doelconsument moet worden verkocht. Als u een succesvolle verkoper wilt zijn, moet u deze als een bedrijf leiden.

Bijgewerkt juni 2018 Leslie Truex


Video Van De Auteur: Humans Need Not Apply

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe een bedrijf te registreren in Nova Scotia

✔ - Hoe YouTube te gebruiken om uw bedrijf te promoten

✔ - Functies versus Voordelen in Home Business Marketing


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!