Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Werken partnerschappen in de detailhandel?

De voors en tegens van het bezitten van een winkel met een partner


In de detailhandel - of in elke kleine onderneming - kan het lastig zijn om een ​​partner op te nemen. Er kunnen een aantal voordelen zijn voor het aangaan van een partnerschap, maar zonder de juiste elementen kan het snel naar het zuiden gaan.

De nadruk op dit artikel ligt op "betrokken" partners - wat betekent dat beide mensen in het bedrijf werken. Een niet-betrokken partner, vaak een stille partner genoemd, is iemand die eenvoudig kapitaal verschaft voor het bedrijf. Dit is niet het type partnerschap dat hier wordt behandeld. Dit wil niet zeggen dat een stille partner een slecht idee is, maar in mijn ervaring, de waarheid is dat er niet zoiets bestaat als een stille partner. Een stille partner is vaak vaker vocaal dan u verwacht. Ik ben geen fan van stille partnerschappen, omdat ze de neiging hebben om naar discours te leiden.

Als de omzet bijvoorbeeld daalt en de winst lager is, dan zal de stille partner antwoorden willen. Meestal zijn ze vol redenen of ideeën over waarom uw verkopen laag zijn. In de detailhandel moet je vooraan staan ​​om te begrijpen wat er aan de hand is. Dus de stille partner gooit zijn of haar mening over wat de oorzaak is van de inzinking, maar omdat ze nooit echt in de frontlinie getuige zijn van de klantervaring of het verkeer, schieten ze echt in het donker. Het is pure speculatie en dit kan schadelijk en gevaarlijk zijn.

Zelfs als een geëngageerde eigenaar (dat wil zeggen eigenaar / exploitant) van mijn schoenenwinkels, raakte ik soms in de problemen met mijn 'theorieën' over waarom het bedrijf failliet was. En ik was in de winkel! Stel je voor hoe het zou zijn voor iemand die er nooit was? Plus, als u de betrokken partner bent, weet u dat de omzet laag is en er een probleem is. Het laatste dat je nodig hebt, is dat iemand je vertelt dat er een probleem is - vooral als die persoon er niet echt bij betrokken is - behalve dat hij je vertelt wat je moet doen.

Dus waarom zou je een "verloofde" partner aannemen?

1. De verantwoordelijkheden en de werklast delen met iemand anders. Hoewel het klopt dat jij en je winkel misschien meer geld verdienen, is het misschien beter om twee eigenaren samen te laten werken in plaats van als werkgever en werknemer. Door de werklast te verdelen, kunt u meer gedaan efficiënter doen. Hoewel dit met een medewerker kan worden gedaan, hebben werknemers geen gevestigd belang bij het succes van het bedrijf, terwijl een partner dat wel doet.

Denk hier eens over na, als je elke dag je actielijst nam en het in tweeën splitste, hoeveel meer kon je dan doen? En als één persoon zich zou kunnen concentreren op de klantervaring en een ander op de activiteiten, moet u alle aspecten van uw bedrijf op dezelfde manier concentreren. De realiteit is dat, wanneer u alleen bent, de klantervaring van enkele weken wordt genegeerd. Je concentreert je op operaties. Totdat het te laat is.

2. Elke partner brengt bepaalde vaardigheden met zich mee die de andere partner niet heeft. Een aantal jaren geleden was er een advertentiecampagne voor Pitney Bowes. Ze hebben goed werk verricht door een partnerschap te verduidelijken. Ze noemden Mr. Pitney 'the ideas man' en Mr. Bowes 'de man die het voor elkaar heeft gekregen'. Fantastische partnerships bestaan ​​uit twee soorten mensen: een creatieve geest en een doener. De creatieve persoon is meestal niet goed met de details. De andere persoon pakt min of meer de stukken op en zorgt ervoor dat alles gebeurt. Het is een uitdaging om de een zonder de ander te hebben.

Dus wat komt eerst: de kip of het ei? Is het beter om eerst de moedige creatieve eerste of de gedetailleerd georiënteerde doener te hebben? Het antwoord is, beide zijn even belangrijk. Je kunt een bedrijf niet succesvol runnen met het een en zonder het andere.

3. Financiële kracht of zweetvermogen. De ene persoon heeft meer financiële draagkracht dan de andere. Een persoon kan zweetgelijkheid naar de tafel brengen. Beide kunnen waarde toevoegen aan de ander, vooral in de winkelomgeving.

4. Om de sterke punten van een ander te gebruiken. Dit is een van de belangrijkste redenen om een ​​partnerschap aan te gaan. Partnerschappen lopen soms uiteen omdat de ene persoon aanvankelijk gelooft dat de kracht van de andere persoon sterker is dan hij in werkelijkheid is, en ze zijn uiteindelijk teleurgesteld. Wanneer we de verwachtingen te hoog leggen, zetten we onszelf voor een ramp. Zorg voor geweldige partnerschappen op de lange termijn voor hotspots of gebieden die onenigheid kunnen veroorzaken.

Een vriend van me, Rick Segel, heeft een goed advies over partnerschappen. Hij noemt het de Prudent Man Rule. De Prudent Man Rule vraagt, "wat zou een voorzichtige man in deze situatie doen?" In een partnerschap zou je moeten kijken naar hoe je behandeld wilt worden. Wat is de meest eervolle manier om naar de situatie te kijken? Wat is de juiste manier om het te doen? Kijk ernaar en besluit: is het goed zaken doen of slecht zaken doen?

Succesvolle partnerschappen

Maar veel partnerschappen volgen deze regel niet en eindigen met een ramp. Er zijn drie factoren die cruciaal zijn voor een succesvol partnerschap - en zonder deze zal uw partnerschap waarschijnlijk mislukken.

1. Vertrouwen. Het grootste probleem is vertrouwen. Beide partners moeten elkaar volledig kunnen vertrouwen. Een partner zou niet moeten doen wat de ander niet zou doen. Als een partner een plan doorvoert zonder te rapporteren over wat ze doen, laat het zien dat er geen vertrouwen is. Als dat gebeurt, ga dan verder. Vertrouwen is een noodzakelijk onderdeel van een succesvol partnerschap.

2. Communicatie. Een ander ENORM probleem (met partners of werknemers) is communicatie. Zijn beide partners op de hoogte van wat de andere partner doet, dus er zijn geen verrassingen? Als iemand geld uitgeeft aan iets en de ander zich niet bewust is, is dat een probleem. Elke partner moet de mogelijkheid hebben om te adviseren en toestemming te geven. En elke partner moet luisteren naar de klant en niet zichzelf of gewoon naar elkaar.

3. Geld. Het andere gebied van geschillen komt allemaal neer op geld. Wanneer een partner het geld van het bedrijf gebruikt voor externe doeleinden (persoonlijke redenen of zelfs andere professionele projecten), zullen er problemen zijn. Hetzelfde gebeurt wanneer een partner andere projecten aanbrengt dan die onderneming zonder de andere partner te raadplegen. Het is beter om een ​​afzonderlijke entiteit op te zetten. Wanneer je geld begeeft, meng je mensen. De hoeveelheid geld doet er niet toe - het is het principe. Het ene bedrijf kan niet fungeren als een spaarpot voor het andere bedrijf.

De ene partner zal geloven dat de ander misbruik van de situatie maakt. Dat kan nooit gebeuren. Als er een twijfelachtige uitgave is, moet dit van te voren gedetailleerd worden besproken, zodat er geen probleem is.

Gemeenschappelijke retail-hotspots en wat te doen over hen

Zorg voor mooie partnerschappen op de lange termijn voor hotpots of gebieden die onenigheid kunnen veroorzaken.

Twee gemeenschappelijke hotspots:

1. In een winkel is de koopervaring een veelvoorkomende hotspot. Als een partner het display graag in het blauw houdt en de ander liever rood, is dat een subjectieve beslissing. Beide kunnen gelijk hebben. Dus je scheidt de inkoopverantwoordelijkheden om dat te voorkomen.

2. Geen van beide partners zou financiële rapportering moeten doen. Boekhouding moet door een externe persoon worden uitgevoerd, zodat het rapport de juiste informatie weergeeft en aan beide partijen op dezelfde manier wordt gerapporteerd, vooral met betrekking tot compensatie. Het inbrengen van een derde partij - een accountant - om te helpen vaststellen dat de manier waarop geld wordt uitgegeven en verdiend een goede en waardevolle investering in uw bedrijf is. Dit is een eenvoudige manier om dit soort hotspot te vermijden.

Soms verliezen we het zicht en denken we dat we onze eigen rekeningen moeten doen om een ​​beetje geld te besparen. Dat is penny wise en pond-dwaas. Aparte verantwoordelijkheden, huur een boekhouder of boekhouder en doe het op de juiste manier.

Zorg ervoor dat je de hotspots kunt bespreken. Wat zijn de problemen die kunnen leiden tot verergering of ongeluk in het gezichtspunt van elke partner? Zoek vervolgens een manier om hotspots te vermijden. U wilt dat de relatie zo transparant mogelijk is. Beide mensen moeten de doelen van het partnerschap begrijpen en begrijpen wat de ander doet. Het belangrijkste doel is om een ​​goede samenwerking te onderhouden voor een lange periode van tijd, en dat kost werk.


Video Van De Auteur: Introductie Situationeel Leidinggeven II Blanchard Nederland

Gerelateerde Artikelen:

✔ - De beste manieren om maandelijkse donors te landen

✔ - Wat zijn de voordelen van LEED-certificering?

✔ - De voordelen van het huren van bouwmachines


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!