Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Werkt Massamedia nog steeds? Gefragmenteerde doelgroepen

Waarom het publiek gefragmenteerd is en wat u eraan kunt doen


Als je niet op de lokale televisie bent, bestaat je niet. Niet voor een groot deel van de mensen.

En als je niet op het radionieuws bent, ben je onzichtbaar voor een ander publiek dat de nieuwsradio inschakelt wanneer ze het contact aanzetten en naar het werk rijden.

In de public relations is er altijd een voorkeur geweest voor kranten.

Het is gemakkelijk te zien waarom. De meeste professionals zijn begonnen als prentverslaggevers. Kranten zijn ook tastbaar. Je kunt een verhaal in handen houden. Je kunt het knippen met een schaar en fotokopieën maken, of knip-en-plak en een verhaal doorsturen naar je baas en collega's.

Het is veel moeilijker om een ​​audioclip op te nemen van een radioreportage of een videoclip van een tv-stuk. Stations - met name radiostations - zenden de hele dag uit. Ze hebben geen serverruimte of gratis arbeid om elke seconde audio en video op te slaan en te archiveren.

Ik zeg dit als een voormalige journalist met krantenpapier door mijn aderen stroomt. En het is waar dat kranten typisch verhalen breken die tv- en radiostations vervolgens bedekken. Het is geen geheim dat radio- en tv-producenten de ochtendkrant lezen wanneer ze op zoek zijn naar dingen om de dagelijkse uitzendingen te vullen.

Fragmentatie van gebruikers

Het probleem is dat het publiek in de massamedia is verdeeld. Gefragmenteerd. Vroeger, als u een verhaal in een grote krant kreeg, laten we zeggen The New York Times of The Washington Post - en Walter Cronkite sprak er 30 seconden over op het CBS Nightly News, nou, je was gouden. Iedereen zou het weten.

Tegenwoordig kunnen mensen hun nieuws op duizend verschillende manieren krijgen. Er zijn honderden kanalen op kabel- en internetradio. Je hebt toegang tot zowat elke krant die je online wilt. De dag dat de hele natie thuiskwam van het werk, de krant las en de televisie om 18.00 uur aanzette. om Walter Cronkite te bekijken, nou, die dagen zijn voorbij.

Als je meer dan een deel van de bevolking wilt bereiken, moet je niet alleen kranten lezen, maar ook radio, televisie en internet.

Waar mensen hun nieuws krijgen

De nieuwe Pew Research Centre-studie over waar mensen terechtkunnen voor nieuws toont een toenemende afhankelijkheid van het internet, met een grote piek in mensen die melden dat ze hun smartphone aanzetten om nieuws, weer en sport op te zoeken.

Mensen meldden ook dat ze meerdere bronnen controleerden, waarbij 99% van de Amerikanen beweerde dat ze op een normale dag het nieuws van minstens één van de volgende namen controleerden: op televisie, radio, in print of op internet.

TV is dominant, met 78% van de Amerikanen zeggen ze dat ze lokaal tv-nieuws kijken en 73% hun nieuws halen uit netwerken of kabelnieuwskanalen.

Het internet groeit; 61% zei dat ze het nieuws online hebben gecontroleerd. Radio (54%) versloeg nauwelijks lokale kranten (50%) en nationale kranten kwamen uit op 17%.

Er is ook een grote omschakeling naar sociale media. Mensen twitteren en Facebooken over verhalen, en de Pew-enquête toonde aan dat wanneer vrienden en familie een verhaal posten, je het waarschijnlijk vaker zult lezen, erop kunt reageren of het zelf zult doorsturen.

Wat dit betekent

Het hele punt van massacommunicatie bereikt de massa. Je zou de radiogolven kunnen domineren, maar bijna de helft van de bevolking missen. Hetzelfde met kranten.

Lokale tv lijkt een geweldige optie, die bijna acht op de tien mensen bereikt. Maar het is tien keer moeilijker om dekking te krijgen op het tv-journaal, want het is om in kranten, radio of internet te komen.

Het hedendaagse publiek dat zo gefragmenteerd is, betekent dat elk plan om aandacht te krijgen van de pers al die bases moet omvatten. Je kunt niet dezelfde persberichten naar elk media-verkooppunt sturen en het goed noemen. Een release die de juiste maat heeft voor een krant is veel te lang om op de radio te lezen.

Tv kan niet met gewone woorden worden uitgevoerd. Ze willen afbeeldingen. Oog snoep. Deze behoefte aan sterke beelden is zo groot dat in plaats van dat hun anker eenvoudig zegt: "Het sneeuwt in de bergen," of "Er is een windstorm aan de kust," lokale tv-nieuwszenders verslaggevers om vijf uur 's ochtends bergpassen zullen sturen om live opnames te maken in het donker, praten over hoe sneeuw het is.

Vaak zal die arme verslaggever daar blijven, in de sneeuw of de regen of wat dan ook, voor live-updates gedurende de ochtend en het middagnieuws. Dat is toewijding. Het komt omdat afbeeldingen er meer toe doen dan woorden voor tv dat verslaggevers in het veld geen pakken dragen. Ze dragen regenjassen met het stationslogo om te voorkomen dat ze nat en koud worden.

Om al deze verschillende doelgroepen en media te bereiken, richt u zich op hun verschillende behoeften.

Kranten hebben woorden en foto's nodig.

Radio heeft live mensen nodig in de studio of aan de telefoon, die over een probleem praten.

Televisiestations hebben sterke beelden nodig, geen pratende hoofden.

Een goede eerste stap naar een mediaplan is om een ​​lijst te maken. Wat zijn je sterkste woorden? Wie is je beste stem in deze kwestie? En welke afbeeldingen zouden het verhaal het beste op tv kunnen verklaren?


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe uw klanten te vinden en te identificeren wat ze nodig hebben

✔ - Hoe worden bedrijfsactiva afgeschreven?

✔ - Hoe te zien of houten pallets veilig zijn voor het maken van crafting


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!