Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Donor Disclosures for Charities

Bescherm uzelf en uw donoren met deze praktijken


Liefdadige non-profitorganisaties, 501 (c) (3), moeten zich houden aan de vele IRS-regels in ruil voor hun aanzienlijke belastingvoordelen.

De nieuwe belastingwetgeving die in 2018 van kracht wordt, verandert niets aan de verplichtingen van non-profitorganisaties om bekendmakingen bij donoren te doen.

Hoewel de nieuwe belastingwetgeving het voor donoren aanzienlijk moeilijker maakt om een ​​liefdadige belastingaftrek te doen, omdat de drempel is veranderd, zullen non-profitorganisaties sowieso verstandig zijn om alle juiste openbaarmakingen aan alle donoren te verstrekken.

Hier is een lijst van de meest relevante wetten die dit aspect van uw fondsenwerving regelen.

Bijdragen van Quid Pro Quo van meer dan $ 75

"Quid Pro Quo" betekent gewoon een uitwisseling. De donor geeft in het geval van een non-profitorganisatie iets en krijgt iets anders terug. Uw donor kan u bijvoorbeeld $ 250 geven en ontvangt vervolgens een diner op uw jaarlijkse gala. Maar de maaltijd kost slechts $ 150. De rest van de $ 250 wordt als een gift beschouwd.

Het is belangrijk om de donor te adviseren hoeveel een geschenk was en hoeveel er voor het diner werd betaald. Het is belangrijk dat de donor weet hoeveel hij mogelijk van zijn inkomstenbelastingen kan aftrekken, mocht hij ervoor kiezen zijn aftrek te specificeren.

Als uw organisatie een bijdrage van meer dan $ 75 ontvangt en vervolgens de donorgoederen of -services teruggeeft (soms een "geschenkpremie" genoemd), moet u de schenker een schriftelijke openbaarmakingsverklaring verstrekken die het volgende bevat:

  • een verklaring dat de schenker fiscaal alleen het verschil kan aftrekken tussen de waarde van de schenking en de waarde van de ontvangen giftpremie.
  • een schatting van de goede trouw van de eerlijke marktwaarde van de geschenkpremie die aan de schenker is gegeven in ruil voor de schenking. U mag elke redelijke methode gebruiken om de eerlijke marktwaarde van de premie te bepalen, zolang u dit te goeder trouw doet.

Voorbeeld: Je organisatie ontvangt $ 150 van een donor en je geeft hem twee kaartjes voor een muzikale uitvoering die $ 50 waard zijn. Uw openbaarmakingsverklaring zou zeggen:

"Dank u voor uw genereuze gift van $ 150. Let op: alleen het deel van uw bijdrage dat de waarde overschrijdt van alle geschenken die u ontvangt, is fiscaal aftrekbaar. De geschatte reële marktwaarde van uw geschenk, twee concertkaartjes, is $ 50 totaal. "

U moet de openbaarmaking verstrekken wanneer u een gift van de donor vraagt ​​of wanneer de bijdrager het geschenk maakt. Je hoeft het maar één keer te doen.

In sommige gevallen kan het ontvangen geschenk "niet substantieel voordeel" zijn zoals gedefinieerd door de IRS. Een dergelijk voordeel is minder dan twee procent van de donatie of $ 106,00, afhankelijk van wat het laagste is (vanaf 2016). U kunt bijvoorbeeld een koffiekopje of draagtas voorzien van uw logo leveren voor een geschenk van $ 500 of meer. De waarde van het geschenk zal "niet substantieel voordeel" zijn. Zorg ervoor dat u de IRS-website raadpleegt voor actuele informatie hierover, aangezien het cijfer kan veranderen in overeenstemming met de inflatie.

Bijdragen van $ 250 of meer

Donoren die uw organisatie $ 250 of meer geven, mogen een liefdadige bijdrage van dat bedrag alleen aftrekken als ze een schriftelijke erkenning hebben van hun donatie van uw non-profitorganisatie. Goede doelen zijn vereist om deze geschenken openbaar te maken.

Hoewel de verklaring niet verschuldigd is totdat de donor zijn belastingaangifte moet indienen, is het een goede gewoonte dat u de verklaring verstrekt op het moment dat u "bedankt" voor de donatie. En die bevestiging moet onmiddellijk na ontvangst van de bijdrage worden verzonden.

Uw openbaarmakingsverklaring zou minimaal moeten bevatten:

  • een verklaring van het bedrag van de donatie (indien contant)
  • een beschrijving van het geschonken eigendom (indien eigendom)
  • een verklaring of uw organisatie goederen en diensten heeft geleverd in ruil voor de donatie (een goede schatting van de waarde van de geleverde goederen / diensten moet worden opgenomen als de goederen of diensten inderdaad zijn geleverd in ruil voor de donatie)

Deze informatie moet schriftelijk worden verstrekt, op het moment van het verzoek of wanneer de betaling wordt ontvangen en op een manier die onder de aandacht van de donor komt. Je beste gok? Een goed bedachte bedankbrief.

Sommige aankopen, zoals in een cadeauwinkel, vereisen geen openbaarmaking als er geen geschenk of donatie is bedoeld.

Wat gebeurt er als uw liefdadigheid de regels voor openbaarmaking niet volgt?

Ten eerste kun je het vertrouwen van je donoren verliezen. Ze hebben uw openbaarmaking om fiscale redenen nodig. Ten tweede kan uw liefdadigheidsinstelling worden bestraft door de IRS. Je zou $ 10 per donatie kunnen betalen voor het niet geven van een goede bevestiging en ontvangst van donaties. Stel dat u "bent vergeten" om een ​​erkenning te sturen naar 1000 donoren tijdens een van uw fondsenwervingscampagnes? De boetes kunnen aanzienlijk zijn.

Informatieverschaffing is een serieuze zaak en relatief complex. Zorg ervoor dat uw ontwikkelaars en uw accountant de regels volledig begrijpen.

Voor meer informatie over bekendmakings- en onderbouwingsregels, zie IRS publicatie 1771, Bijdragen aan liefdadigheidsinstellingen - Onderbouwing en bekendmakingsvereisten op de IRS-website of door te bellen naar 1-800-TAX-FORM.

Dit artikel is alleen voor informatieve doeleinden. Het is niet bedoeld als juridisch advies. Controleer andere bronnen, zoals de IRS, en raadpleeg een juridisch adviseur of een accountant.


Video Van De Auteur: Special House committee releases report on charity donor list

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Een gezond menu ontwerpen

✔ - Wat is het verschil tussen een makelaarskantoor en een agentschap?

✔ - Typen dakwaterafvoer en maatvoering


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!