Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

E-commerce sociale media-strategie


We leven in een tijdperk waarin verandering de wereld van het kleinbedrijf overspoelt. Online bedrijven hebben een hele nieuwe weg geschapen voor mensen die hun bedrijf willen vestigen. Veel consumenten winkelen liever online dan in de winkel. Voor e-commercebedrijven is de mogelijkheid om via internet verbinding te maken met klanten op een manier die in het verleden gewoon een droom was, slechts een van de vele voordelen van e-commerce.

We verwijzen natuurlijk naar sociale media. Via deze ongelooflijke tool kunt u nu een link naar uw demografie leggen die direct, persoonlijk en praktisch is. Klanten verwachten nu dat ze een sociale ervaring en online klantenondersteuning zullen vinden op elke e-commercewebsite die ze betuttelen. Die winkels die geen positieve sociale ervaring bieden, lopen het risico klanten te verliezen aan iemand die aan hun wensen zal voldoen. Dat is waarom je je sociale media-strategie voor e-commerce goed moet doen.

Social Marketing versus Social Shopping

Als ik met de eigenaren van e-commercesites praat, is het verbazingwekkend hoe vaak ze sociale marketing en sociaal winkelen verwarren. Hoewel beide zouden moeten worden gebruikt door de slimme e-commerce professional, zijn ze niet hetzelfde.

Sociale marketing is het gebruik van sociale mediaplatforms om uw bedrijf te promoten. Gewoonlijk gebeurt dit door directe betrokkenheid bij wedstrijden die consumenten houden, het bijwerken van statusberichten, het vragen om feedback in antwoorden en dergelijke. Het kan ook worden gedaan door content te maken die is gericht op delen, zoals virale YouTube-videocampagnes of Pinterest -borden.

Social shopping gaat over het beschikbaar maken van de winkelervaring op social media-sites en hopelijk klanten aanmoedigen om hun aankopen te delen. U kunt bijvoorbeeld een winkelwagentje instellen op Facebook, zodat klanten rechtstreeks op de pagina 'Vind ik leuk' kunnen kopen.

Voordelen van Social Marketing

Sociale marketing biedt nog meer mogelijkheden voor e-commerce marketing. Het uitgangspunt is eenvoudig. Als uw klanten op Facebook samenkomen en luisteren, is het logisch om met hen op Facebook te praten.

Het zou arrogant zijn om de klant te vertellen dat u alleen met hen zult communiceren als zij u op uw website bezoeken. Online, het is het bedrijf dat de klant moet zijn, en niet andersom.

Sociale marketing stelt de e-commerce-verkoper in staat om de klant te benaderen wanneer hij of zij in de stemming is om zich te engageren, in een omgeving die de klant heeft gekozen.

Voordelen van Social Shopping

Hoewel het doel anders is, kan sociaal winkelen een uitbreiding zijn van sociale marketing. Terwijl sociale marketing de klant op sociale platforms probeert te betrekken, gaat sociaal winkelen een stap verder en zegt: "Waarom zou u zich gewoon engageren, waarom zou u de verkooptransactie niet volledig op het sociale platform zelf voltooien?"

Als men nadenkt over de tijd die mensen besteden aan hun sociale accounts, wordt het gemakkelijk te begrijpen waarom het zinvol is om sociale e-commercetransacties te vergemakkelijken. Hoewel er verschillende sociale platforms zijn, is Facebook het meest gemakkelijk aan te passen aan e-commerce. En we zeggen dit niet alleen omdat Facebook-oprichter Mark Zuckerberg ook graag Facebook wil positioneren als de volgende grens voor e-commerce.

Is het mogelijk dat uw e-commerce bedrijf nog niet op sociale media is?

Hoewel de meeste e-commercebedrijven een zekere aanwezigheid hebben op sociale media, zijn er nog steeds een aantal die de kans van hun leven verliezen. Door het zo te noemen, willen we social media niet overschatten. Naast het feit dat het geweldige communicatiemiddelen zijn, worden sociale platforms ook een steeds belangrijker onderdeel van het dagelijks leven van uw klant. Als gevolg hiervan kunt u het zich niet veroorloven om te missen.

Het is belangrijk dat u zich realiseert wat de juiste manier is om van sociale media te profiteren. Maar het is even belangrijk dat u voorkomt dat u gemeenschappelijke, en soms ernstige, fouten maakt in uw sociale strategie.


Video Van De Auteur: Social Media for Your eCommerce Business - 5 Steps to Success

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Volledige lijst met uitgebreide openingstijden van de vakantie

✔ - 8 Grondbeginselen van de borgstellingswet van Missouri

✔ - Vijf manieren om te kopen zonder te bieden - Shop beter op eBay


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!