Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

EBay-zoekresultaten: beste match maken, werkt het beste voor jou

Klim naar de top van de ranglijst


Het zoeksysteem voor zoeken op eBay heeft gemengde reviews gekregen, kopers houden er meestal meer van dan verkopers. Dat verschil van mening is niet verrassend. Een van de redenen voor het maken van de zoekfunctie was om sommige vermeldingen naar de achtergrond te verplaatsen, zodat kopers ze niet langer hoeven te zien. Dit heeft de zichtbaarheid voor veel verkopers negatief beïnvloed door technieken die in het verleden succesvol voor hen waren gebleken.

Het classificatiesysteem en het algoritme duwen sommige items van verkopers naar de top van zoekopdrachten van kopers terwijl andere verkopers in de vergetelheid raken.

De sleutel tot succes voor verkopers is inzicht krijgen in de manier waarop het nieuwe classificatiesysteem werkt en de lijst met artikelen en de praktijken van de klantenservice aanpassen.

Hoe het werkt

Het idee achter Best Match is om het zoeksysteem het gedrag van de verkoper te laten belonen dat doorsnee eBay-kopers leuk vinden en het gedrag benadelen dat shoppers niet leuk vinden. Een algoritme rangschikt eBay-verkopers en hun aanbiedingen door hun gebruik van 'best practices'.

Op basis van feedback van verkopers op eBay-fora en elders op internet, evenals informatie over de patentaanvraag van eBay voor het zoekproces van de beste match, zijn een aantal dingen duidelijk van cruciaal belang voor het rangschikken van zoekresultaten:

 • De resterende tijd voordat een vermelding eindigt
 • Feedback en gedetailleerde scores voor verkopersbeoordelingen
 • Verzendkosten en methoden
 • Status als een stroomverkoper
 • Gebruik van foto's met een kwaliteitsvermelding
 • Gebruik van geschikte titels en zoekwoorden
 • Stimulering van hoge biedingen en kijkactiviteiten

Status als verkoper van een macht of resterende tijd voordat een aanbieding wordt gesloten, kan de controle van de verkoper te boven gaan, maar de meeste van deze kunnen eenvoudig opnieuw worden 'uitgelijnd' om goed te werken met het Best Match-systeem en betere zoekresultaten te bieden.

Beste verzendmethoden

Er zijn verschillende duidelijke scorecues die rechtstreeks verband houden met uw verzendkosten en praktijken, dus de verzendzijde van uw verkoop is de eerste plaats om te kijken of u uw Best Match-ranglijst wilt verbeteren.

Verlaag uw verzendkosten

Dit is het eerste en eenvoudigste wat u kunt doen om uw Beste Match-score te verhogen. Verkopers lijken zwaar te worden gestraft voor zelfs kleine verlagingen van hun scores voor verzend- en administratiekosten.

Overweeg gratis verzending

Afgezien van het stimuleren van uw gedetailleerde verkopersbeoordelingen, zijn er enkele aanwijzingen dat het aanbieden van gratis verzending de beste matchscores verbetert en dus tot een hogere zichtbaarheid leidt.

Aanbod Versnelde verzending en cadeau-eigenschappen

Het aanbieden van meerdere verzendalternatieven en het inschakelen van cadeauservices lijkt je positie met een klein bedrag te verhogen.

Itemlocatie wijzigen om overeen te komen met de markt

Op het verzendgebied van het reguliere verkoopformulier geeft u de itemlocatie op. Het lijkt erop dat de nabijheid van een item tot de koper ook deel uitmaakt van de beste matchscore. Bijvoorbeeld, winterjassen in Florida zullen waarschijnlijk niet hoog in ranglijsten verschijnen omdat minder mensen in dat gebied ernaar op zoek zijn.

Optimale lijstpraktijken

Naast verzending lijken ook andere praktijken een directe en kritische impact te hebben op uw Beste Match-score.

Gebruik hoge resultaatzoekwoorden in titels en aanbiedingen

Beste match houdt een overzicht bij van alle eBay-objecten die zijn gekocht, geboden en bekeken door kopers, samen met de zoekwoorden die kopers naar hen hebben geleid. U profiteert van een bonus voor de beste match als u deze zoekwoorden (zoals merken, modelnamen en nieuwe of nieuwstaat) in de titel van uw vermelding en in mindere mate in het hoofdgedeelte gebruikt.

Zoek zelf hoge zoekwoorden

Ga er niet vanuit dat je al weet wat deze magische woorden zijn. Vind ze zelf door Beste overeenkomst te gebruiken. Voer een zoekopdracht uit voor het soort items dat u verkoopt en maak een lijst met alle woorden die vaak voorkomen in de hoogst gerangschikte resultaten.

Gebruik geen zoekwoorden die niet van toepassing zijn

Algoritmen zoals Best Match's kunnen vertellen wanneer populaire woorden worden gebruikt waar ze niet horen. Op basis van het feit dat een paar eerdere vermeldingen voor Apple iPhones het woord 'Nokia' hebben opgenomen, kan Best Match je zelfs bestraffen omdat je probeert je lijst kunstmatig te verhogen met een titel als 'Nieuwe Nokia-telefoon, vergelijkbaar met Apple iPhone!'

Inclusief meerdere extra afbeeldingen

Je scoort beste match-bonuspunten als je je eigen afbeeldingen van een item toevoegt, in plaats van een beroep te doen op stockafbeeldingen of helemaal geen afbeeldingen te hebben.

Biedingen en weergaven rijden

Beste overeenkomst lijkt bonuspunten te bieden voor het verzamelen van veel biedingen en ook voor het genereren van een hoge klikfrequentie (kopers klikken vaak op uw vermelding wanneer ze deze in de zoekresultaten zien). Als het lukt, prijs je je veilingindelingen met een eerste bod van $ 1 om hoge biedingsactiviteit aan te moedigen.

Bied een Nu kopen-prijs aan

Het lijkt er ook op dat bonuspunten worden toegekend aan aanbiedingen die kopers de kans bieden om het nu te kopen, in plaats van hen te dwingen biedingen te plaatsen om het betreffende item te winnen.

Klantenservice Praktijken

Wees je bewust van hoe een goede klantenservice je beste match-score kan maximaliseren. Deze zijn minstens zo belangrijk als, zo niet meer dan, lijst- en verzendtechnieken.

 • Houd uw feedback en gedetailleerde scores voor verkopersbeoordelingen bij. Deze moeten zo hoog zijn als je ze maar kunt houden; het verliezen van slechts een fractie van een ster onder de volledige score in uw gedetailleerde verkopersbeoordelingen kan het verschil betekenen tussen het verschijnen op de eerste pagina met zoekresultaten en het verschijnen op de 20e of 30e.
 • Wees uiterst consciëntieus. Een lange, gestage stroom van geschillen is het laatste wat u wilt hebben op uw lidmaatschapsrecord met een systeem zoals Best Match op zijn plaats. Zelfs opgeloste geschillen blijven voor altijd in de database, dus doe wat u kunt om voldoende klantenservice en veiligheid aan uw kopers te bieden voordat er geschillenbeslechting nodig is.

 • Als er geschillen optreden, geef dan zo vaak mogelijk deel. Het enige dat potentieel schadelijker is dan het hebben van geschillen over uw lidmaatschap, is dat u geschillen hebt verloren waarin eBay of PayPal tegen u hebben besloten. Als je toch wilt verliezen, geef je koper dan wat ze willen voordat de database laat zien dat eBay of PayPal het voor je moest doen.
 • Houd u aan alle regels en voorschriften van eBay. Elke waarschuwing, opschorting of regelgeoriënteerde actie van eBay verschijnt ook in je databaserecord en kan worden gebruikt om je score te beïnvloeden, dus zorg ervoor dat je ook voldoet aan het eBay-beleid over hoe verkopers zich zouden moeten gedragen, inclusief het vermijden van dingen zoals shill-biedingen of schendingen van rechten.

 • Controleer het dashboard van uw verkoper. Hier kunt u uw prestaties op het gebied van klantenservice en naleving van regels volgen. Gebruik het om bij te blijven.

Hoewel het systeem sommige verkopers kan frustreren, vermindert het de verzendkosten misbruikt, slechte prestaties van de verkoper en keyword spamming door het maken van elk van deze praktijken onrendabel. Verkopers kunnen het gebruiken als een hulpmiddel om hun normen voor efficiënte prestaties en klantenservice vast te stellen en te verbeteren.


Video Van De Auteur: 100 Tactieken Voor Gratis Kwalitatieve Backlinks

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Dead Stock in Retail Vertegenwoordigt verloren kansen

✔ - Ideeën voor het herkennen en bedanken van uw donoren

✔ - Hoe non-profitorganisaties Social Media ROI kunnen meten


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!