Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Effectieve lokale marketingideeën voor kleine bedrijven


Het gebruik van lokale marketing in een klein bedrijf is alles gericht op het richten van potentiële klanten in uw stad of regio op uw marketingactiviteiten, zowel via digitale marketing als traditionele offline marketingtactieken. Lokale marketing kan u helpen zich te concentreren op een specifiek geografisch gebied, en wanneer dit effectief gebeurt, vertaalt dit zich vaak in het aantrekken van klanten die waarschijnlijk klanten worden. De eerste reden hiervoor kan zijn dat uw bedrijf in de buurt is van waar ze wonen en dat het hen uitkomt, maar de reden dat ze blijven hangen, is omdat u iets aanbiedt dat ze echt nodig hebben en willen.

Daarom kan lokale marketing u ook helpen geloofwaardigheid op te bouwen voor uw merk, een positieve reputatie ontwikkelen en de loyaliteit van klanten in de loop van de tijd bevorderen.

Als u klaar bent om aan de slag te gaan met lokale marketing, kies dan een paar van de hier vermelde marketingideeën en probeer ze uit in uw kleine bedrijf om te zien of u uw lokale klantenbestand kunt laten groeien.

1. Focus op lokale SEO

Deze eerste tactiek moet worden beschouwd als een marathon in plaats van als een sprint, want het is niet iets dat je 's nachts kunt doen. In plaats daarvan kunt u het zaad voor toekomstig webverkeer planten door te beginnen met het targeten van zoekwoorden die specifiek zijn voor uw lokale bedrijf. Als u bijvoorbeeld een bedrijf hebt met de naam Smith Dry Cleaners in Walpack, New Jersey, wilt u misschien inhoud op uw blog en website ontwikkelen die is gericht op het zoeken op de zinsgroep: Walpack-stomerijen. Dit zal potentiële klanten aantrekken die in uw omgeving wonen en op zoek zijn naar lokale stomerijen.

2. Gebruik locatietargeting met AdWords en Facebook

Zodra u inhoud heeft ontwikkeld die uw lokale zoekwoorden markeert, kunt u er meer aandacht aan besteden door targeting op locatie te gebruiken met AdWords. Hiermee kunt u uw advertenties alleen weergeven op de locaties die u selecteert, zodat u uw marketinginvestering kunt richten op de gebieden waar u de juiste lokale klanten vindt. Op dezelfde manier kunt u locatietargeting met Facebook-advertenties gebruiken om uw doelgroep te verfijnen voor uw lokale campagnes.

3. Maak bestemmingspagina's voor elk geografisch gebied

Het is mogelijk om meer dan één lokaal marketingsleutelwoord te hebben dat u in uw bedrijf target. Misschien zijn er nog een handvol andere steden in uw omgeving, behalve waar uw bedrijf zich bevindt. Dit betekent dat u wellicht 5-6 zoekwoorden kunt gebruiken die elk op een andere stad zijn gericht. Een manier om ervoor te zorgen dat de marketingcontent relevant is voor potentiële klanten in elk van deze steden, is door een paar verschillende bestemmingspagina's te maken met inhoud die specifiek is voor elke locatie. U kunt elke pagina gebruiken als bestemmingslink voor uw advertenties en marketingcampagnes die elk lokaal zoekwoord targeten.

4. Gebruik Yelp

Yelp heeft alles te maken met lokale marketing, dus het is echt een must-have als je begint met het uitvoeren van lokale marketingcampagnes. De eerste stap is het claimen van je Yelp Bedrijfspagina. Nadat u uw pagina heeft geclaimd, kunt u de contactgegevens voor uw bedrijf bijwerken, klantbeoordelingen bekijken en erop reageren, inhoud zoals foto's en speciale aanbiedingen plaatsen en uw bezoekersactiviteit bekijken. Yelp is vaak het eerste resultaat dat verschijnt bij het zoeken naar lokale bedrijven op Google, ongeacht of uw beoordelingen worden gecontroleerd of niet.

Dit is de reden waarom Yelp een deel van de marketingstrategie moet zijn voor elk lokaal bedrijf, ongeacht eventuele andere lokale marketingtactieken die u gebruikt. Social Media Examiner heeft een uitstekend artikel met meer tips voor het gebruik van Yelp om uw bedrijf op de markt te brengen dat de moeite van het bezoeken waard is, terwijl u aan de slag gaat met Yelp.

5. Probeer SMS-marketing

SMS staat voor Short Message Service en verwijst naar wat wij tekstberichten noemen. Heeft u ooit een sms ontvangen voor een verkoop bij een plaatselijke winkel of een update van uw tandarts dat het tijd is om uw volgende afspraak in te plannen? Dat is SMS-marketing. Dit type lokale marketing is geschikt voor fysieke bedrijven die het winkelverkeer op de voet willen krijgen, dienstverlenende bedrijven die afspraken op dagelijkse basis plannen en elke ondernemer die in realtime potentiële klanten wil bereiken.

Afhankelijk van waar uw bedrijf is gevestigd, kunnen er elk jaar veel lokale evenementen worden georganiseerd en beheerd door andere lokale organisaties. In veel gevallen zoeken deze organisaties naar collega-bedrijven om hun zaak te ondersteunen, door samen te werken om het evenement te organiseren of door gewoon geld te doneren in ruil voor vermelding in hun programma en website. Beide opties zijn een uitstekende manier om uw bedrijf voor lokale klanten te krijgen. Als uw bedrijf zich in een meer landelijke omgeving bevindt, is er geen reden waarom u uw straal niet kunt uitbreiden om initiatieven in naburige steden te ondersteunen.

Neem contact op met andere bedrijven en houd uw ogen open voor hulpvragen om aan de slag te gaan.

7. Werk samen met uw buren

Als sponsoring van een evenement niet echt iets voor u is, overweeg dan om op kleinere schaal te gaan werken en samen te werken met een naburig bedrijf om uw bereik te verdubbelen door cross-promotie. Het kan zo simpel zijn als een andere winkel uw kortingsbonnen, flyers of visitekaartjes te geven die op het aanrecht worden weergegeven, terwijl u hetzelfde doet voor hen. Of u kunt co-branded deals maken die klanten belonen voor het doen van een aankoop op beide locaties: "Koop er een bij ons, haal er een halve korting bij." Er zijn veel manieren waarop u kunt samenwerken met andere lokale kleine bedrijven om een ​​grote impact te hebben op uw klanten.

Bekijk deze lijst met manieren om cross-promotie te maken om uw creatieve sappen te laten vloeien.

8. Geef uw werknemers de mogelijkheid om marketeers te zijn

Uw werknemers kunnen een van uw beste marketingmethoden worden wanneer u lokale bedrijven heeft. Zij zijn immers degenen die dag in dag uit met uw klanten communiceren. De sleutel om uw werknemers mondig te maken als marketeers is tweeledig. Ten eerste moeten ze zijn opgeleid zodat ze volledig zijn opgeleid over uw bedrijf, uw producten en uw doelen. Ze kunnen u niet promoten als ze niet begrijpen waar uw bedrijf over gaat. Ten tweede kunt u werknemers van de winkeliers aanmoedigen om verkopers te worden door hen incentives aan te bieden.

Niet alles hoeft monetair te zijn; overweeg deze ideeën voor werknemersprikkels die de bank niet zullen breken.

9. Word lid van een verwijzingsnetwerk (of start zelf)

Referentienetwerken geven leads heen en weer tussen bedrijven en kunnen een perfecte marketingtool zijn voor een lokaal bedrijf. Omdat verwijzingsnetwerken vertrouwen op mond-tot-mondreclame en klantrecensies, kunt u gebruikmaken van al het werk dat u doet op Yelp en andere beoordelingsplatforms. De waarde komt van het benutten van bestaande klantrelaties om uw bereik te vergroten door uw bedrijf voor de netwerken van elk van uw klanten te krijgen. Als er nog geen lokaal verwijzingsnetwerk bestaat, kunt u overwegen om uw eigen verwijzingsnetwerk te maken.

Lees deze handleiding voor verwijzingsmarketing op Shopify om aan de slag te gaan.

10. Pitch naar lokaal tv-nieuws en andere media

Lokale mediakanalen zijn altijd op zoek naar interessante en relevante nieuwsverhalen om te delen met lezers en kijkers. Als je een evenement tegenkomt, een nieuw product lanceert of een speciaal evenement in de winkel hebt, zijn je lokale media misschien geïnteresseerd en willen je je bedrijf in een aankomend verhaal laten zien. Als u een zakelijk evenement kunt koppelen aan een lokaal nieuwsbericht of een hot topic, kan uw kleine bedrijf onmiddellijk nog relevanter en interessanter worden. Volg deze tips om de aandacht van lokale media te trekken voordat je je verhaal publiceert.

Probeer een paar van deze lokale marketingideeën en kijk welke resultaten u behaalt. Wanneer u klaar bent, bezoekt u deze uitgebreide en meer algemene lijst met 101 marketingideeën en voegt u een paar nieuwe tactieken toe aan uw lijst voor een goed afgeronde marketingcampagne.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Begin en profiteer van een voedselblog

✔ - De basisprincipes van klein of thuiskantoorontwerp

✔ - Hoeveel kost het om te integreren in Canada?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!