Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

De effectieve database van kopers van onroerend goed voor beleggers


Als een of meer van uw vastgoedbeleggingsstrategieën bestaan ​​uit het verkopen van onroerend goed aan andere investeerders, of dit nu op lange of korte termijn is, zult u veel succesvoller zijn als u een gedetailleerde database van potentiële kopers bijhoudt. Het is uw "klantenbestand" voor het omkeren of verkopen van eigendommen aan anderen in het bedrijf.

U wilt gemakkelijk toegang hebben tot alle soorten gegevens over potentiële kopers, en u moet deze gegevens up-to-date houden. Als u een kans ziet, laat hem dan niet verdampen of naar het zuiden keren omdat u de juiste koper niet kunt vinden.

Het gaat niet alleen om contactgegevens

Uiteraard wilt u, net als bij elke goede CRM-database (Customer Relationship Management), volledige contactgegevens hebben, zoals adressen, telefoonnummers, e-mailadressen, enzovoort. Maar u zult een veel groter succes en hogere winst hebben als u bewaar ook meer gedetailleerde informatie over elke koper.

Waarin specialiseren ze zich? Hebben ze een voorkeurstype of gebied van de stad? Fundamentele financiële mogelijkheden zijn goed om te weten, zoals 'altijd geld hebben' of 'tijd nodig hebben om financiering te krijgen'. Registreer altijd uw ervaring in deals met elke koper, want u zult in de toekomst problemen of goede dingen willen onthouden.

Uw database opbouwen met kopers uit advertenties

Door te adverteren hebben we het over beide richtingen; uw advertenties om kopers te vinden, evenals advertenties die u heeft gevonden door dingen te zeggen zoals 'Ik koop huizen' of andere dingen die een koper van een belegger u wijzen. Blijf op de hoogte, kijk altijd naar de kranten voor advertenties die u naar een koper kunnen wijzen. Bel ze en start een relatie. U hebt dan geen eigendom nodig. Je kunt ze vertellen dat je net wat deals hebt afgesloten, maar je hebt een aantal prospects die er zijn.

Voer gerubriceerde advertenties uit om beleggers te laten weten dat u vastgoedbeleggingen te koop heeft. Wanneer u dat eerste gesprek ontvangt, kan het een jaar lang advertenties kosten die de kosten waard zijn.

Word lid van Real Estate Investment Clubs

Deze aanpak is een van de meest vruchtbare. Immers, wie zijn de leden van uw lokale vastgoedbeleggingsclubs? Het zijn andere investeerders in onroerend goed of mensen die willen zijn. U kunt snel relaties opbouwen en met diegenen die in de toekomst waarschijnlijk uw klanten zullen zijn. Deze mensen zijn actief betrokken bij investeringen in onroerend goed, en de club helpt hen te onderwijzen en om u samen te brengen. Sommige bronnen omvatten de REI Club en CRE Online. Er zijn meer. Doe gewoon een Google-zoekopdracht voor 'vastgoedbeleggingsclubs'.

IIndex-kaarten, een notebook of een computergestuurde database

Deze is aan jou. Maar net als bij zoveel marketing- en bedrijfsmanagementtaken, biedt automatisering meerwaarde en efficiëntie. Een databaseprogramma, zoals Microsoft Works of Access, staat mogelijk al op uw computer. Door een database te maken met een record voor elke koper en velden in die record voor alle gegevens die u wilt behouden, kunt u ze later terugvinden door ze op verschillende criteria op te tillen.

Zonder een kant-en-klare inkoopbron, zal uw investering lijden

Het is slechts een deel van vraag en aanbod. U zult eigendommen vinden om te kopen, plaatsen in opdracht of gewoon verwijzen naar andere investeerders voor een snelle verkoop en winst. Als je kopersdatabase 10 kopers bevat, ben je een stuk minder succesvol dan wanneer er 100 zijn. Door hun interesses, vereisten en financieringsmogelijkheden goed te catalogiseren, heb je direct toegang tot een zeer gerichte lijst met potentiële klanten voor uw volgende woning.

Zorgvuldig bouwen en onderhouden van uw kopersdatabase. Het hoeft niet te worden geautomatiseerd, maar naarmate het groeit, zal het uw bedrijf zeker efficiënter maken als dat zo is. De sleutel is om uw vastgoedkansen te koppelen aan kopers, meestal zelfs voordat u erbij betrokken raakt. Niets geeft u meer vertrouwen in de uiteindelijke uitkomst van een deal dan te weten dat u een deep discount-eigenschap hebt gevonden die door meerdere kopers in uw database wordt gevraagd.


Video Van De Auteur: mDWF: instructievideo spelerspascontrole

Gerelateerde Artikelen:

Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!