Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

De elementen van een goede huurovereenkomst


Een vastgoedlease is een juridisch bindend contract tussen de verhuurder of eigenaar en de huurder. Om bindend te zijn, moeten de ondertekenende partijen de wettelijke leeftijd hebben bereikt en bevoegd zijn om een ​​overeenkomst aan te gaan. Als uw huurder een student is en onder de leeftijd van toestemming in uw staat, wilt u ook de handtekening van een ouder of wettelijke voogd krijgen.

Een adequate beschrijving van het eigendom

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar je kunt het gehuurde niet overdrijven. Het adres, compleet met een eenheid of appartementnummer, kan alles zijn wat u nodig heeft. Het doet echter nooit pijn om de naam van het appartement, het bouwnummer of enige andere informatie te geven die dit gehuurde uniek maakt voor alle anderen.

Lengte en tijdskader van de lease

Het is niet genoeg om alleen een tijdsbestek op te geven, zoals in 'zes maanden'. Een begindatum en een exacte einddatum hebben. Nog een stap is ook belangrijk, en dat is een tijd om te verlaten. Of het nu middernacht of vijf in de avond is, u en de huurder moeten precies weten wanneer het apparaat hoort te zijn leeg van hun bezittingen.

Voorwaarden voor verlenging

Als u uw huurder de mogelijkheid geeft om te verlengen, moet dit specifiek in de lease worden vermeld. Dit gebied kan ook uitspraken bevatten over de nieuwe huurprijs voor deze periode. Sommige property managers plaatsen escalatieclausules te huur. Het is het beste als u van de huurder verlangt dat hij u schriftelijk op de hoogte stelt van zijn voornemen om te verlengen en dat hij een nieuw document voor de verlenging van de huurovereenkomst ondertekent. Als u toestaat dat ze maand-op-maand worden voortgezet, moet u op dit gebied duidelijk zijn over de nieuwe regels voor het verlaten van het onroerend goed in deze maandelijkse status.

Beveiligde deposito's en huurbetalingen

Staatswetten verschillen over hoeveel een eigenaar kan eisen in deposito's op type; veiligheid, eerste of laatste maand huur, of huisdier en schade deposito's. Uw leasedocument moet duidelijk zijn over de bedragen, hoe het geld wordt aangehouden en of de rente wordt verdiend.

Belangrijk voor stortingen is een duidelijk begrip van hoe het geld zal worden vrijgegeven aan het einde van de huurovereenkomst. Hoe wordt de schade bepaald en gewaardeerd? Welke tijdsperiode is legaal om de deposito's aan het einde van de leaseperiode te houden? Zorg ervoor dat de huurder weet op welke dag huurprijzen verschuldigd zijn, hoe hij deze moet betalen en wat er gebeurt en wanneer hij te laat betaalt.

Gebruik, bezetting en onderverhuurovereenkomsten

Ga er niet zomaar van uit dat een wooneenheid voor residentiële doeleinden zal worden gebruikt. Als u een kantoor aan huis toestaat, zeg het dan, of wees duidelijk als u dat niet doet. Als dat zo is, hoe zit het met het bedrijfstype, bezoekende klanten of parkeren? Hoeveel personen kunnen het apparaat bezetten? Geef een nummer op, of je vindt misschien de plaatselijke broederschap daar.

Als u toestemming geeft om het apparaat te onderverhuren, wees dan heel duidelijk met betrekking tot de voorwaarden, of u de persoon moet goedkeuren en hoe de verantwoordelijkheden van de oorspronkelijke huurder overgaan op de onderverhuur door de partij. Veel huisbazen sluiten deze praktijk specifiek uit, of ze vereisen dat ze het op een casusbasis goedkeuren.

Uw rechten op toegang en inspectie

Hoe langer de lease, hoe groter de kans dat u de staat van het object wilt invoeren en inspecteren. Vermeld uw rechten in de huurovereenkomst, inclusief de kennisgeving die u zult geven, meestal een wettelijke vereiste. Wanneer reparaties moeten worden uitgevoerd, wees dan duidelijk hoe reparateurs personen kunnen betreden en wie bevoegd is. Vergeet niet dat dit het huis van je huurder is en dat hun privacy belangrijk voor hen is.

Versnelling van huurprijzen

Als u legaal in uw land bent, moeten u en de huurder in het lease-document overeenkomen dat u in staat bent om de betaling van huurprijzen te versnellen als ze regels overtreden, een ergernis vormen voor anderen of herhaaldelijk falen om de huur op tijd te betalen.

Indien mogelijk een verklaring van afstand

Nogmaals, afhankelijk van uw woonstaat, wilt u mogelijk een afstand van kennisgevingen opnemen. Dit geeft simpelweg aan dat het de verantwoordelijkheid van de huurder is om te weten wanneer hun huurovereenkomst afloopt, de huurpenningen vervallen zijn, of andere deadlines of vervaldatums. Dit doet afstand van u van de verantwoordelijkheid van kennisgeving in elk geval.

Het draait allemaal om duidelijke taal en staatswet

De meeste vastgoedbeleggers, eigenaars en verhuurders krijgen een advocaat om hun leasedocumenten op te stellen, of kopen een standaardformulier en krijgen hun advocaat om het te wijzigen en te zegenen. Dit is een goede gewoonte, omdat u niet in strijd wilt zijn met de rechten van uw huurder of met staatswetten.

Of u het nu zelf doet of een advocaat krijgt, als u de elementen van een goed lease-document kent, kunt u veel negatieve aspecten van de relatie tussen verhuurder en huurder voorkomen. Het beschermen van uw rechten is net zo belangrijk als hetzelfde doen voor uw huurders.


Video Van De Auteur: Te huur: Wijkermeerweg 12, VELSEN-NOORD

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Meer informatie over GreenSky-tegoeden

✔ - Kunnen eBay-verkopers meerdere accounts hebben?

✔ - Wanneer is een milieubeoordeling nodig?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!