Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

E-mailmarketing en lijstopbouw


Met al het gezoem rond Twitter, Facebook en Instagram - om nog maar te zwijgen van mobiele marketing naar smartphones - is het verleidelijk om te denken dat online ondernemers geen e-mailmarketing hoeven te gebruiken. Sommige experts zeggen zelfs dat e-mailmarketing de weg is ingeslagen.

Maar dat zeggen ze nu al meer dan een decennium.

Het is een feit dat e-mailmarketing, wat eigenlijk direct mail is die in het internettijdperk wordt gebracht, nog steeds een belangrijk onderdeel van de meeste online bedrijven moet zijn, om de eenvoudige reden dat het nog steeds zeer effectief is.

In feite gebruikt 82 procent van de B2B- en B2C-bedrijven e-mailmarketing, volgens de industriekijker Ascend2. En met een goede reden:

 • Volgens Campaign Monitor heeft een e-mail zes keer meer kans op een klik dan een tweet.
 • McKinsey zegt dat e-mail veel effectiever is dan Facebook of Twitter bij het landen van nieuwe klanten - ongeveer 40 keer effectiever daarbij.
 • Direct Marketing Association-gegevens tonen aan dat e-mailmarketing de hoogste conversieratio heeft (66 procent) als het gaat om de inkoop van marketingberichten - meer dan sociale media, direct mail en andere kanalen.

U hebt eerder e-mailmarketing gezien. Bedenk wanneer u iets koopt bij een online winkel. Kort na je bestelling ontvang je e-mails over aankomende verkopen en promoties voor vergelijkbare items, toch?

Of misschien was u een blog aan het lezen over beleggen en zag u een advertentie met een gratis rapport over een bepaald aandeel, samen met een gratis dagelijkse e-mailnieuwsbrief op de aandelenmarkt. Je hebt ze je e-mailadres gegeven en hebt al snel berichten van hen ontvangen in je inbox.

Dat zijn slechts twee van de duizenden manieren waarop bedrijven die online zaken doen e-mailmarketing gebruiken.

Ja, al die nieuwe sociale platforms en marketingkanalen zijn belangrijk. En ze kunnen deel uitmaken van uw marketinginspanningen - sterker nog, ze moeten en kunnen samenwerken. Maar e-mailmarketing doet iets wat ze niet kunnen doen en daarom zou het een belangrijk deel van uw bedrijf moeten zijn.

Waarom e-mailmarketing werkt

Veel websitebezoekers zijn niet klaar om "de trekker over te halen" en een aankoop doen wanneer ze voor het eerst uw website of e-commerce winkel bezoeken. E-mailmarketing helpt je een relatie op te bouwen zodat het vooruitzicht je te leren kennen, leuk te vinden en te vertrouwen.

Het maakt ze bekend met uw product (en) of diensten (s).

Het belangrijkste onderdeel van deze strategie is dat u waardevolle gratis informatie moet verstrekken. Je kunt hen niet altijd alleen maar verkoopaanbiedingen sturen. Je moet jezelf ook positioneren als een expert in je niche en de lezer laten zien hoe je anders en beter bent dan je concurrenten. Je kunt je persoonlijkheid laten doorkomen, wat je ook onderscheidt van andere bedrijven in dezelfde of vergelijkbare niches.

Dit is de reden waarom het "kopen" van e-maillijsten van willekeurige mensen geen goed idee is. Het kan ervoor zorgen dat u wordt gemarkeerd als 'spam' en op zijn minst wordt u genegeerd omdat deze mensen zich nooit hebben aangemeld voor uw lijst. Waarom zouden ze je e-mails lezen als ze je niet kennen?

In plaats daarvan is het het beste om uw eigen e-maillijst van begin af aan te laten groeien, omdat u de bron van die e-mails kent: u hebt uw leadgeneratiecampagne ingesteld. En wanneer die mensen zich aanmelden, doen ze dat omdat ze geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt.

Van sign-up tot verkoop: hoe e-mailmarketing werkt

Laten we het proces van e-mailmarketing eens doorlopen.

Een van de eerste dingen die u moet doen is beginnen met het bouwen van uw lijst met e-mailabonnees en een systeem installeren, zodat u consistent nieuwe abonnees kunt toevoegen. Ja, dat kan ontmoedigend lijken. Maar u kunt dit doen en in veel gevallen hoeft u niet veel of geen geld uit te geven.

U zou een advertentie of post op Facebook kunnen hebben, een pay-per-click advertentie, een banneradvertentie, een video op YouTube.... Wat het ook is, je hebt een overtuigende boodschap die hopelijk het vooruitzicht om op jouw link te klikken overtuigt om meer informatie te krijgen. Het helpt vaak om een ​​aanbieding van beperkte duur op te nemen, om urgentie te creëren. U moet een link opnemen voor elk type advertentie dat u gebruikt.

Wanneer ze op de link klikken, worden ze naar een bestemmingspagina geleid met een sterk exemplaar dat de grootste voordelen van uw product of service onthult. Laat de prospect zien hoe hun leven zal veranderen. U wilt dat deze bestemmingspagina, ook wel een aanmeldingspagina of knelpagina genoemd, kort en to the point is. (Het is natuurlijk mogelijk om ze gewoon naar uw hoofdwebsite te sturen, maar het kan afleiden met alle links en verschillende pagina's.

Met een bestemmingspagina hoeft u maar één bericht en één actie te ondernemen: verzend uw e-mail.)

Het vak om hun e-mailadres en naam op te nemen moet prominent op de pagina staan ​​- met zoiets als een grote knop met de tekst 'Aanmelden'. Je wilt niet dat je bezoekers het missen.

U kunt zelfs meerdere aanmeldingen hebben, bijvoorbeeld een nieuwe onder aan uw bestemmingspagina, maar ten minste één moet zich 'boven de vouw' bevinden, zodat de prospect niet naar beneden hoeft te scrollen om deze te zien. Veel experts zeggen dat de beste plek voor een aanmeldingsvak zich in de rechterbovenhoek van de pagina bevindt.

Om het vooruitzicht om zich aan te melden te stimuleren, is het belangrijk om hen een soort gratis bonus aan te bieden, zoals een e-boek, toegang tot een webinar, of wat voor aantrekkelijke freebie u hen ook kunt geven die verband houden met uw bedrijf. Maar je zou niet moeten stoppen om deze bonus samen te stellen. Je zou bijvoorbeeld eerdere blogposts in één PDF kunnen verzamelen, bijvoorbeeld.

Zodra ze zich hebben aangemeld, stuur je je nieuwe abonnees een eerste e-mail met toegangsgegevens voor de bonus of een bijgevoegde download.

Dit gebeurt automatisch in uw e-mailsysteem. Dit type e-mail wordt een autoresponder genoemd.

Nu staan ​​ze op uw lijst en kunt u serieus met ze gaan marketing.

Automated Email Marketing Systems gebruiken

Het is belangrijk om te weten dat u geen namen verzamelt of e-mails handmatig verstuurt, één e-mail tegelijk. Je zou snel overweldigd worden door het volume! U kunt systemen zoals Constant Contact, Get Response, AWeber en Campaign Monitor gebruiken om uw e-maillijsten te beheren en uw e-mails uit te zenden. Systemen als deze kunnen ook leads volgen, opt-in rates, sales, open rates, click-through rates en andere belangrijke statistieken.

Het is belangrijk op te merken dat deze systemen uw werk een stuk eenvoudiger maken door automatisering. De leads kunnen zich aanmelden, worden toegevoegd aan de lijst, beginnen met het ontvangen van e-mails, zelfs verkopen... Alles terwijl u slaapt. Met deze systemen kunt u dezelfde e-mail automatisch naar duizenden mensen tegelijk sturen. Je zou in potentie een schema van e-mails kunnen opstellen die voor weken of langer achter elkaar uitgaan. U kunt zelfs handmatig e-mails verzenden als u campagnes wilt uitvoeren of berichten wilt verzenden.

Het nadeel is dat je zo veel mensen zo efficiënt kunt bereiken: elke fout die je maakt, wordt vermenigvuldigd met duizenden en kan een hoop verloren abonnees of verloren verkopen betekenen. Zorg er dus voor dat een e-mail is zoals u het wilt voordat u op Verzenden drukt! Zoek naar typefouten, zorg dat de informatie correct is en de koppelingen naar eventuele verkoopaanbiedingen werken.

Je kunt meestal een testmailing doen naar jezelf om te bevestigen dat alles goed is om te gaan. En zelfs als u al wekenlang alles geautomatiseerd hebt, loont het om af en toe even in te checken om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Wat moet u uw lijst e-mailen

Zodra u uw leads op uw lijst hebt staan, stuurt u hen vaak een inleidende reeks e-mails om u te leren kennen. En omdat u wilt inslaan terwijl het strijkijzer warm is en ze geïnteresseerd zijn in uw producten, kunt u ook enkele aanbiedingen opnemen voor goedkope artikelen.

Deze reeks e-mails wordt vaak een handschoen genoemd. Nogmaals, alles automatisch verzonden. En elke nieuwe abonnee doorloopt het.

Een gauntlet zou drie e-mails kunnen zijn, vijf, tien... Wat ook werkt of jouw niche en business. Zoek uit wat het beste voor u is door te testen. Zodra ze de handschoen hebben doorlopen, worden je leads toegevoegd aan je normale e-maillijst. Je moet een consistent schema hebben, rond dezelfde tijd verzenden, meestal dagelijks (hoewel je kunt kiezen voor een minder frequent schema).

Er zijn verschillende benaderingen van marketing voor uw nieuwe doelgroep via e-mail en ze hebben allemaal hun plaats in een e-mailmarketingstrategie:

 • E-mail nieuwsbrieven boordevol nuttige inhoud.
 • Korte, snel te lezen e-mails. Vergeet niet dat mensen druk zijn en dagelijks tientallen e-mails ontvangen!
 • Links naar video's met nuttige inhoud.
 • Aankondigingen van productlanceringen.
 • Branchenieuws en uw commentaar.
 • Verkoopaanbiedingen.

Wat u verzendt, moet een combinatie zijn van nuttige "redactionele" inhoud en verkoopaanbiedingen, productintroducties, aanbiedingen van partners en dergelijke.

De redactionele inhoud is gemakkelijk samen te stellen. Het kan uw kijk op trends in uw branche zijn, of een lijst van de 10 beste best practices in uw niche. Als u in de nichemarkt voor gewichtsverlies zit, kan dat betekenen dieet- en lichaamstips. Een inspirerend verhaal van een van uw vroegere klanten kan ook werken.

Je snapt het idee. Deze gratis informatie is een soort "plagerij" voor uw betaalde producten. Om het volledige verhaal te krijgen, om zo te zeggen, moeten ze een betaalde klant worden. Daarom gooi je ook de verkoopaanbiedingen in je e-mails - om ze een manier te geven om te kopen terwijl ze enthousiast zijn over je producten en je bedrijf.

Het draaien van uw e-mail leidt tot waardevolle klanten

Gewoon door u aan te melden, hebben de mensen die zich hebben aangemeld voor uw e-maillijst, genaamd "namen" (een overlijden van direct mail) of leads, interesse getoond in wat u aanbiedt. Dit maakt ze waardevol. U wilt die lijst met namen goed behandelen en niet de kans missen om dat belang om te zetten in verkoop.

Je kunt het beste eerst een goedkoop introductieaanbod aanbieden. Dit staat bekend als een frontend. Dan kunt u de kopers van dat voordelige product steeds duurdere producten aanbieden.

Minder mensen op de lijst zullen de "dure" producten kopen. Maar het idee is dat je, via je naamverzameling / leadgeneratie (vaak verkort tot leadgen), constant nieuwe namen op je lijst hebt staan. Van die, zal een bepaald percentage kopen. Een kleiner percentage zal duurdere producten kopen. En het kleinste percentage koopt je duurste aanbod. Denk aan hen als de "walvissen" in een casino. U wilt uw back-endkopers cultiveren door goede producten en geweldige klantenservice aan te bieden. Het zijn VIP's.

Ook belangrijk voor de groei van uw bedrijf is dat u altijd nieuwe klanten toevoegt. Dat is wat uw inkomsten zal doen groeien en uw bedrijf winstgevend zal maken. Je kunt nooit stoppen met het genereren van nieuwe leads, omdat oude leads van de lijst vallen of je e-mails negeren... en velen zullen nooit kopen. Het is dus belangrijk om je lijst niet te laten stagneren: houd het fris met een infuus van nieuwe namen, die allemaal potentiële kopers zijn.

Best practices voor e-mailmarketing: hoe u uw winst kunt maximaliseren

In de oude "Wilde Westen" dagen van e-mailmarketing zou je zowat elke boodschap kunnen versturen en geld verdienen. Maar omdat e-mailmarketing volwassener is geworden en steeds geavanceerder is geworden, geldt dat ook voor het publiek. En u moet dat in gedachten houden terwijl u e-mailcampagnes voorbereidt.

Hier zijn enkele praktische tips om winst te maken uit een e-maillijst:

 • Gebruik boeiende onderwerpslijnen die de aandacht trekken en dwingen de lezer om te klikken.
 • Ga op de witte lijst. U wilt niet als spam worden beschouwd en vervolgens worden gebanned (elke e-mailservice, zoals Gmail of Hotmail, heeft een manier om dit te doen). Stuur in uw eerste e-mail aan hen de instructies naar de abonnee om u toe te voegen aan hun lijst met vertrouwde e-mailers.
 • Mix verkoopaanbiedingen met nuttige inhoud - u kunt niet elke dag pitchen.
 • Vind de beste tijden van de dag om berichten naar uw lijst te sturen - bepaal door te testen wat uw open tarieven zijn op verschillende tijdstippen, en voer dan uit met de winnaar.
 • Verwaarloos mobiel niet. 56 procent van alle e-mails wordt geopend op mobiele apparaten, volgens Litmus Email Analytics. Het is dus belangrijk dat uw e-mails mobielvriendelijk zijn! Dit is een basisoptie in de meeste e-mailbezorgingsprogramma's die u mogelijk gebruikt.

Door dit alles, bieden goede klantenservice. Zorg ervoor dat producten, fysiek of digitaal, op tijd worden geleverd. Reageer tijdig op klantvragen. Als een klant een probleem oproept, probeer het dan op te lossen.

Uw e-mailmarketing naar het volgende niveau brengen

Misschien haalt u wat mooie inkomsten uit uw op e-mailmarketing gebaseerde bedrijf met behulp van de bovenstaande technieken. Maar er zijn manieren om uw resultaten te verbeteren.

U moet niet één keer een campagne opzetten en dan proberen deze voor altijd te laten werken. U weet nooit wanneer uw exemplaar, uw aanbieding of uw product gewoon stopt met resoneren met de marktplaats. De sleutel is dus altijd proberen te verbeteren, wat je doet door te testen.

 • Test door verschillende exemplaren aan te bieden in de leadgenererende advertenties en op de bestemmingspagina.
 • Bied verschillende bonussen aan om u aan te melden voor uw lijst.
 • Verander de prijs van de producten die u aanbiedt in verkoopberichten.
 • Probeer op verschillende manieren in verschillende kanalen te adverteren.

Voor effectieve en bruikbare resultaten moet u A / B-tests uitvoeren, die twee (of meer) verschillende benaderingen testen. U kunt bijvoorbeeld de helft van uw lijst een onderwerpregel en een alternatieve onderwerpregel naar de andere helft sturen. U kunt ook A / B de twee benaderingen testen met een kleine subset van uw lijst en vervolgens de winnende kop naar de rest van de lijst sturen.

Omdat u zoveel tests zult uitvoeren, is tracking zo belangrijk. Je moet altijd weten:

 • Hoeveel mensen bezoeken uw pagina
 • Hoeveel van die mensen melden zich aan
 • Hoeveel mensen openen uw e-mails
 • Hoeveel mensen kopen
 • Hoeveel heeft elke individuele naam op uw lijst gekocht?
 • De gemiddelde levenslange waarde (hoeveel mensen kopen terwijl ze op uw lijst staan)

Jouw volgende stappen

Om zeker te zijn, dit is veel om in te nemen. E-mailmarketing heeft veel bewegende delen. Maar in zijn hart is een eenvoudig proces.

Begin dus gewoon. Stel enkele standaard e-mailcampagnes op om te oefenen met het schrijven van kopieën, het instellen van bestemmingspagina's, het gebruiken van geautomatiseerde e-mailsystemen, het testen van aanbiedingen en het maken van inhoud om een ​​relatie te creëren met uw prospects en klanten.

Na verloop van tijd zult u ervaring en praktische vaardigheden krijgen, zodat u uw e-mailmarketingbedrijf naar een hoger niveau kunt tillen.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 5 Manieren om de angst voor falen te overwinnen

✔ - Maak uw doelen slimmer door te evalueren en opnieuw te evalueren

✔ - Google Pay Per Click Advertising of PPC met AdWords


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!