Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Werknemersaanvraagproces in Canada


In deze gids wordt het aanwervingsproces in Canada uitgelegd, inclusief de registratie voor salarisadministratie bij de Canada Revenue Agency, het doen van een jobaanbieding en het instellen van personeelsaftrek.

Wat u nodig hebt voordat u werknemers in Canada inhuurt

Als werkgever moet u een Payroll Deductions-account openen. Hiervoor moet u een bedrijfsnummer (BN) hebben. Als u nog geen bedrijfsnummer heeft, moet u er een krijgen van de Canada Revenue Agency. U kunt een bedrijfsnummer op drie manieren verkrijgen:

 • Registreer online voor een zakelijk nummer.
 • Vul Formulier RC1, Verzoek om een ​​ondernemingsnummer (BN) in en mail of fax het naar uw dichtstbijzijnde belastingdienstkantoor (TSO) of belastingcentrum (TC).
 • Neem telefonisch contact op met het Canada Revenue Agency op 1-800-959-5525 tijdens kantooruren.

Als u zich aanmeldt voor een bedrijfsnummer, kunt u tegelijkertijd een account voor het loonlijstprogramma aanvragen. Als u al een zakelijk nummer hebt, voegt u feitelijk een nieuw account toe aan uw bestaande nummer.

(Houd er rekening mee dat u al uw zakelijke accounts, inclusief de loonadministratie, kunt beheren met behulp van de online portal van het CRA-mijnbedrijfsaccount.)

U kunt een payroll-account toevoegen op een van de volgende manieren:

 • Gebruik uw My Business-account.
 • Vul het formulier RC1B in en mail of fax het naar uw dichtstbijzijnde belastingdienstkantoor (TSO) of belastingcentrum (TC).
 • Bel de Canada Revenue Agency op 1-800-959-5525 en vraag om een ​​Payroll Deductions Account.

(Houd er rekening mee dat een bedrijf meer dan één Payroll Deductions-account kan hebben.Als u verschillende kantoren in verschillende steden had, bijvoorbeeld, heeft u mogelijk ook aparte Payroll-accounts voor elk kantoor.)

Het wervingsproces in Canada

Dit schetst de kern van het echte wervingsproces; wat je legaal moet doen om een ​​werknemer in Canada aan te nemen wanneer je hebt besloten dat je iemand wilt inhuren. Dit zijn de stappen die u moet nemen nadat u het hele voorbereidende wervingsproces voor het maken of verfijnen van een functiebeschrijving hebt doorlopen, de functiepositie (s) hebt geadverteerd en potentiële kandidaten hebt geïnterviewd. Dat is allemaal achter je en je hebt van de persoon een aanbod voor werk gemaakt.

Laat de werknemer de jobaanbieding accepteren en ondertekenen

De overheid heeft dit niet nodig, maar het is een uitstekend idee om de arbeidsvoorwaarden schriftelijk te hebben. Het verduidelijkt details zoals de taken, werkuren, voordelen, salaris en proeftijd als er een is en vermijdt toekomstige misverstanden. Natuurlijk moet je bij het aannemen van werknemers voldoen aan de arbeidsnormen van je provincie of territorium.

 • Federale arbeidsnormen
 • Alberta Employment Standards
 • BC werkgelegenheidsnormen
 • Manitoba-werkgelegenheidsnormen
 • Ontario Employment Standards
 • Werkgelegenheidsnormen van Nova Scotia
 • Arbeidsnormen Newfoundland en Labrador

Onderzoek het Socialeverzekeringsnummer van de werknemer (SIN)

Het sofi-nummer wordt gebruikt om overheidsvoordelen te beheren. Als werkgever moet u de SIN-kaart van elke nieuwe medewerker binnen drie dagen nadat de medewerker aan het werk is geweest, bekijken en de naam van de werknemer en SIN precies noteren zoals ze op de kaart voorkomen.

Let op SIN's die beginnen met het cijfer "9"! Een ZONDE die met dit nummer begint, duidt een persoon aan die geen Canadese staatsburger of permanente inwoner is en die alleen toestemming heeft om voor een bepaalde werkgever te werken met een geldige werkvergunning van het staatsburgerschap en immigratie Canada.

(Als een potentiële nieuwe werknemer in aanmerking komt om in Canada te werken en geen ZONDE heeft, geef hem of haar dan een aanvraag voor een aanvraag bij een Service Canada Office.)

Laat de werknemer de vereiste formulieren invullen

Vorm TD1, Persoonlijke Belasting Credits Return, bepaalt hoeveel belasting wordt afgetrokken van het inkomen uit arbeid van een persoon. Een nieuwe werknemer moet de federale TD1 en de provinciale TD1 voltooien als er meer dan het persoonlijke basisbedrag wordt geclaimd.

In Quebec moeten werknemers de federale TD1 en provinciale vorm TP1015.3-V gebruiken, Bron Inhoudingen Terugkeren. Raadpleeg formulier TD1 voor meer informatie over wie dit formulier moet invullen en welk formulier ze kunnen of moeten gebruiken (Canada Revenue Agency).

Zorg ervoor dat u informatie over loonheffingen, waaronder inkomstenbelasting, Canada Pension Plan (CPP), EI, en belastbare voordelen bekijkt.

Controleer de startdatum en -tijd voorafgaand aan de eerste dag van de werknemer

Gaat de nieuwe dag van de werknemer van start met een vergadering met een leidinggevende of een rondleiding door de faciliteit? Zijn er speciale apparatuur die ze moeten meenemen of een kledingvoorschrift dat ze moeten naleven? Is er een nieuwe medewerker oriëntatiesessie of interne mentoring? Het invullen van de nieuwe medewerker over alle details die betrekking hebben op hun eerste dag op het werk zal hun angst verlichten en zorgt voor een goede start.

Start een bestand voor de nieuwe werknemer

Het is een goed idee om dit meteen te doen bij het aannemen van werknemers. Als werkgever gaat u personeelsgegevens verzamelen, zoals urenstaten en prestatie-evaluaties, en formulieren beheren die verband houden met lopende salarisadministratie, zoals T4-stukjes. Door uw werknemersrecords een georganiseerde start te geven, bespaart u later tijd.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Nadelen van thuiswerken

✔ - Zakelijk netwerken - Wat het is en voordelen van netwerken

✔ - De 7 beste archiefkasten om te kopen in 2019


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!