Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Betrek uw publiek met interactieve conferentie-ideeën


Deelnemers aan de conferentie hebben veel hogere verwachtingen in dit moderne tijdperk van content on demand. De toekomst is somber voor conferenties die nog steeds vertrouwen op monotone lezingen en contextuele PowerPoint-dia's om hun presentaties van brandstof te voorzien.

Deelnemers die veel geld betalen voor een conferentie doen dat voor de ervaring. Dit betekent dat ze toegang willen tot dingen die ze niet zelf kunnen lezen of bereiken. Uiteindelijk draait het allemaal om interactiviteit, en hier zijn enkele geweldige ideeën die u in uw conferentie kunt implementeren om ervoor te zorgen dat u aan de verwachtingen van uw gasten voldoet.

Crowd Polling

Als u zich gedwongen voelde om op een website-enquête te klikken, herkent u al het plezier in het vergelijken van uw mening met die van anderen. Het integreren van real-time peilingen in uw conferentie-inhoud is eenvoudiger dan ooit dankzij de nieuwe technologie. U kunt zelfs telefoontoepassingen vinden die u kunnen behoeden voor het huren van speciale pollingapparatuur.

Tafelteams

Ontwikkel een verbinding tussen deelnemers door uw tafeltoewijzingen om te zetten in teams. Schop je evenement uit door elk team een ​​unieke naam te geven en te tekenen voor hun tafel. Van daaruit kunt u activiteiten zoals teamprojecten, groepsdiscussies en probleemoplossende scenario's implementeren.

Scavenger Hunts

Dit is een geweldige activiteit voor elk evenement met een tentoonstellingshal. Stuur uw gasten tijdens een race om verkopers te matchen met de aanwijzingen die u verstrekt. Niet alleen is het leuk voor de aanwezigen, maar uw leveranciers zullen de extra mogelijkheid tot engagement ook op prijs stellen.

Graffiti Boards

Gebruik grote whiteboards of kurkplaat om een ​​creatieve ruimte te ontwerpen voor uw gasten om berichten, visitekaartjes en unieke aanbiedingen te delen. Planners kunnen de ruimte gebruiken om herinneringen te plaatsen en foto's van eerdere evenementen te delen. Andere ideeën zijn onder meer het gebruik van het graffiti-bord voor het hosten van reacties, inzendingen van wedstrijden en bioscopen van aanwezigen.

Offsite evenementen

Een van de beste redenen om entertainmentopties na het evenement aan te bieden, is om deelnemers urenlang bezig te houden in plaats van hen terug te trekken naar hun hotelkamers. Populaire opties voor offsite-evenementen zijn happy hours, rondleidingen en sportevenementen. Functies zoals deze kunnen blijvende vriendschappen opbouwen en de conferentie-ervaring verbeteren, die verder gaat dan alleen maar leren.

Paneldiscussies

Het vermijden van educatieve sessies in de vorm van een lezing zou een prioriteit moeten zijn, maar het vergt strategische planning. Een optie is om panelen op te nemen in uw leertrajecten. Hiermee verzamel je tegelijkertijd drie tot vijf experts op het podium. Vragen worden vervolgens aan het panel voorgelegd en elk lid krijgt een korte tijd om zijn mening te geven. Het werkt goed omdat deelnemers meerdere antwoorden op elke vraag krijgen.

Rapid Fire Learning

In dit formaat zijn meerdere sprekers aanwezig in dezelfde track onder een strikte set richtlijnen die is ontworpen om de informatie te laten stromen. Een sessie kan bijvoorbeeld vijf luidsprekers bevatten met elk een op tien PowerPoint-dia's en tien minuten om hun ideeën te presenteren. Het resultaat is een snelle sessie waarin onderwerpen verschillende keren worden gewijzigd om het publiek scherp te houden.

Gezellige conferenties

Een van de beste manieren om aanwezigen betrokken te houden bij uw conferentie is om ze comfortabel te houden in hun omgeving. Dit kan worden gedaan door lounge-meubels, koffiestations, WiFi-connectiviteit en oplaadstations aan uw gemeenschappelijke ruimtes toe te voegen. Kunstdisplays en andere gespreksstukken zijn ook goede toevoegingen aan de open ruimte die te vinden is in gangen en halteplaatsen. Het doel is natuurlijk om uw gasten on-site te houden tussen sessies, in plaats van naar hun auto's en hotelkamers te rennen.

Down-time elimineren

Stel je gasten voor als een stel wolven die op jacht zijn om nieuwe inhoud te verslinden. Voed ze goed, zelfs tussen sessies, door meerdere kanalen met informatie op te nemen. U kunt LCD-monitoren toevoegen aan de gemeenschappelijke ruimte die conferentie-updates en sprekerinterviews streamen. Deze inhoud kan ook worden gestreamd via een website of een op maat gemaakte telefoontoepassing. Sommige conferenties werken zelfs bij gastheren van de vloer om rond te lopen en te kletsen met aanwezigen en verkopers.

Een groot deel van het opbouwen van een interactieve conferentie is om te begrijpen wat uw gasten verwachten te halen uit het evenement. Het kan geen kwaad om een ​​vraag- of opmerkingenveld toe te voegen aan uw registratieformulier om de verwachtingen van de deelnemer van tevoren te meten. Misschien moet je proberen om een ​​nieuwe functie te implementeren, maar als er een behoefte aan is, dan loont het op de lange termijn.


Video Van De Auteur: Interactie met het publiek

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Tips voor het kopen van camera's en lenzen op eBay

✔ - Leer het verschil tussen e-business versus e-commerce

✔ - Hoe u de juiste bestuursleden vindt voor uw non-profitorganisatie


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!