Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Equity Financing for Business Definition

Het meest voorkomende type financiering voor kleine bedrijven


Definitie:

Kapitaalfinanciering is een gebruikelijke manier voor bedrijven om kapitaal aan te trekken door aandelen in het bedrijf te verkopen. Dit verschilt van schuldfinanciering, waarbij het bedrijf een lening van een financiële instelling beveiligt. Aandelenfinanciering wordt meestal gebruikt als startkapitaal voor startende ondernemingen of als extra kapitaal voor gevestigde bedrijven die willen uitbreiden.

Kapitaalfinanciering wordt normaliter verkregen door de aandelen van het bedrijf in de vorm van gewone aandelen te verkopen. (Merk op dat een bedrijf moet worden opgericht voordat aandelen kunnen worden gecreëerd.) Typisch vertegenwoordigt elk aandeel een enkele eenheid van eigendom van het bedrijf. Als het bedrijf bijvoorbeeld 1000 gewone aandelen heeft uitgegeven en eigenaar A 500 aandelen heeft, bezit eigenaar A 50% van het bedrijf. Het eigendom van een bedrijf wordt verwaterd wanneer extra aandelen worden uitgegeven.

Naast stemrecht profiteren aandeelhouders ook van aandelenbezit in de vorm van dividenden en (hopelijk) uiteindelijk met winst verkopen. Gezien het hoge risiconiveau bij het verstrekken van aandelenfinanciering aan kleine bedrijven, verwachten beleggers in aandelen een zeer hoog rendement.

Grotere ondernemingen hebben vaak meerdere klassen aandelen (elk met een andere prijs per aandeel) om een ​​beroep te doen op beleggers met verschillende financiële doelstellingen. Een bedrijf kan bijvoorbeeld:

  • Klasse-aandelen - stemrechten en een dividend
  • Klasse B-aandelen - geen stemrecht en geen dividend
  • Preferente aandelen - dividenden maar geen stemrecht (preferente aandelen hebben een hogere claim op activa dan gewone aandeelhouders in geval van ontbinding van het bedrijf.)

Aandelenkwesties zijn vaak zo gestructureerd dat een enkele eigenaar of een groep eigenaren controle over het bedrijf heeft. Zo hebben Facebook Klasse B-aandelen meer stemrechten dan Klasse A-aandelen, en aangezien Mark Zuckerberg een groot percentage van de Klasse B-aandelen heeft, behoudt hij het stemrecht, ook al bezit hij een minderheid van de totale aandelen van het bedrijf.

Bronnen van aandelenfinanciering

Nieuwe bedrijfseigenaren beleggen doorgaans hun eigen vermogen in hun bedrijf, fondsen die worden verkregen uit erfenis, besparingen of zelfs de verkoop van persoonlijke bezittingen die vervolgens dienen als aandelenfinanciering voor het bedrijf.

Externe bronnen van financiering met eigen vermogen omvatten:

  • Engelinvesteerders zijn meestal familie of vrienden van de bedrijfseigenaar (s) of rijke individuen of groepen individuen die financiële steun bieden aan kleine bedrijven. Doorgaans beloopt het belegde bedrag minder dan $ 500.000, de voorwaarden zijn gunstig en de belegger raakt niet betrokken bij het beheer van de onderneming.
  • Durfkapitalisten zijn professionele beleggers die financiering verstrekken aan geselecteerde bedrijven. Ze zijn erg kieskeurig over het alleen beleggen in bedrijven die goed worden beheerd en een sterk concurrentievoordeel hebben in hun specifieke sector. Durfkapitalisten staan ​​er doorgaans op om een ​​actieve rol te spelen bij het beheer van de bedrijven waarin ze beleggen en zijn er strikt in geïnteresseerd om het rendement op hun investering te maximaliseren. Geïnvesteerde bedragen zijn over het algemeen meer dan $ 1 miljoen. Durfkapitalisten beleggen doorgaans in een privébedrijf met als doel om het uiteindelijk om te vormen tot een beursgenoteerd bedrijf door aandelen aan te bieden op een effectenbeurs via een beursintroductie (IPO). IPO's kunnen enorme winsten genereren voor venture capitalists - de IPO van Facebook in 2012 was een van de grootste beursintroducties in de geschiedenis en haalde meer dan $ 16 miljard aan eigen vermogen op.

  • Crowdfunding impliceert het gebruik van grote groepen angel-investeerders om geld in te zamelen voor kleinere bedrijven in bedragen van slechts $ 1000. Fondsenwerving vindt online plaats door het starten van een crowdfunding-campagne via een van de crowdfunding-sites zoals Crowdfunder of AngelList in de Verenigde Staten en Kickstarter of Indiegogo in Canada. (Op het moment van schrijven is crowdfunding als aandelenfinanciering alleen in sommige rechtsgebieden en onder bepaalde omstandigheden legaal.) Meer informatie over de staat van equity crowdfunding in Canada.)

Equity-financiering voor kleine bedrijven

Het verkrijgen van aandelenfinanciering is moeilijker voor startups dan voor gevestigde bedrijven die geld nodig hebben om uit te breiden. (Volgens een Wells Fargo Small Business Survey komt 77% van de financiering voor het opstarten van kleine bedrijven voort uit de persoonlijke besparingen van de eigenaars.) In beide gevallen is het hebben van een solide businessplan een must voor het aantrekken van investeerders. (Zie Een businessplan voor investeerders voorbereiden.)

Het maken van een persoonlijke investering die dient als aandelenfinanciering in een bedrijf is vaak nodig om andere investeerders en / of kredietverstrekkers aan te trekken. Als u, als eigenaar van een klein bedrijf, niet bereid bent om een ​​van uw persoonlijke fondsen in het bedrijf te stoppen, wat zegt dat dan voor iemand anders die er misschien over denkt om in het bedrijf te investeren - of dat u om een ​​zakelijke lening vraagt? ? Beleggers en geldschieters zien graag een eigen bijdrage van 25 tot 50 procent van de eigenaar.

Over het algemeen nemen beleggers en geldschieters uw bijdrage aan uw eigen kapitaal mee als teken van uw betrokkenheid bij het bedrijf. Ze willen zien dat je bereid bent om de risico's te delen, evenals de beloningen.

De nadelen van aandelenfinanciering

Naast verwatering van aandelen heeft aandelenfinanciering nog andere nadelen:

  • Mogelijk verlies van controle - beleggers willen mogelijk betrokken zijn bij managementbeslissingen, wat kan leiden tot conflicten als er meningsverschillen zijn over de manier waarop het bedrijf wordt geleid.
  • Het verkrijgen van aandelenfinanciering kan een tijdrovend proces zijn - u zult gedetailleerde bedrijfsplannen en voorspellingen moeten verstrekken die aan potentiële aandeelhouders duidelijk aantonen dat hun investering in uw bedrijf veilig en winstgevend zal zijn. Je zult ook tijd moeten besteden aan het voortdurend ontmoeten en bijwerken van aandeelhouders.

Zie ook:

Financiering van kleine bedrijven vinden

Bedrijven vinden die geld opstarten

Een vorm van bedrijfseigenaar kiezen

Hoe een Small Business-lening te krijgen


Video Van De Auteur: What is equity?

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 5 Manieren om meer tijd aan uw dag toe te voegen Nu starten

✔ - Beste mechanische potloden voor 2019

✔ - Medische factureringsgids voor thuisbedrijven


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!