Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Explodeer uw fondsenwerving met ambassadeurs voor sociale media


Wat is een betere manier om je fondsenwerving te vergroten dan door een energieke groep Social Media Ambassadors aan te werven om je te helpen? Vooral tijdens het cruciale eindejaars fondsenwervende seizoen dat elk jaar eerder lijkt te starten.

Als je net als de meerderheid van de non-profitorganisaties bent, gebruik je een vorm van online of mobiel fondsenwervingsplatform om het woord over je zaak te verspreiden en ondersteuners te enthousiasmeren.

Dat is meer waar dan ooit, want generaties als Millennials en Gen Z tonen hun interesse en loyaliteit voor sociale doelen, en worden fervente donors en vrijwilligers.

Een van de beste manieren voor liefdadigheidsinstellingen om deze jongere mensen te betrekken, is hun sociale media te interesseren. Geef ze de kans om sociale media-campagnes te organiseren en eraan deel te nemen, en ze zullen waarschijnlijk beter werk doen dan je zou verwachten en loyaler worden naar jouw doel.

Hoe een ambassadeur van ambassadeurs van de media in dienst te nemen

Hier zijn negen manieren waarop uw non-profitorganisatie een geïnformeerd en enthousiast leger van Social Media Ambassadors kan rekruteren, motiveren en coördineren om een ​​fantastisch eindejaars fondsenwervingsseizoen te ondersteunen.

1. Krijg buy-in en ondersteuning van personeel en bestuursleden.

Eerste dingen eerst - haal de invloedrijke en krachtige mensen in uw organisatie aan boord met uw campagne. Succes bij fondsenwerving aan het einde van het jaar vereist het elimineren van afdelingssilo's. Een fondsenwervingsplan voor het einde van het jaar kan niet door één persoon worden uitgevoerd. Medewerkers en vrijwilligers (met name uw bestuur) moeten hun onderdelen van het fondsenwervingsplan aan het einde van het jaar omarmen als het wil slagen.

Houd een gezamenlijk personeel en bestuursvergadering om het belang van planning voor fondsenwerving aan het einde van het jaar vroeg uit te leggen. Laat hen weten dat u hun hulp nodig hebt om een ​​actief, geïnformeerd leger van online ambassadeurs te creëren die zullen worden gebruikt om geld in te zamelen voor de organisatie. Je hebt personeel en bordverhalen nodig, hun foto's en hun inbreng om geweldige materialen te maken die kunnen worden gedeeld via sociale media.

2. Maak de strategie.

Voordat je instapt en op Facebook plaatst, moet je de strategie bepalen voor je fondsenwerving aan het einde van het jaar. Neem de tijd om te werken aan de doelen van uw campagne - idealiter meetbare SMART-doelen.

Niet alle doelen moeten dollartekens hebben die aan hen zijn gekoppeld! Natuurlijk wilt u een algemene doelstelling hebben voor de hoeveelheid geld die u moet opvoeden. Andere doelen voor de fondsenwervingscampagne aan het einde van het jaar zouden echter kunnen zijn: meer aanmeldingen voor e-mailnieuwsbrieven; toenemende mobiele donaties; hogere opkomst bij de start van het evenement; het aantrekken van Facebook-shares en Twitter retweets, etc.

3. Ontwikkel de tijdlijn.

De tijdlijn moet een eenvoudige spreadsheet zijn met de volgende headers:

 • Wat is de taak? Voorbeeldtaken voor een fondsenwervingscampagne aan het einde van het jaar zouden kunnen zijn het creëren van beelden van sociale media met Canva; opruimen van de online donatiepagina op de website; het schrijven van de eerste e-mail van Social Media Ambassador; het verzenden van de eerste brief aan het einde van het jaar
 • Wanneer wordt de taak gestart?
 • Wanneer wordt het werk voltooid?
 • Wie zal verantwoordelijk zijn?
 • Wat zijn de kosten?
 • Speciale opmerkingen en overwegingen

Idealiter zal dit het werk zijn van een kleine commissie, maar er moet één persoon verantwoordelijk zijn voor de resultaten en de coördinatie van de inspanning. Zorg ervoor dat alle taken aansluiten op de doelen en uw strategie.

4. Ontwikkel de materialen.

Visuals zijn essentieel voor elke sociale media-campagne. Je kunt je leger van socialmedia-ambassadeurs niet rekruteren zonder hen kleurrijke, opwindende en meeslepende materialen te geven om te delen!

Creëer een online Ambassador Tool Kit met afbeeldingen, visuals, video's, voorbeeld-tweets en Facebook-berichten, Pinterest-pins en Instagram-foto's. Geef zoveel mogelijk opties om ervoor te zorgen dat uw ambassadeurs een breed scala aan communicatie-opties hebben.

Voorbeelden:

#GivingTourday biedt Social Media Tool Kits, afbeeldingen, logo's, offertes en andere bronnen aan iedereen die een 'partner' wil zijn. In de weken voorafgaand aan #GivingTuesday stuurt de groep meldingen en voorgestelde sociale media-berichten naar hun partners, hen aanmoedigen om wijd en zijd te delen met hun netwerken.

De Voedselbank van Midden- en Oost-Noord-Carolina roept de steun van zijn online gemeenschap in via een Social Media Ambassadors-programma. Ze bevatten de namen en profielen van de Ambassadors op hun SMA Partners-pagina en noemen ze 'Hongerhelden'. De stappen om mee te doen worden uiteengezet op een specifieke pagina op hun website.

5. Begin met rekruteren!

U moet mensen vragen om rechtstreeks lid te worden van uw Social Media Ambassador-groep. Verzin een leuke naam als Childhood Cancer Champions of Pet Protectors. Gebruik elk communicatiekanaal dat u nodig hebt om mensen uit te nodigen om deel te nemen.

E-mail is nog steeds de meest betrouwbare manier om met supporters te communiceren. Ook al noem je ze Social Media Ambassadors, je kunt er niet zeker van zijn dat ze elke tweet en Facebook-post zullen zien. U moet uw e-maillijst segmenteren en een aparte maken voor Social Media Ambassadors - zij zullen meer e-mails ontvangen dan uw gemiddelde supporter of donateur.

 • Verzend een e-mail waarin u uw hele netwerk uitnodigt om lid te worden van deze geselecteerde groep. Leg uit wat de impact is die ze zullen hebben - dollars verhoogd = meer mensen bedienen.
 • Vraag hen om door te sturen naar hun netwerken.
 • Vraag hen om uw verzoek op sociale media te delen.
 • Bied incentives, loterijprijzen, etc. indien van toepassing.
 • Vertel mensen precies wat er van een Social Media Ambassador nodig is: maak een bepaalde pagina op uw website en link naar deze pagina.

6. Erken, erken, erken!

Zorg ervoor dat u het werk van uw Social Media Ambassadors herkent. Elk aandeel, zoals en retweet telt! Bied een deel van je tijd elke dag budget om relevante hashtags en onderwerpen te volgen, luister naar hun gesprekken en bedank ze overvloedig voor hun steun.

Alleen al omdat iemand je link herwonkt en geen geld schenkt, worden ze geen 'slacktivist'. Ze hebben op dit moment misschien niet het geld om te geven, of ze nemen misschien de temperatuur van je organisatie ter voorbereiding op een donatie. Behandel iedereen met respect en waardering, hoe schijnbaar klein de taak ook is.

7. Houd regelmatig contact met nieuwe taken.

Wanneer het eindejaars fondsenwervingsseizoen in volle gang is, stuur dan een wekelijkse e-mail naar de ambassadeurs met hun prioritaire taak. Je kunt een vooraf geschreven tweet verzenden, een Facebook-bericht van je pagina delen of een recent blogbericht delen of erop reageren.

Als je wilt dat de ambassadeurs iets specifieks promoten, zoals een link naar een blogpost of een uitnodiging voor een evenement, moet je ze alle details geven. Stuur ze niet alleen een generiek bericht met de boodschap "Help ons dit op Facebook te promoten!" En laat ze het werk doen om de relevante link te vinden.

Schrijf het eigenlijke Facebook-bericht dat u wilt delen. Stel de tweet samen in 140 tekens, inclusief hashtags en vermeldingen. Voorzie uw ambassadeurs van unieke grafische afbeeldingen en opvallende foto's om op te nemen, en voeg een link terug naar de website of blog van uw organisatie.

Op deze manier kunnen uw ambassadeurs gemakkelijk knippen, plakken en delen, of ze kunnen de taal aanpassen om het persoonlijker te maken voor hun netwerken. De sleutel is om het eenvoudig en duidelijk te maken - iets wat ze gemakkelijk kunnen doen terwijl ze wachten om hun kinderen op school op te halen of 's avonds naar een tv-programma te kijken.

8. Laat ze de impact zien.

Het is essentieel om consequent de resultaten van de inspanningen van uw ambassadeurs te tonen. Leg de waarde van het werk uit. "Als we erin slagen om sociale media te gebruiken om geweldige verhalen te vertellen en geld in te zamelen, zal dit resulteren in meer mensen en een vermogen om meer zomerprogramma's te maken."

Laat uw ambassadeurs zo veel mogelijk zien dat hun tweets, berichten, Instagram-foto's en blogcommentaar hebben bijgedragen aan het nastreven van uw zaak. Als je een directe toename van online donaties kunt aantonen, is dat fantastisch! Verzoeken om informatie, aanmeldingen per e-mail, meer websiteverkeer zijn allemaal belangrijke resultaten van een sociale mediacampagne. Deel deze prestaties!

Laat hen zien dat het delen van de verhalen en het werk van de organisatie online de gemeenschap en verbindingen heeft vergroot - dat het niet alleen om tweeten gaat omwille van tweeten.

9. Deel je fondsenwervende prestaties en win regelmatig! Vier en veel plezier!

Veel plezier, feest en neem jezelf niet te serieus. Het werk is serieus, maar de posts op sociale media hoeven dat niet te zijn. Positiviteit en humor werken het beste op sociale netwerken, dus houd daar rekening mee.

Onthoud ook dat delen zorgzaam is! Je Facebook-fans, Twitter-volgers en blog-abonnees zijn niet verplicht om elk bericht te lezen, te becommentariëren, leuk te vinden of te delen. Uw publiek neemt elke minuut (onbewust) beslissingen in halve seconden over welke informatie zij zullen lezen, bespreken en delen met hun netwerken. De bal is voor altijd in hun hof.

De realiteit is niemand dankt uw organisatie geld - ongeacht hoe waardevol de oorzaak ook is. Het is jouw taak om de barrières voor het geven te doorbreken, en de manier om dat te doen is door tot nadenken stemmende verhalen die op grote schaal worden gedeeld, met behulp van sociale media en andere hulpmiddelen.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Beslissen tussen eBay-veilingen en aanbiedingen met een vaste prijs

✔ - Adverteer een nieuw restaurant - Maak een effectief plan

✔ - Tips voor het selecteren van een cateraar voor uw evenement


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!