Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Te overwegen factoren bij het kiezen van winkellocaties

Belangrijke locatiefactoren bij het openen van een winkel


Wanneer u ervoor kiest om uw detailhandel te lokaliseren, heeft dit een grote invloed op uw publieke aanwezigheid, inloopverkeer, potentieel voor toekomstige inkomsten en andere elementen. Als u een locatie kiest die niet met dergelijke factoren rekening houdt, kan het vermogen van het bedrijf om te slagen en te groeien, worden beperkt.

Voordat u een winkellocatie kiest, bepaalt u hoe u uw bedrijf nu en in de toekomst ziet.

 • Wat zijn de demografische gegevens van uw kernklanten?
 • Kun je je gebouw visualiseren?
 • Weet je wat je wilt verkopen en waar wil je dat je bedrijf bekend om staat?
 • Heeft u vastgesteld hoeveel winkelruimte, opslagruimte of kantoorgrootte u nodig heeft?

Als u deze fundamentele vragen niet beantwoordt, zal het moeilijk zijn om de perfecte locatie te vinden voor het genereren van de maximale winst voor uw winkel.

Type verkochte goederen

Onderzoek wat voor soort producten u verkoopt, omdat sommige goederen bepaalde locaties vereisen. Zou uw winkel worden beschouwd als een gemakswinkel, een speciaalzaak of een winkel?

Gemaksproducten moeten gemakkelijk toegankelijk zijn om de klant snel een aankoop te laten doen. Deze producten zijn ook van algemeen belang bij consumenten. Een winkelcentrum is misschien geen goede locatie voor gemaksgoederen, omdat dit producttype mogelijk op een andere schaal geprijsd is in vergelijking met andere winkeliers op het terrein. Consumenten kunnen geneigd zijn om gemakswinkels te betuttelen die zich bevinden op het pad van hun dagelijkse woon-werkverkeer. Dit kan betekenen dat u de ruimte bezet die zich in of nabij een transithub of langs drukke verkeersroutes bevindt.

Speciale goederen voldoen aan meer unieke behoeften dan producten voor algemene doeleinden. Klanten vinden het over het algemeen niet erg om op reis te gaan om dit type product te kopen, omdat ze dit niet via gemak of algemene goederenwinkels kunnen kopen. Dit type winkel presteert mogelijk goed in de buurt van andere winkellocaties omdat hun aanbod elkaar aanvult.

Een winkel met een groot ticket verkoopt meestal artikelen tegen een hogere prijs die niet vaak door de klant worden gekocht. Meubilair, auto's en luxe kleding zijn voorbeelden van goederen die worden aangetroffen bij een grootwinkelbedrijf. Omdat de prijzen van deze artikelen hoger zijn, wil dit type klant de prijzen vergelijken voordat hij een aankoop doet. Winkeliers in dit segment doen er goed aan om hun winkels ver weg van hun concurrenten te lokaliseren.

Bevolking en uw klant

Wanneer u een stad of staat kiest om uw winkel te lokaliseren, onderzoek dan grondig het gebied voordat u een definitieve beslissing neemt. Lees lokale kranten en spreek met andere kleine bedrijven in de omgeving. Verkrijg locatiedemografische gegevens van de plaatselijke bibliotheek, de kamer van koophandel of het Census Bureau. Gespecialiseerde onderzoeksbureaus die zich op retailers richten, kunnen ook demografische informatie verstrekken. Elk van deze bronnen moet informatie bevatten over de populatie, de inkomens en de mediane leeftijd van het gebied. U weet wie uw klanten zijn, dus zorg ervoor dat u een locatie vindt in de buurt van waar uw klanten wonen, werken en winkelen.

Toegankelijkheid, zichtbaarheid en verkeer

Verwar veel verkeer niet voor veel klanten. Winkeliers willen zich bevinden waar veel klanten zijn, maar alleen als die klanten voldoen aan de definitie van hun doelmarkt. Kleine winkels kunnen profiteren van het verkeer dat wordt gegenereerd door nabijgelegen grotere winkels. Er zijn verschillende aspecten die detailhandelaren in deze zin moeten overwegen.

 • Hoeveel mensen lopen of rijden voorbij de locatie?
 • Hoe goed is het gebied bereikbaar met het openbaar vervoer?
 • Kunnen klanten en bestelwagens gemakkelijk de parkeerplaats in en uitrijden?
 • Is er voldoende parkeergelegenheid?

Afhankelijk van het type bedrijf, zou het verstandig zijn om ergens tussen de 5 en 8 parkeerplaatsen per 1000 vierkante voet winkelruimte te hebben.

Bekijk de locatie vanuit het oogpunt van de klant wanneer u de zichtbaarheid overweegt. In veel gevallen geldt dat hoe beter uw winkel zicht heeft, hoe minder advertenties nodig zijn. Een speciaalzaak die zes mijl buiten de stad ligt in een vrijstaand gebouw, heeft meer marketing nodig dan een winkel in een winkelcentrum.

Bewegwijzering, bestemmingsplannen en planning

Voordat u een leaseovereenkomst ondertekent, dient u zich ervan te vergewissen dat u alle regels, beleid en procedures met betrekking tot uw winkellocatie begrijpt. Neem contact op met het plaatselijke stadhuis en de zoneringcommissie voor informatie over voorschriften met betrekking tot bewegwijzering. Er kunnen limieten zijn aan de grootte en afbeeldingen die worden gebruikt bij borden die reclame maken voor uw bedrijf. Vraag naar eventuele beperkingen die van invloed kunnen zijn op uw detailhandel en eventuele toekomstige planning die het verkeer zou kunnen veranderen, zoals de aanleg van snelwegen.

Concurrentie en buren

Andere bedrijven in het gebied op uw potentiële locatie kunnen uw winkel daadwerkelijk helpen of beschadigen. Bepaal of de soorten bedrijven in de buurt compatibel zijn met uw winkel. Een high-end modeboetiek is bijvoorbeeld niet succesvol naast een discountwinkel. Plaats het naast een nagel of een kapsalon, die de neiging heeft om dezelfde doelgroep te trekken, voor meer optimale resultaten.

Locatiekosten

Behandel, naast de basishuur, alle op locatie gebaseerde kosten die zijn gemoeid bij het kiezen van een winkellocatie.

 • Wie betaalt voor verzorging en veiligheid van het gazon?
 • Wie betaalt voor het onderhoud en de reparatie van de verwarming / luchtunits?
 • Moet u een schilderij of verbouwing doen om de locatie aan uw behoeften aan te passen?
 • Zal de detailhandelaar verantwoordelijk zijn voor onroerendgoedbelasting?

De locatie die u nu kunt betalen en wat u zich in de toekomst kunt veroorloven, kan variëren. Het is moeilijk om verkoopprojecties te maken voor een nieuw bedrijf. Een manier om te bepalen hoeveel huur u kunt betalen, is te achterhalen hoeveel vergelijkbare verkopen door retailbedrijven worden gegenereerd en hoeveel huur zij betalen.

Persoonlijke factoren

Als u van plan bent om in uw winkel te werken, denk dan na over evenwicht tussen werk en privéleven, zoals de afstand van de winkel tot thuis en andere persoonlijke overwegingen. Als je veel reist van en naar je werk, kan het pendelen de voordelen van je eigen baas overschaduwen. Ook kunnen veel beperkingen van een huurder door een verhuurder, beheermaatschappij of community de onafhankelijkheid van een winkelier hinderen.

Laatste overwegingen

Uw winkel kan extra behandeling vereisen als het gaat om het kiezen van een locatie. Maak een lijst van alle speciale kenmerken van uw bedrijf die mogelijk moeten worden aangepakt.

 • Is voor de winkel aparte verlichting, armaturen of andere hardware vereist?
 • Zijn toiletten voor personeel en klanten beschikbaar?
 • Is er voldoende bescherming tegen brand en politie voor het gebied?
 • Is er een sanitaire voorziening beschikbaar?
 • Heeft het gebouw een luifel die beschutting biedt als het regent?
 • Zijn er (blauwe wetten) beperkingen op de verkoop op zondag?

Voel je niet gehaast om een ​​beslissing te nemen over waar je je winkel kunt neerzetten. Neem je tijd en onderzoek het gebied. Als je je planning moet veranderen en de datum van de opening van de winkel moet terugdraaien, doe dat dan. Wachten op het vinden van de perfecte winkellocatie is beter dan alleen genoegen nemen met de eerste plaats die langskomt.

Artikel Inhoudsopgave Ga naar sectie

Uitbreiden

 • Type verkochte goederen

 • Bevolking en uw klant

 • Toegankelijkheid, zichtbaarheid en verkeer

 • Bewegwijzering, bestemmingsplannen en planning

 • Concurrentie en buren

 • Locatiekosten

 • Persoonlijke factoren

 • Laatste overwegingen


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe medewerkersverjaardagen te vieren

✔ - Vijf dingen die elk nieuw restaurant nodig heeft

✔ - Voordelen van e-commerce ten opzichte van traditionele retail


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!