Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Feng Shui voor de Writers Desk: vier tips


Omdat de meeste schrijvers voor hun werk een thuiskantoor gebruiken, is het belangrijk dat de ruimte netjes en functioneel is om optimale bekwaamheid te garanderen, de productiviteit te verhogen, stress en spanningen te verminderen en een rustige werkomgeving te creëren. Eén manier om dit allemaal te bereiken is om de filosofie van feng shui te volgen.

Feng shui, simpel gezegd, is het Chinese systeem van afstemming op de omgeving. Het is gebaseerd op de vier directionele hoeken van feng shui, die van belang zijn bij het juist opzetten van een kamer of werkruimte; dit zijn noord, zuid, oost en west. De ordinale of tussenliggende hoeken zijn noordoosten, zuidoosten, noordwesten en zuidwesten. Er zijn ook secundaire-intercardinale richtingen, zoals noord-noordoost, oost-zuidoost, zuid-zuidwest, enzovoort, maar voor het grootste deel worden de kardinale en ordinale hoeken gebruikt in feng shui.

Voordat je feng shui-principes toepast op je schrijfgebied, moet je zowel je kamer als je bureau mentaal in kaart brengen (aangezien feng shui applicaties voor beide gebieden heeft), en kijk dan welke van deze veranderingen je werkruimte en je freelance schrijfervaring kunnen verbeteren.

Plaats uw bureau in "Opdrachtpositie"

Simpel gezegd, de "commandopositie" is gewoon de positie wanneer u aan uw bureau zit en u het meeste commando geeft (van uw gebied en uw werk). Deze positie komt voort uit een diepgewortelde behoefte om zichtbare controle te hebben over iemands omgeving. Voor schrijvers is de ideale "commandopositie" het hebben van een uitzicht op de deur vanuit de stoel, een stevige muur achter je en een mooi uitzicht uit een raam. Als uw huidige kamer deze instelling niet heeft, moet u uw bureau mogelijk naar een andere kamer verplaatsen. Als dat niet mogelijk is, kun je ook gewoon een spiegel in je kamer plaatsen waar je de deur van je bureau kunt zien.

Zelfs als je je schoot of een aanrecht gebruikt en niet een bureau, is het belangrijk om tegenover een ingang te staan ​​waar je werkt. Gebruik deze functie om het meeste controle en vertrouwen in uw omgeving te krijgen, of u nu met honderden andere werknemers werkt of in uw thuiskantoor schrijft.

Besteed aandacht aan uw zuidoosthoek

Bekend als de schrijf- en maakhoek in feng shui, het zuidoostpunt van zowel uw bureau als uw kamer moet worden ingesteld met items die in balans zijn met de zuidoostelijke energieën. Deze items omvatten aquaria, planten en waterfonteinen op tafel. Omdat dit ook de rijkdomhoek is, zou een waterfontein werken om de inkomsten van je schrijven mogelijk te verhogen en de creativiteit te vergroten (per feng shui-principes). Probeer een mooie varen en een kleine tafelbladfontein in die hoek te plaatsen om de energie te maximaliseren of een mooie bloem in de pot naast een klein aquarium voor vergelijkbare resultaten.

Markeer je zuidelijke muur

Aangezien het zuidengebied het "roem" gebied van feng shui is, concentreer hier al uw persoonlijke en werk / carrièreonderscheidingen en verwezenlijkingen, zoals uw middelbare school en / of universiteitsdiploma's, speciale plaques en toekenning van uw carrière, lof en complimenten van klanten of collega's, zelfs sporttrofeeën en plaquettes van uw middelbare school of universiteitsdagen.

Wees ColorWise

Kleuren hebben verschillende betekenissen in feng shui, zoals geluk, geld, romantiek, rijkdom, succes en energie. De yang-kleuren van feng shui zijn bijvoorbeeld rood, kastanjebruin, mauve, lavendel, goud, bruin en beige / beige. Deze zijn belangrijk voor gebieden met romantiek, geluk en rijkdom. Probeer een combinatie van goud en lavendel of goud en rood te gebruiken om energie, succes en geld te verbeteren. Als u uw hele thuiskantoor niet opnieuw wilt schilderen, kunt u deze kleuren nog steeds toevoegen door afbeeldingen, wandkleden, kunstwerken, kussens en spreien en bloemen te gebruiken.

Andere kleurencombinaties voor gebruik in het kantoor van een schrijver zijn geel en rood (voor eenheid / welvaart en rood voor energie en opwinding), oranje en paars (oranje staat voor optimisme en paars staat voor welvaart), of grijs en bruin voor helder hoofd en stabiliteit.

Als je de vrijheid hebt om je schrijfruimte te ontwerpen voor maximaal succes en plezier, waarom dan niet een beetje synergetisch belang toevoegen volgens deze oude principes? Op zijn minst kunnen ze dienen als gids of inspiratie in uw planning en hooguit kunnen ze uw succes en freelance schrijfinkomsten vergroten. Succes!


Video Van De Auteur: Home Office Feng Shui Tips: Feng Shui Desk Arrangement Tips

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Belastingimplicaties voor zakelijke activiteiten zonder winstoogmerk

✔ - Wat non-profitorganisaties moeten weten over jaarlijkse campagnes

✔ - Ontvang tips voor het kopen van een auto op eBay


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!