Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Fig: Videogame Crowdfunding wordt serieus


In de wereld van crowdfunding is videogames een van de grootste categorieën die geld van donateurs ontvangen. Het onderzoek duurt niet lang, maar als je kijkt naar de meest succesvolle crowdfunding-campagnes, zie je snel dat de lijst bezaaid is met videogames. Projecten zoals Star Citizen, Lijkwade van de Avatar, en Shenmue III letterlijk miljoenen dollars opgehaald van duizenden donateurs. We hebben eerder geschreven over de top crowdfunding-sites voor gamen.

Hoewel dit er geweldig uitziet, is de toekomst voor videogamecampagnes op algemene beloningssites voor crowdfunding, zoals Kickstarter en Indiegogo, niet zo duidelijk. Hier is een recent citaat over Techcrunch van een gaming-expert:

"De huidige toonaangevende platforms, ze zijn bedoeld om alles te zijn voor alle verschillende industrieën. De campagnestructuur moet even goed werken voor taxidermie als voor $ 5 miljoen videogames."

Dat klopt - op Kickstarter is het moeilijk om de serious games van de minder serieuze games te bepalen. Ook, hoe kan een backer bepalen hoe ver in de ontwikkeling de titel waarin ze geïnteresseerd zijn in backing is? Is deze game slechts een idee? Of is het een serieus project met serieuze vooruitgang onder leiding van serieuze mensen?

Voer Fig.

Fig: Een Crowdfunding-platform dat zich volledig richt op gaming

Als gaming zijn eigen nuancevorm van crowdfunding vereist, dan is Fig misschien wel heel goed. De nieuwe site is onlangs gelanceerd en heeft aangekondigd dat deze is gefinancierd door serieuze investeerders zoals Spark Capital. Naast gewone vanilla-crowdfunding biedt de site geaccrediteerde beleggers de mogelijkheid crowdfund te kopen, hoofdzakelijk in een game-titel investerend in ruil voor een deel van de winst van de game. (Toen virtual reality-headset, Oculus Rift, een succesvolle crowdfunding-campagne uitvoerde en uiteindelijk voor miljarden dollars aan Facebook werd verkocht, voelden de supporters zich enigszins verraden.)

Hoe onderscheidt Fig zich van algemene crowdfundingplatforms zoals Kickstarter en Indiegogo?

Volgens een Techcrunch-artikel:

Dus hoe is het anders? Fig heeft een donker thema als Steam, waar veel van de games die het fonds verkoopt uiteindelijk verkocht kunnen worden. Het is agressief samengesteld zodat je alleen titels met een hoog potentieel ziet. Het is opgebouwd rond een ontwikkelingstijdlijn waarmee spelers weten hoever het spel is. Fans kunnen eenvoudig bundels met verschillende beloningen voor digitale inhoud samenstellen. En als ze de benodigde documenten en juridische informatie uploaden en minstens $ 1.000 inzetten, kunnen ze geld verdienen als het spel dat wel doet.
Ter vergelijking: Kickstarter wordt overspoeld door games, dus het is moeilijk om te weten wat de moeite waard is om te financieren. Digitale bundels van inhoud bundelen is een ongemakkelijke, ontmoedigende belofte. En Kickstarter biedt geen equity crowdfunding. In de kern is Fig ontworpen voor flexibiliteit en kan schimmel vormen voor de games die het host.

Niche Crowdfunding en Why (Sometimes) It Makes Sense

Als de grootste crowdfundingplatforms ter wereld, doen Kickstarter en Indiegogo uitstekend werk door het creëren van levendige ecosystemen van allerlei soorten campagnes die de geldschieters aantrekken uit alle lagen van de bevolking. Deze sites zullen in een zeer gezond tempo blijven groeien, omdat crowdfunding nog steeds aan kracht wint.

Maar er zijn sommige industrieën, misschien zoals gaming, die hun eigen genuanceerde vormen van crowdfunding vereisen. Ik heb deze lijsten bijvoorbeeld gecompileerd:

  • Top Crowdfunding Sites voor onroerend goed
  • Top Equity Crowdfunding-sites
  • Top Crowdfunding-sites voor non-profitorganisaties en liefdadigheidsinstellingen
  • Top Crowdfunding-sites voor sporters
  • Topsites voor Crowdfund-muziek
  • Top Crowdfunding-sites voor Crowdfunding-onderzoek

Kunnen nichecampagnes worden uitgevoerd op een site als Kickstarter? Zeker, maar als er voldoende interesse is rond een bepaalde vorm van crowdfunding, kan het zinvol zijn om te specialiseren. Gamen lijkt zeer geschikt voor gespecialiseerde crowdfunding. Het is sexy, het is een bewezen geldmaker voor crowdfunding en het vereist een bepaald specialisme om titels met het beste potentieel op de markt te brengen.


Video Van De Auteur: Fig's Plan to Change Game Crowdfunding

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Formulier 7004 - Automatische verlenging voor belastingaangiften voor bedrijven

✔ - Meer informatie over schadeloosstellingsovereenkomsten

✔ - Wat vermogenswinst en -verlies betekenen voor een bedrijf


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!