Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Ontdek of uw bedrijfsidee goed is

Hoe doe je een Simple Business haalbaarheidsstudie


Als u een goed idee voor uw thuisbedrijf hebt en wilt weten of dit tot een succesvol bedrijf kan leiden, kan een eenvoudige haalbaarheidsstudie voor het bedrijfsleven dat vastbesloten maken. Een haalbaarheidsstudie bekijkt of uw thuisbedrijfsidee geld kan verdienen.

Stel om te beginnen een bedrijfsplan op door het product of de service die u aanbiedt en de manier waarop dit wordt aangeboden, de prijs, de start- en beheerskosten en de verwachte inkomsten te bepalen. Deze informatie zal helpen bepalen of uw bedrijfsidee logisch is.

Als u bovendien wilt weten wat een succesvol bedrijf in het thuisland maakt en of het uwe klaar staat om dit te worden, overweeg dan zorgvuldig deze vragen. Ze kunnen u redden van het investeren in een slecht idee voor een thuisbedrijf.

Is er een markt voor uw product?

Het succes van uw bedrijf wordt bepaald door of mensen willen kopen wat u verkoopt. Je zult het in de zomer moeilijk hebben om wollen truien te verkopen aan inwoners van Phoenix, maar je kunt het hele jaar door flatterende sportslijtage aan fitnesscentra verkopen. Kortom, u wilt dat uw productaanbod voldoet aan een onvervulde behoefte aan potentiële klanten.

Een ander punt om te overwegen is of uw product of dienst iets heeft dat een klant ertoe aanzet terug te keren. Er is een oud reclameboodschap waarin staat: "Het kost 10 keer meer geld om een ​​nieuwe klant te krijgen dan om een ​​bestaande klant te behouden." Het is een goed idee om manieren te vinden om bestaande klanten aan te moedigen om terug te keren voor service-updates, nieuwe vullingen en de nieuwste producten.

Kun je geld verdienen?

Zakelijk succes is ook afhankelijk van of mensen in staat en bereid zijn te betalen voor het product of de dienst. Er kunnen veel mensen zijn die willen wat u aanbiedt, maar uw bedrijfsidee zal alleen succesvol zijn als zij de prijs kunnen betalen. Veel gezinnen willen bijvoorbeeld een huishoudster hebben, maar velen kunnen het niet betalen.

Zodra u hebt vastgesteld dat er een betalende markt is, moet u erachter komen of u daadwerkelijk winst kunt maken. Om te beginnen, berekent u de kosten voor het leveren van het product of de dienst (bijvoorbeeld benodigdheden en algemene kosten), evenals uw tijd en inspanning, en de gewenste winst om de prijs te bepalen. Zoek vervolgens uit of klanten bereid zijn die prijs te betalen.

Misschien merkt u dat de cijfers aanvankelijk niet in uw voordeel werken. Als u echter de problemen kunt vaststellen en de nodige wijzigingen kunt aanbrengen, kunt u vaak een bedrijfsmodel achterhalen dat werkt.

Hoeveel concurrentie heb je?

Competitie is niet slecht. Het is zelfs goed omdat het aangeeft dat er een inkoopmarkt en geld te verdienen zijn. Maar als er veel concurrentie is, moet je je weg vechten om te concurreren. In essentie moet u erachter komen hoe u loyale klanten van een ander bedrijf kunt aantrekken, zodat zij uw producten en diensten liever kopen.

Om klanten en klanten op een drukke markt te bereiken, moet u uw concurrentievoordeel bepalen, dat wil zeggen, hoe u uw bedrijf onderscheidt van de concurrentie. Dit omvat het uitvoeren van marktonderzoek om te begrijpen wat mensen willen of nodig hebben en vervolgens uw unique selling proposition (USP) en mogelijk een specifiek segment van de te targeten markt te bepalen.

Er zijn verschillende manieren waarop u uw producten of services kunt onderscheiden van de concurrentie. U kunt een betere prijs, een hoger serviceniveau, een snellere service of meer opties bieden. De meeste mensen hebben bijvoorbeeld auto's nodig, maar met kenmerken en prijzen onderscheidt een Honda zich van een Porsche. Beide kunnen mensen van plaats A naar plaats B brengen, maar elk biedt unieke voor- en nadelen. Honda's zijn betaalbaar en betrouwbaar. Hoewel een Porsche betaalbaar, leuk en een statussymbool kan zijn, is hij veel duurder.


Video Van De Auteur: Hoe bedenk je een goed bedrijfsidee? | KVK

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe een bedrijf te starten in het college

✔ - Hoe je groothandel kunt vinden

✔ - IPad-hacks en verborgen functies die je moet proberen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!